Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Podla mojho názoru, ak to nechces riesit cez záruku, tak v rámci usetrenia práce by som iba dotiahol tú skrutku, vsetko ocistil a vyskúsal ci to nebude tiect. Neviem ako to v reáli vyzerá, ale aby o-krúzok vytlacilo, tak by to muselo byt povolené znacne, a to si myslím ze nebolo. Ak treba tak doplnit kvapalinu a odvzdusnit. Az potom ak to bude tiect, tak by som to rozobral celé.
Zobraziť komentár 17.10.2010 - 21:26:46
00
Igypop :y:
Zobraziť komentár 17.10.2010 - 22:27:29
00
hlopy da sa zohnat skrutka co je na odvzdusnenie pri packach??? thx 8)

myslíš ten "červík" čo je tam originál? stratil si ho? :o pekne .... :shake:

určite sa dá zohnať, je to klasický závit M5 ...myslím, ale asi len v nejaký špecializovaných predajniach na spojovací materiál. Inak ako dočasné riešenie by som tam skúsil dať nejakú kratúčký šróbik, možno to bude tesniť ...možno nie.
Zobraziť komentár 18.10.2010 - 06:23:12
00
povolený šroub, stane se :(
těsnění a vše ostatní bude asi OK, takže dotáhnout očistit, vyměnit destičky, odmastit kotouč, brzdu naplnit a odvzdušnit. Pak zkusit zmáčknout a podržet páku, jestli to nerosí.
Reklamace pravděpodobně nemá smysl pokud přiznáš že se ti povolil šroub, pokud chceš reklamovat tak to dotáhni a dělej se sebe vola že nevíš co se stalo a že to vyteklo :-)
Zobraziť komentár 18.10.2010 - 06:36:32
00
zaniesol som to na radu scorpiho do BB a chlapik mi spravil velmi serioznu cenu za naplnenie, odvzdusnenie a nove platnicky. Prasiatko i tesnenia su v poriadku. Vyjde ma to o cca 10 EUR drahsie ako cesta do Ziliny.

Scorpi dik za radu, velka ochota v tom servise :y: :handshake:
Zobraziť komentár 18.10.2010 - 11:31:10
00
jj někdy je tohle jednodušší cesta, pro příště kontrolovat dotažení šroubků na kole :-)
Zobraziť komentár 18.10.2010 - 11:59:41
00
uz budem ;)
Zobraziť komentár 18.10.2010 - 12:14:28
00
Tak a je to rozobrate.
Zavada vznikla tak, ze nedostatocne utiahnuta skrutka sa vibraciami povolila. Skruka spaja obidve strany strmena (obr. v zaciatku prispevku). Vsimol som si to a dotiahol ju. Tym som ale presekol tesnenie, ktore sa vdaka vôli v strmeni dostalo von zo svojej drazky (obr. v tomto prispevku - tesnenie a drazka oznacena sipkami). Takze v ziadnom pripade nedotahujte povoleny strmen ak neviete ako je na tom tesnenie. Su dve moznosti:
1. Nedotahovat a nebrzdit - utekat do prveho servisu
2. Nedotahovat a nebrzdit - utekat domov a spravit si to (ak mate skusenosti).
To tesnenie (v hodnote par halierov) sa da objednat len ako sada tesneni (od Avidu) a stoji 10-15 EUR!!! Dalej naplnenie kvapalinou, odvzdusnit, zalozit nove platnicky, praca a teda celkova oprava bude v rozpati 40 - 50 EUR !!! A to vsetko kvoli odflaknutej praci v Avide.
Reklamacia udajne pripada do uvahy len vtedy, ked navstivite toho predajcu, u ktoreho bol bike kupeny.

Kto si dokaze servisovat bike sam, ten vyhrava! Na stranke ivelo.cz a na youtube je dost navodov na vsetko.

Prílohy:

18102010068.JPG
18102010068.JPG 85.2 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil Hosť dňa 19.10.2010 - 10:03:44, celkovo upravené 3 krát.

Zobraziť komentár 18.10.2010 - 22:28:27
00
eh nie nestratil som ho ale strhol zavit ci co to je ale z neho nie z paky....uf uf

