tebe sa nepaci ked ti plaste spievaju? :)) niekde na youtube som videl videjko tusim fat albert ako krasne svistal pri 30ke? ake sa nepletiem :) mne sa to paci :) samozrejme ak z 50km okruhu by malo byt 30km na asfalte asi hans dampf plast by bola riadna kravina :)
24.04.2014 - 00:27:58
00
no pacit sa mi to neviem ci paci nepaci nejde o to, ja som len myslel ze to by nemalo robit
24.04.2014 - 09:45:57
00
Rozdiel medzi NobbyNic a RocketRon??? to je obrovský rozdiel. Ano, sú rovnako široké aj parametre, o to nejde. NN majú ovela agresívnejší dezén; vačšie štuple a redšie. Tie sú fakt do ťažkých podmienok, do riadneho blata. RoRo sú určené na XC, trail; na XC bike. NN sú skôr na AM alebo enduro. Kto jazdí XC a to 50/50 cesty/teren tak NN by bol fakt nezmysel.
24.04.2014 - 09:54:27
00
vdaka, takto som to potreboval precitat :bow:
24.04.2014 - 10:11:00
00
s rocket ron mozes tiez pokojne jazdit AM daju sa zaradit aj do tejto kategorie ma dost siroke spektrum vyuzitia.
24.04.2014 - 13:15:45
00
Je to dosť individuálna záležitosť. Jazdil som vpredu NN Evo z roku 2008 na "light" XC (kto ma pozná vie, že svoj pud sebazáchovy nijako neznižujem) a spokojný som s ním bol len priemerne. Za tú cenu drahý šunt. ;-) Každému pasuje niečo iné...
24.04.2014 - 13:19:13
00
ludia ak by ste niekto zbadal v nejakom obchode http://www.koloshop.sk/pneumatiky,-plaste-mtb-29--plaste-273/continental-trail-king-racesport-29x2,20--mtb-plast-kevlar.html
presne tento, dajte prosim vediet :) a nech je aj skladom
27.04.2014 - 19:10:30
00
podľa mojich skromných vedomostí TrailKing == RubberQueen, možno ti to pomôže v hľadaní
27.04.2014 - 19:55:07
01
MageZ a delarosa, ak jazdíte 50/50 asfalt a terén a jak aj vravíš, že blatu sa radšej vyhýbaš, tak NobbyNic určite pre vás nebude. Ten je vyslovene do tých najhorších podmienok, do velkého blata. To by ste mali ozaj zbytočne strašný valivý odpor a to naozaj na asfalte. Skôr potom RacingRalf alebo RocketRon. Tiež odporúčam concept ako ma Specialized, že do predu dajú o niečo agresívnejší plášť ako dozadu, keďže predné koleso sa lašie podšmykne a má aj menší odpor lebo je menej zaťažené ako zadné. Ja som na jeseň vymenil moje plášte WTB Nineline 2.0, boli už trochu zodraté a na zimu to chcelo niečo drsnejšie, tak som do zadu dal Specialized TheCaptain Control 2.2 a do predu Ground control 2.3 a som maximálne spokojný. Velmi dobre držia a valivý odpor nieje až taký velký. čo teraz nedávno bolo to nečakane dlhé sucho, tak to už bolo cítiť, že majú odpor. Citelne ťažie sa na nich šlo ako na tých Nineline. Zvažujem, že na leto si dám naspäť tie WTB Nineline, alebo si kúpim Continental XKing, možno RaceKing, ale tie už majú ozaj malý dezén. Predpovedajú súché leto, to sa drsnejšie plášte budú zbytočne drať. Potom na jeseň si dám znovu tieto Specialized.

Nakoniec som objednal Continental X-King dozadu, a Mountain King dopredu. Obe 2,2" ale ako citam, ze ake su uzke, mal som brat 2,4"..a Protection a nie RS... v obchode odkial som robil vacsiu obejdavku tieto verzie v ponuke nemali, tak aspon spotrebujem zasobu dusi, ked je pravda, co sa pise o castych defektoch. :D
27.04.2014 - 20:02:05
00
podľa mojich skromných vedomostí TrailKing == RubberQueen, možno ti to pomôže v hľadaní

jj trail king je novy nazov , skusal som oba a proste nula nikde nic :( asi budem musiet najst alternativu
27.04.2014 - 20:27:17
00
Xking dozadu a mountain king dopredu, to je dobrá voľba. Aj ked medzi nimi je celkom velký rozdiel čo sa týka agresívnosti dezénu (vačší ako ja mam TheCaptain a GroundControl. Tá protection, teraz niesom si istý, myslím, že to je len ochrana bokov plášťa, to nieje vrstva proti prerazeniu na dezéne. Takže pokiaľ nejazdíš ozaj drsné traily, kde je veľa skál a reálne by si mohol škrabnúť boky plášťov o nejakú ostrú skalu, tak potom vpohode že más tie RS. O moc menej defektov na protection by si nedostal. Protection niečo pridá na váhe.
širka plášťa, tiež neviem ako to určujú. Tie čísla nemajú žiadnu univerzálnu mierku. Nezávisí to ani od značky, je to fakt o konkretnom modely plášťa; pre každý sú tie čísla iné a preto nieje dobre sa presne podla nich riadiť. Sestra si nedávno kúpila tie MountainKing 2.4, ked to tak porovnávam, zdá sa mi, že ten moj Specialized TheCaptain Control 2.2 je o nejaký ten milimeter širší. Otec zas má Schvalbe RocketRon 2.1 a ten je ešte trochu širší. Pritom by sa čakalo, že 2.4 bude výrazne širší od nich. Najlepšie je v predajni si pozrieť ako vyzerajú tie plášte normálne nahodené na kolesách na bicykloch a podla toho si vybrať. Teraz som pozeral tie Xkingy, tiež som chcel 2.2, ale videl som na jednom biku 2.4 verzie a len mierne vačšie sú od tích 2.2. Určite ten rozdiel velkosti nezodpovedá 0.2 palca.
28.04.2014 - 09:14:52
00
opravujem, tie RoRo sú 2.25
28.04.2014 - 10:55:22
00
XKing dozadu a MountainKing2 dopredu som jazdil, fajn kombinácia, ešte ju do sucha nahodím
Protection je vrstva navyše po celom plášti, nielen bočnica
Zároveň sú Protection plášte TLR
28.04.2014 - 17:48:58
00
Ahojte, chcem kupit dopredu novy plast. Mal by byt rychlejsi s mensim valivym odporom ako sucasny kenda nevegal 2.1 (najvacsia hroza). Vzadu mam obycajnu drotovu verziu race king 2.2 no ten este nejake kilometre vydrzi (s nim som spokojny). Kedze v terene to nejako extra az nehrotim a dost casto jazdim aj po asfalte, tak hladam nieco na ten ucel. Co by ste mi odporucili?
28.04.2014 - 20:10:50
00
Maxxis Crossmark, alebo Schwalbe Smart Sam su celkom slusne plaste na cestu kombinovanu s lahsim terenom.

Aj ked vacsina veci bude mat rychlejsi dezen s mensim valivym odporom nez ten Nevegal :D
28.04.2014 - 20:24:41
00
keyboard_arrow_up