Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ak som spravne pochopil, pouzivas eagle X01 retaz na NW prevodniku? Asi tam by som hladal problem.
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 16:09:42
00
upresni prosim co myslis po tym pojmom chrumat. vydavalo nejaze zvuky alebo ako to mam brat? je to tym ze je tam hrana na lepsi odvod bordelu aby nezostaval tolko v tom uzsom zube. retaz si tam spravila miesto, priznam sa ze sram retaz som mal naposledy asi pred 8rokmi, ale tusim Indy9o u teba sme to tiez menili a mal si sram retaz. u shimana som to takto vydrate az moc nevidel. inak kludne ho jazdi dalej nema to nejaky zasadny vplyv na funkcnost teda len okrem toho ak to vydava nejake pazvuky

Naposledy upravil sk_wizard dňa 29.11.2022 - 16:16:49, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 29.11.2022 - 16:16:09
00
Ja osobne používam na Zoneli prevodníkoch od Wizarda reťaze Shimano. S kazetou Garbaruk mi to príde, že to radí tichšie a ľahšie ako so Sramom.
A nemám žiadny problém ani po x-tisíc kilometroch s podpriemernou údržbou a častou jazdou v sračkách :)
A to mám 30z prevodník, kde to o pár percent asi dostane viac na frak ako na 32z alebo 34z.
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 16:16:30
01
Inak tiež by ma zaujímalo, že reťaz Eagle sa nedá používať na NW prevodníkoch? ono v podstate mimo originálnych prevodníkov SRAM všetko ostatné používa jedine usporiadanie NW, žiadne tvarovanie nábehov ako má SRAM...mne prevodníky robia toto isté ako Marekovi..najhorší na to je antikorový WolfTOOTH, pri RaceFace už mám nejaký ten tisíc km a zatiaľ aj po výmene reťaze to nechrúme...ale to chrúmanie keď nastane je také, že síce prevodník nie je vyťahaný, ale ten zvuk ho robí nepoužiteľný. Samozrejme tento slovenský som nemal zatiaľ.
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 16:54:30
00
U mna AB tak 2-3kkm a zacne padat retaz. Tak som kupil ocel. Podotykam ze tiez tocim retaze postupne.
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 16:56:12
00
Tak ako vraví branomelis, prevodník je OK, len to chrumanie je na nervy. Prirovnal by som to k tomu keď začne pukať stred, tiež sa s tým dá v pohode jazdiť, len človeka ide z toho pukania poraziť... Ale teda ak som správne pochopil chyba mohla nastať ze som použil nevhodnú reťaz?
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:00:27
00
odkedy som sa vratil k oceli, taketo problemy nepoznam ;)
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:03:48
00
No mi ja som riešil toto isté , po čase sa mi to stalo , tak som zobral nový prevodník , pokiaľ som riešil nový prevodník tak som objednal novú retaz a kým prišla retaz tak cvakanie prestalo na starej reťazi aj starom prevodníku jazdím spokojne ďalej , a som nadmieru spokojný retaz X01 a prevodník sk_wizard si dokonale rozumejú , podľa mňa je to chvíľková zalezitost
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:04:31
00
arrow_leftbranomelis napísal:
Inak tiež by ma zaujímalo, že reťaz Eagle sa nedá používať na NW prevodníkoch?

