Načo je insert na ktorom nedôjdeš bez tlaku?
09.11.2024 - 18:12:09
00
Jazdím ráfky Duke. Z nich je problém zhodiť plášť z patiek aj pri úplne vyfúknutom vzduchu.
09.11.2024 - 19:04:26
01
arrow_leftHappyRooster007 napísal:
A ešte taká otázka. Keď mi takto pri dolievaní tmelu odľahol plášť od ráfika, tak ako to nahodím niekde v teréne? Keď dostanem napr. defekt a mlieko to nezalepí. A bude to treba opraviť knôtmi? No vzduch do vtedy určite unikne a čo potom? Ako nahodím bezdušák potom niekde ďaleko v p… od domu? ?
Lebo však keď som prechádzal na tubeless, tak ako okej… Vedel som, že nahodenie plášťov vie byť problém. Ale že to až takto sa plášť “odlepí” od ráfika a nejde to znova nahodiť… A pri obyčajnom servisnom úkone ako je doliatie tmelu. Toto ma teda celkom prekvapilo.

No, za beznych okolnosti mlieko v terene nedolievas. Mozno to zalezi aj od plasta a rafika, ale ked dostanes defekt, ktory musis opravit knotmi, tak ho opravis knotmi a nevidim dovod, preco by sa ti mal plast odlepit od rafikov. Ja lejem mlieko priamo len pri novom plasti. Nasledne dolievam cez ventil, pretoze plast je nalepeny na rafik a vydrzi to aj uplne vypustenie vzduchu.
12.11.2024 - 05:44:58
00
Pri prepichovani knotu ten dôvod čo nevidíš by sa hádam aj našiel 😉
12.11.2024 - 08:20:11
00
A uz si to aj niekedy skusal? Pri osadzani knotu nie je dovod, preco by mal plast vyfucat.
12.11.2024 - 08:44:08
01
To neviem,ja som ho dával preto že bol vyfucany 😃
12.11.2024 - 09:13:57
00
moze vyfucat kym sa spamatas. treba hned niecim zapchat dierku. najprv chytit prstom a potom ti bud niekto poda knot alebo tam strcit daku haluzku kym si nachystas knot. ale je to pakaren. mne pomohla vymena pasky za notubes, patky uz drzia aj po uplnom sfuknuti.
12.11.2024 - 09:17:43
01
staci ze mas ohnuty rafik od nejakeho sutra a plast nemusi drzat na rafiku... mal som taky vyjazd,ze mi vytrhlo stare knoty a vedel som ze mi plast nedrzi na patke pri nizkom tlaku tak rychlo zastavit,prstom drzat dieru v plasti a drohou rukou si vytahovat knoty z ruksaku,oprava sa podarila a po chvili zjazdu mi vytrhlo aj tie nove knoty tak zas nanovo :D
12.11.2024 - 10:03:03
00
Mne praveze plast drzal zrovna na seknutej strane NEtlr rafiku...v zadu v poho obidve strany ale predok som mal seknuty a po sfuknuti zrovna seknuta strana drzala a neseknuta nie...ale inak velkou pumpou islo nahodit bez problemov no uz som zmenil pumpu za vysokotlakovu skrz cestny bike tak chodievam uz len na benzinku toto riesit
12.11.2024 - 16:59:34
00
Mal som už ráfiky a plášte, z ktorých šli pätky dole pri vyfučaní v podstate automaticky, také, ktoré ostali držať a išli odlepiť nejakou rozumnou silou, no aj také, pri ktorých odliepaní som sa aj v dielni ale že totálne zapotil... Tiež to asi bude záležať od konkrétnej kombinácie, podobne ako pri nahadzovaní. Každopádne, dušu som v teréne ešte chvalabohu dávať nemusel a pri tých pár knôtovaniach tam tiež nebol nejaký rapídny pokles tlaku, že by som sa musel báť o odlepené pätky. Skôr len tmel úplne "nestíhal" a bolo mu treba trochu pomôcť... Nejazdím však nejaké výrazné prasačiny, takže nevylučujem, že niekedy to môže byť aj výrazne väčší adrenalín :)
12.11.2024 - 17:42:51
02
arrow_leftMatoha napísal:
No, za beznych okolnosti mlieko v terene nedolievas. Mozno to zalezi aj od plasta a rafika, ale ked dostanes defekt, ktory musis opravit knotmi, tak ho opravis knotmi a nevidim dovod, preco by sa ti mal plast odlepit od rafikov. Ja lejem mlieko priamo len pri novom plasti. Nasledne dolievam cez ventil, pretoze plast je nalepeny na rafik a vydrzi to aj uplne vypustenie vzduchu.

Tiež som dolieval mlieko cez ventil. Vypustil som vzduch, odskrutkoval jadro ventilu a plášť sa odlepil od ráfiku. Zadné koleso mi to nespravilo pri rovnakom postupe.
13.11.2024 - 06:13:29
00
Odporucam to robit, ked je koleso vo vzduchu - napr. bike v montaznom stojane.
13.11.2024 - 07:49:46
00
https://www.facebook.com/share/r/19j5D8NgAv/

Presne taketo zacápane zostalo koleso po mucoff paske... Nech si ju nechaju... :rofl:
25.11.2024 - 18:03:50
01
benzínom to išlo dole tuším
tiež som to mal take...
25.11.2024 - 18:13:03
00
Vsak islo, ale napr s bbb zostalo koleso ciste... Radsej kupim tú...
25.11.2024 - 18:51:19
01
keyboard_arrow_up