tak ja som tento rok dobre pokombinoval

musim povedat ze ma dost sklamala vraj kompatibilila 12sp systemov napriec vyrobcami
na 11sp bolo uplne jedno aku som dal
retaz co sa tykalo kazety (pozor! 11sp. prevodniky neznesu 12sp. retaz)
na 12sp som dal GX retaz - nepochopil som jej slavu kedze vydrzala rovnako ako 11sp PC1110 (jej cena je ale trosku niekde inde) - ale bol som aj rad lebo to bola snad najhorsia retaz za posledne roky co som mal - hlucna, citelne horsie radenie. po vymene za XO1 vsetko ok - retaz vydrzala podstatne viac,
radenie citelne lepsie, hluk ziadny. no mam kazetu Garbaruk a tam to stale nebolo uplne ono. Tak som sa vratil k XTR retazi - sram xsync2 ju totiz nechcel, ale vraj to ma ist bez problemov - tak som patral a zistil ze sram prevodnik nesmie byt novy, po (pisali ze aspon) 500km vraj uz so shimano retazami nieje na nich problem (je na nom napis "sram chain only").
no najlepsia kombinacia co som tento rok mal bola kazeta Garbaruk, wizardov prevodnik a XTR retaz. jeho zuby sa mi pacia asi najviac. podla tvaru predpokladam ze aj pri vacsom opotrebeni bude stale pouzitelny. napr. garbaruk ma tak dlhe zuby ze pri vacsom opotrebeni moze zacat namotavat retaz (nemam skusenost - len dohad)
samozrejme komplet shimano, alebo komplet sram bude vzdy to najlepsie - lenze! ... siel som do toho stym ze ma byt 12 kompatibilne a stym ze nechcem menit HG
orech lebo ich mam doma niekolko. nakoniec som ale radsej mal kupit celu komplet sadu a novy orech a usetril by som.
tolko ku 12sp. kompatibilite a mojim tohtorocnym zazitkom
a sram to ide pokazit uz uplne s ich flat top retazami