Nie som konstrukter prevodnikov, no prave Wolfthoot rozlisuje prevodnik podla retaze, DropStop A, B a ST, pricom prave Shim HG je nekompatibilne s Eagle. Aj zuby su viditelne rozdielne. Ale tak asi pouzit sa da vsetko so vsetkym, len to nebude na 100%.
https://www.wolftoothcomponents.com/collections/chainrings/products/elliptical-direct-mount-chainrings-for-cane-creek-and-sram-cranks-for-shimano-12spd-hyperglide-chain
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:17:19
00
Tieto veci od Wolftooth sú mi Dudo jasné. Ja dokonca aj ten prevodník s kompatibilitou Shimano 12spd mám, ale zuby sú stále profilované NW, jedine na tenšom zube sú urobené také mierne nábehy a ide to lepšie aj so SRAM reťazou, ale samotné NW majú v podstate všetky prevodníky mimo origo SRAM, jedine taliansky Carbon-Ti sa blíži ku Sramu, ale hliník je absolútne mizerný a tam zas zuby doslova po 5 tisíc km zastrúhaš. Ako tu vyššie uvádza ohek , tak je spokojný s oceľovým Sramom....a samozrejme...bodaj by nebol, aj hliníkový originál SRAM vydrží kopec km, reťaze môžeš točiť do mŕtva a chrúmanie sa žiadne nekoná. Ale profilovanie SRAM zubov je absolútne odlišné od konkurencie - asi chránené nejakým priblblým patentom, alebo čo. ....problém je, že nepoužívam na oboch bicykloch vždy SRAM kľuky - väčšinou skôr RF kľuky a tam Sram prevodník viem dať len cez XCadey powermeter spider na BCD104.
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:25:16
00
No ja som taktiež veľmi spokojný s tým ovalom od sk_wizard, preto som to tu tak nadhodil že čo robiť.... Každopádne, ak by som mal kupovať nový oval (co určite na jar budem) , tak opäť to bude zo Slovenska... Lebo po pravde AB je hnoj, origo Sram robí až od 32T a ostatné brandy sú buď poľské ale predražené... Takže radšej budem podporovať slovensku nezávislú tvorbu 😉.
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:26:20
10
prejdi tie vymačkane miesta na zububoch trošku jemným pilníkom... pomože
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:30:21
01
tak ja som tento rok dobre pokombinoval :lol: musim povedat ze ma dost sklamala vraj kompatibilila 12sp systemov napriec vyrobcami

na 11sp bolo uplne jedno aku som dal retaz co sa tykalo kazety (pozor! 11sp. prevodniky neznesu 12sp. retaz)
na 12sp som dal GX retaz - nepochopil som jej slavu kedze vydrzala rovnako ako 11sp PC1110 (jej cena je ale trosku niekde inde) - ale bol som aj rad lebo to bola snad najhorsia retaz za posledne roky co som mal - hlucna, citelne horsie radenie. po vymene za XO1 vsetko ok - retaz vydrzala podstatne viac, radenie citelne lepsie, hluk ziadny. no mam kazetu Garbaruk a tam to stale nebolo uplne ono. Tak som sa vratil k XTR retazi - sram xsync2 ju totiz nechcel, ale vraj to ma ist bez problemov - tak som patral a zistil ze sram prevodnik nesmie byt novy, po (pisali ze aspon) 500km vraj uz so shimano retazami nieje na nich problem (je na nom napis "sram chain only").
no najlepsia kombinacia co som tento rok mal bola kazeta Garbaruk, wizardov prevodnik a XTR retaz. jeho zuby sa mi pacia asi najviac. podla tvaru predpokladam ze aj pri vacsom opotrebeni bude stale pouzitelny. napr. garbaruk ma tak dlhe zuby ze pri vacsom opotrebeni moze zacat namotavat retaz (nemam skusenost - len dohad)

samozrejme komplet shimano, alebo komplet sram bude vzdy to najlepsie - lenze! ... siel som do toho stym ze ma byt 12 kompatibilne a stym ze nechcem menit HG orech lebo ich mam doma niekolko. nakoniec som ale radsej mal kupit celu komplet sadu a novy orech a usetril by som.

tolko ku 12sp. kompatibilite a mojim tohtorocnym zazitkom

a sram to ide pokazit uz uplne s ich flat top retazami
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 17:35:51
01
tak ja budem mat slx kluky, wizardov prevodnik shimano, garbaruk kazetu a shimano retaz, aby tu nebolo len vela textu, tak
garbaruk 12 speed 10-48 xd
Príloha:
IMG_20221129_160532.jpg
IMG_20221129_160532.jpg 250.59 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 29.11.2022 - 18:05:17
01
Cize, kedze na oboch bajkoch mam garbaruk kazetu aj prevodnik, mal by som kupit shimano retaz? Lebo teda mam na jednom gx a na druhom x01 eagle a necitim/nepocujem v tom rozdiel.
Zobraziť komentár 29.11.2022 - 18:18:36
00
keyboard_arrow_up