Xking dozadu a mountain king dopredu, to je dobrá voľba. Aj ked medzi nimi je celkom velký rozdiel čo sa týka agresívnosti dezénu (vačší ako ja mam TheCaptain a GroundControl. Tá protection, teraz niesom si istý, myslím, že to je len ochrana bokov plášťa, to nieje vrstva proti prerazeniu na dezéne. Takže pokiaľ nejazdíš ozaj drsné traily, kde je veľa skál a reálne by si mohol škrabnúť boky plášťov o nejakú ostrú skalu, tak potom vpohode že más tie RS. O moc menej defektov na protection by si nedostal. Protection niečo pridá na váhe.
širka plášťa, tiež neviem ako to určujú. Tie čísla nemajú žiadnu univerzálnu mierku. Nezávisí to ani od značky, je to fakt o konkretnom modely plášťa; pre každý sú tie čísla iné a preto nieje dobre sa presne podla nich riadiť. Sestra si nedávno kúpila tie MountainKing 2.4, ked to tak porovnávam, zdá sa mi, že ten moj Specialized TheCaptain Control 2.2 je o nejaký ten milimeter širší. Otec zas má Schvalbe RocketRon 2.1 a ten je ešte trochu širší. Pritom by sa čakalo, že 2.4 bude výrazne širší od nich. Najlepšie je v predajni si pozrieť ako vyzerajú tie plášte normálne nahodené na
kolesách na
bicykloch a podla toho si vybrať. Teraz som pozeral tie Xkingy, tiež som chcel 2.2, ale videl som na jednom biku 2.4 verzie a len mierne vačšie sú od tích 2.2. Určite ten rozdiel velkosti nezodpovedá 0.2 palca.