Lokalizácia
Formulár sa odosiela
.....pozri sa mne je uplne jedno čo si ty o tom myslíš.....ja s ložiskami problém nemám,ak ho raz budem mať,tak si ho určite vyriešim a nikoho o radu žiadať nebudem....to ťa môžem uistiť
Zobraziť komentár 06.04.2025 - 16:52:41
00
Bolo by úžasné keby namiesto toho neustáleho trápneho mudrovania naprieč témami si tu niekomu konečne niečo rozumné už aj poradil. Jedine sa v každej téme nad každého vyvyšuješ, Myslíš si aký si úžasný strojár a jediné čo som tu od teba ako tak čítal ako si úžasne vyriešil vôľu v sedlovke FOX transfer. Potom len kopec teoretických omáčok.
Zobraziť komentár 06.04.2025 - 16:55:55
00
......stačí ak si človek klikne na moju galeriu fotiek
Zobraziť komentár 06.04.2025 - 17:04:34
00
Ja som videl len tú teleskopku asi čo bolo fajn celkom. Ale pozerám, že aj ten zvyšok sú fajn veci. Ale ja zas si aj myslím, že sa ako strojár hodne vyznáš, len nikdy to v príslušnej téme nedokončíš. Zbuzeruješ ľudí akí sú strojárski analfabeti a je konečná - vymalované. Skôr som myslel, že poradíš - daj tam takéto konkrétne ložisko a nevymyšľaj, alebo dones mi to a ja ti to poriešim. Teraz pozerám, že tam máš centrovací stojan celkom pekný na kolesá - tiež by sa to niekomu tu možno hodilo, keby si to ponúkol za nejakú odplatu vyrobiť.
Zobraziť komentár 06.04.2025 - 17:12:58
01
....momentálne mám bajk r.v.2021 najazd 5900 km, všetky ložiská mám pôvodné,neviem kto je výrobca tých ložisk,aká je v nich vazelina netuším ,nikdy som ich nemal otvorené,su vo velmi dobrom stave v dohladnej dobe sa ich ani nechystám meniť,náboje DT swiss Hybrid....pred tým som mal bajk s nájazdom 5200 km a tiež som mal všetky ložiská pôvodné .tak čo ja môžem komu radiť že aké ložiská si kto môže alebo nemôže namontovať.....štýl jazdenia ,extremna horská cyklistika-hard enduro :D
Zobraziť komentár 06.04.2025 - 17:54:44
00
ešte raz vďaka za všetky rady. S tým C3 ajtak sa mi to nejak nezdá. Pozrel som si veľa videi o servise DT 350, nikto, ale fakt nikto z nich nespomenul nič o ložiskách s nejakou toleranciou, C3 ani nič podobné. Dávali tam Enduro ložiská a iné. Skôr mi dáva zmysel čo napísal Ghost5900, treba na ich nalisovanie použiť na to určené náradie a nie všeliako pomocou gola sady na závitovej tyči, ktorá sa stále pri tom nalisovávaní zošmykuje z toho ložiska, tlačí to ložisko šikmo a tak veľmi ľahko mu zatlačí na tesnenie a pokazí ho. Teraz skúsim jazdiť na tom tak ako sa mi to podarilo, potom uvidím. Zas mám iný problém, kazeta - orech sa voľne netočí, pokračuje s kolesom po rozbehnuťí. Len ked silno chytím kazetu, tak stojí. Všetko som spravil ako vždy pred sezonou, rozobral, vyčistil, premazal (tak ako treba) a zložil. Napadá ma len posledné, ten tesniaci krúžok nad ratchet maticou nezapadol dobre a drhne o tesnenie orecha.
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 13:54:54
00
Predpokladám že vymedzovaciu podložku ktorá sa dava medzi ložisko náboja a orechu si tam vložil, tak už ostáva len to tesnenie...

Edit: na exp ratchete sa mi raz stalo že sa nejak vzpiriečila pruzinka pod ratchetom. Mimo ramu všetko fungovalo ale po zatiahnuti v ráme sa kazeta točila spolu s nábojom...
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 13:58:21
00
robí mi to na všetkých troch kolesách na ktorých som riešil tie ložiská, čo som poslal tú foto nedávno, ALE na jednom z nich som potom nemenil ložiská, kedže som mal spomínané problémy, tak práve to jedno som nechal tak a ho iba vyčistil a premazal a správa sa to rovnako, presne tak, mimo rámu točí pekne, ked ho zavriem do rámu, kazetu potočím len použitím hrubej sily. čo majú všetky tri tie kolesá spoločné, na všetkých troch som vykrútil tú ratchet maticu. Práve na tomto jednom som ju len vyčistil, namazal a žašrovboval naspať. Potom som dal ten tesniaci krúžok, ktorý sa tam poriadne nechcel zmestiť. Preto ma len to napadá. Všetky banality sú jasné, podložky, pružiny, namazanie, dtswiss vazelina... to je všetko jasné.
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 14:17:27
00
len informujem, že to bol ten tesniaci krúžok. Nebol dosť zatlačený dovnútra a tak orech o neho trel. Najprv som ho zatláčal šrobovákom, ale to ho poškodilo, potom ma napadlo - vybral som z orecha všetko von (ratchet ringy, pružiny, vymedz valcek) a prázdnym orechom ho zatlačil hlbšie. To fungovalo, tlačil ho rovnomerne po celom obvode.

Prílohy:

20250331_045246.jpg
20250331_045246.jpg 205.71 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 07.05.2025 - 22:26:41
00
ano - bud je na to origo nastroj alebo ho naklepes starym orechom (pripadne opatrne stavajucim) , su toho plne internety - srobovak by ma teda nenapadol. je to tesnenie, to dodrbes.
teraz som po vyse roku otvoril 350 naboj a krasicka - prasna jar a vsetok prach mimo vnutra, dokonca vazelina mala stale naznak ruzovej. par zmoknuti ma za sebou, aj mokry sneh v zime. som rad, ze ma obcas v dnesnej modernej bikovej dobe nieco prijemne prekvapi.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 23:04:35
02
Ahojte, na mazanie rachetu je nevyhnutná ich vazelína, alebo možno použiť aj inú?
Zobraziť komentár 17.05.2025 - 11:37:47
00
kup a mas na cely zivot
Zobraziť komentár 17.05.2025 - 14:37:28
00
No len ja uz som dal bielu litiovu, tak ci to mam vycistit a premazat znova originalnou.
Zobraziť komentár 17.05.2025 - 16:15:33
00
Ja tam mám Shimano zelenú, na ložiská.
Zobraziť komentár 21.05.2025 - 19:53:38
01
biela litiova je ok
Zobraziť komentár 21.05.2025 - 20:37:52
01
keyboard_arrow_up