Dalej som si vsimol, ze po tomto probleme ak som zapol ETA patronu na vystup do kopca (standartne zo 150mm na 100mm z toho len 30mm je v prevazdke) tak vidla sa mi zasunula ovela viacej a ostalo mi len 80mm. Neviem si to vysvetlit preco je tomu tak, hlavne preto lebo po par metroch uz ETA patrona bola opat v poriadku. Az do dnesneho dna kedy sa mi zase zasunula a ostalo mi 80mm. Skusal som vypnut,zapnut a nastavovanie odskoku, no neuspesne. Tu citim ze vidla je aj napriek tomu, ze mam nastaveny maximalny odskok strasne makka, maslova a velmi tazko vracia spat (samozrejme po vypnuti ETA patrony)
Nemozem ani takto jazdit pretoze bez akychkolvek tazkosti zasuniem 150mm a ucel tlmenia je odveci :/
V com moze byt problem ? Odniest to do servisu alebo si to doma rozobrat ?
Tech. udaje :
- Available colors: flat black
- 150mm travel
- hydraulic cartridge with hscv damping system
- open bath
- 888 style cartridges (click adjustment)
- external air preload
- one side: eta
- one side: cartridge for rebound adjustment
- coil springs
- mg fr monolite one piece arch & sliders
- ø32mm alloy stanchions
- new 20mm drop-outs
- dedicated axle
- alloy fr steer tube
- integrated fender option
EDIT : mozno pomoze dofuknutie,ktovie...
Tak isto neviem ako je to z olejom.Sluzi na tlmenie alebo iba na mazanie ? Pretoze vsimol som si uz davnejsie, ze vidla je sucha pretoze sa uz prestala sama mazat.Mozno aj v tom je chyba.
K tomu či to odniesť do servisu alebo doma rozobrať: je to na Tebe, vidlica to je jdnoduchá, takže nebál by som sa to rozobrať aj doma.. Mám kdesi uložený aj obrázkový manuál k repasu Z150 FR, čo je v podstate presne tá istá vidlica ako máš Ty.. keď chceš, môžem to pohladať a poslať ti to..
Gronkjear, mohol by som ta poprosit o ten manual k repasu? Velmi by mi to pomohlo. ([email protected])
lto, skusim ju rozobrat a dufam,ze s nou nebudem mat problem. Olej moze byt hocijaky motorovy? (samozrejme nepouzity) Myslim,ci zalezi na viskozite a inych veciach... A dufam, ze ta pruzina nebude zlomena :/ Rozobereme,pofotime a spolocne zistime
Cize ak by som sa do toho pustil(predpokladam az zaciatkom buduceho tyzdna) a vyskytol by sa mi nejaky problem s ktorym by som si nevedel rady, pomohli by ste mi ?
Rozobrat som ju nemal problem. Odmontoval som nastavovacie skrutky (zlate), potom som z vrchu vysruboval tesniace hlavy a hned nato som uvolnil cely mechanizmus aj zo spodu. Vybral som ich, olej som vylial a zacal som vsetko cistit. Pri cisteni som rozmyslal, ze preco mi vlastne v jednej sekunde zmyzol vsetok vzduch a stratil som tlak.
Na pravej patrone (s pohladu jazdca) som si vsimol ze ta dorazova podlozka pruziny je skoro vybita. Ta vidla musela uz davnejsie dostat poriadnu supu (predpokladam,ze este v rukach byvaleho majitela) Podlozku som dal dole, lenze je uplne vybita. Rozhodol som sa,ze si vyrobil presne taku istu, no uz ocelovu a nie hlinikovu. Taktiez musim zohnat novu "segerku".
Avsak este stale nemozem prist na moj hlavny problem. Skusim skontrolovat ventil ci je v poriadku.
Skontroloval som vsetky tesnenia a vyzeraju byt tiez v poriadku.
Vidla ma pruziny na jednej aj druhej strane a samozrejme aj olej. Dokopy mi z nej vytieklo cca 300ml totalne cierneho oleja. Takze vymena len prospeje.
Dufam,ze ked ju o par dni budem znovu skladat, tak bude vsetko fungovat.
Avsak, neviete kolko ma tam ist oleja ? Co sa stane ak ho dam viacej ? A dalsia vec, z tlmicov som vytiskol vsetok olej. Pri montovani ich mozem zaliat olejom a casom sa o5 sami naplnia alebo ako ? Myslim, ze ak ma byt vo vidle cca 350ml oleja a z toho 50 ml si zobere tlmic nebude zase malo oleja ?
EDIT : A ku tym stranam lava 155ml,prava 130ml z akeho pohladu ?