tak to si posral .... ale určite tam pôjde narezať nový závit a dať väčší "červík"
Zobraziť komentár 19.10.2010 - 06:25:42
00
hentaky maly O-kruzok kupis v kazdej solidnej predajni a instal. materialom....za par centov ;)
a nemusis kupovat celu sadu za 15e :lol:
Zobraziť komentár 19.10.2010 - 06:30:32
00
To tesnenie (v hodnote par halierov) sa da objednat len ako sada tesneni (od Avidu) a stoji 10-15 EUR!!! S ostatnymi tesneniami zo sady si mozete vytriet...... :x
Ked pride tesnenie je potrebne brzdu naplnit kvapalinou 10 EUR, odvzdusnit, zalozit nove platnicky (stare mi slahol do kosa a teoriu o vypalovani som sa mu hanbil predostriet :tmi: ).
No a k tomu si treba pripocitat drahocenny cas chlapika v servise. Celkova oprava bude teda v rozpati 40 - 50 EUR !!! A to vsetko kvoli odflaknutej praci v Avide, kvoli niecomu za co vobec nemozem :punch: . Servisak mi este povedal, ze on by si nikdy brzdy od Avidu nekupil :o a co som mal tak robit, ked boli zalozene od vyrobcu bajku? Mal som k 1500 euram doplatit dalsich 300, kupit si nejake Magury a Avidy zahodit????
Je to cele na hovno!
Reklamacia udajne pripada do uvahy len vtedy, ked navstivim predajcu, u ktoreho som bike kupil.
Poslal som dnes mail vyrobcovi a spytal sa na tu ich predajnu a servisnu "politiku".

no pekne ... vidíš aký si šikovný a nevešaj hneď hlavu.
Tesnenie sa dá vyrobiť ... neviem aké máte možnosti tam kde bývaš no tu u nás je firma ktorá sa zaoberá výrobou tesnení a myslím že vyrobiť taký krúžok nebude stáť viac ako nejaké 2-3 eurá ... je len potrebné ich upozorniť že to musí byť z materiálu, ktorý je vhodný na brzdovú kvapalinu. S tými platničkami ... to je len pokus s tým vypalovaním, môže no nemusí vyjsť ... Brzdová kvapalina ... ja osobne mám doma ešte niečo viac ako 4 dcl, takže tiež by si nemusel kupovať novú ak by si našiel vo svojom okolí niekoho kto ju má a kto ti to naplní a odvzdušní ... tým by si ušetril aj prachy za servis ...
Tvoj hnev chápem, no Avid by som neodsudzoval a servisáka poslal do zadnice, tiež tu poznáme takého ktorý ofrfle všetko čo nebolo kúpené u neho v predajni.
Zaujímalo by ma akému / ktorému výrobcovi si posielal mail? Avid???? :-) klídek ... :smoke:
Pošli mi PM a niečo vymyslíme ...
Zobraziť komentár 19.10.2010 - 06:35:46
00
hentaky maly O-kruzok kupis v kazdej solidnej predajni a instal. materialom....za par centov ;)
a nemusis kupovat celu sadu za 15e :lol:

:clap: :clap: :clap:
ďalší šikula ktorý by napchal vodárske tesnenie na brzdovú kvapalinu a dolu nejakým zjazdom by si narazil úsmev ....

Opakujem ešte raz ...
materiál - tzv. guma na tesnenie vody a olejov sa nesmie použiť do tesnení na brzdovú kvapalinu a ani naopak ... ale skúste :devil:
Zobraziť komentár 19.10.2010 - 06:39:15
00
:P to mi z rana nedoslo, :angel: preto su avidy tiez na p..u :D
ja to pcham do shitmana a mam pokoj, serkam vam aj na vasu kapalinu :lol:
PS: uz rano radsej nebudem nic pisat :tmi: :x
Zobraziť komentár 19.10.2010 - 06:59:01
00
Nie som nastvany ani na AVID ani na nikoho. Dnes pri znizovani nakladov, nahanani planov a rychlej vyrobe niekde v Azii sa chybycka najde, to je logicke. Ale naco je potom zaruka?

No, takze tesnenia som kupil v GUFERO BB, 10ks stalo 0,83 EUR :lol: .....chlapik tvrdil, ze odolavaju aj kyseline a agresivnym tekutinam......no to tvrdil on a neviem to overit. Snad len v praxi. Radsej som kupil 10 ks a objednal aj odvzdusnovaciu sadu.

velka ochota v http://www.trekbikesbb.sk, ako som pisal dobra cena, rychlost ...... a velky vyber bikov a doplnkov, slusne ceny a lacnu alternativu z GUFERA mi poradil on.
Bike bude dnes jazdit ;)

Prílohy:

19102010069.jpg
19102010069.jpg 41.93 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil Hosť dňa 19.10.2010 - 19:22:41, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 19.10.2010 - 09:53:55
00
:clap: :clap: :clap:
ďalší šikula ktorý by napchal vodárske tesnenie na brzdovú kvapalinu a dolu nejakým zjazdom by si narazil úsmev ....

Opakujem ešte raz ...
materiál - tzv. guma na tesnenie vody a olejov sa nesmie použiť do tesnení na brzdovú kvapalinu a ani naopak ... ale skúste :devil:

O-kruzky sa dajú kúpit napr http://www.tesnenia.sk, predávajú tam veci pre hydrauliku, takze nejaký ten olej to znesie, brzdovú kvapalinu asi nie. Myslím, ze presne vedia definovat, aké média tie tesnenia znesú.
Zobraziť komentár 19.10.2010 - 10:00:38
00
keyboard_arrow_up