pedále myslím že tam je to jasné = Shimano M520 = 519 Kaček
tretry chcem také civilnejšie, predsa používam bike niekedy aj ako dopravný prostriedok... = Shimano MT32 = 1333 Kačiek = Nebudú moc makke ? lebo zase ide mi aj trošku o výkon... Máte inú alternatívu v podobnej cene ? nemôžem si dovoliť ísť moc vyžšie.
+ doprava 250 Kačiek
spolu = 2102 Kačiek
to jest 80 € (podla kurzu na VUB.sk 26,589)
a ta podrazka sa vyrezava na nich na upnutie kufra? Lebo niektore su aj take a potom nastava otazka ci sa tade nedostava bordel a voda do boty.
Dakujem za info.
Len ty nic nerez a pozri si navod: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Shoes/40L0V-001_SPDShoes/SI-40L0V-002-ENG_v1_m56577569830672653.pdf
Kazdemu vyhovuje nieco ine, ja som presedlal z tenisiek rovno na tieto tretry, su to moje prve a mam ich v podstate z pred leta, takze neviem povedat ako v zime. Ale ked boli rana tesne pod 10 stup, tak v nich bolo chladnejsie, ale mne osobne to nevadilo. V lete sa mi poti noha aj v sandaloch, takze...neviem ci nieco existuje take, v com sa potit noha nebude...navyse, ak si dupnes trosku do pedalov, nie je realne, aby sa Ti noha nepotila
No a k "bordelu", dostanes k tretram aj taku samolepku, ktoru si "zalepis" ten plech s kuframi z vnutornej strany....Minuly vikend som stupil do nejedneho bahna a v tretrach cistucko. Tie nalepky tam nemam a ani si ich davat nebudem.
Snad som pomohol.
Do zbikovania...
Hm ?
http://www.hurikansport.sk/index.php?main_page=product_info&products_id=802
Na túto tému existuje aj varovanie od Shimana v dokumentácii k pedálom.
edit:
kefrin tými kombinovanými pedálmi sú myslené iné pedále ako tie s tou umelou hmotou.celokovové ale z jednej strany spd a z druhej normálny pedál.tá umelohmotná nasadzovacia kravina je k čistým spd.
"treba však došlapnúť na celú plochu tej blbiny a ísť na bajku iba jemne.ako dôchodca.v skratke, je to využiteľné max. tak po rovnom asfaltovom chodníku keď ideš nejakých 100 metrov do obchodu pre chlieb.." - teraz mi povedz, že či by si ako výrobca mal odvahu niečo také požadovať od bežného sériového júzra?
SPD je na úplne iné veci ako consumer platformy!!! ibaže nejako vyhovieť nejakým predpisom sa občas musí...
"treba však došlapnúť na celú plochu tej blbiny a ísť na bajku iba jemne.ako dôchodca.v skratke, je to využiteľné max. tak po rovnom asfaltovom chodníku keď ideš nejakých 100 metrov do obchodu pre chlieb.." - teraz mi povedz, že či by si ako výrobca mal odvahu niečo také požadovať od bežného sériového júzra?
SPD je na úplne iné veci ako consumer platformy!!! ibaže nejako vyhovieť nejakým predpisom sa občas musí...
ten dokument som nečítal nejak som tomu nevenoval pozornosť.ak si to čítal nemám prečo ti neveriť.
ako výrobca..pre niečo to dať k pedálom musel.inak by sa na to vykašľal.ja som to skúsil nahodiť lebo mi viacerí povedali že to je taká pomocná rýchla ale slabá náhrada za obyčajný pedál a myslím že každý kto nemá drevené nohy sa na tom presunúť dokáže.ale presunúť a nie na tom bežne jazdiť terén.
jj predpisy sú predpisy.tým sa vyhovieť musí inak ti to nedovolia predávať.ale na druhej strane nejaký čas nad tým určite vývojári strávili aby to ako tak aj vyzeralo a aby to bolo aspoň trochu 'kvázi' jazditeľné.nejakými testami to snáď prešlo.a ono to aj je jazditeľné
nepoužívam to len som to dávnejšie skúsil a píšem len skúsenosti z jazdy na niečom na čom sa podľa toho čo píšeš asi jazdiť nemá
p.s. viem že posl.príspevok sa necituje ale teraz mi to tak pasovalo
neplatí to pre pretekárske špeciály sedlané jazdcami s licenciou, vtedy v podstate nemusíš mať povinnú výbavu na bicykli a z toho dôvodu sa táto hlúposť s XTR pedálmi ani nedodáva; 520ky nie sú Shimanom považované za racing grade a tak to k nim kydajú
vývojári sa s tým naozaj nesrali
dáš to dole normálne v pohode keď trochu roztiahneš spd od narážky šrubovákom.niečo to vydrží.a fakt sa na tom dá prevážať po ulici
ešte doplním čo sa týka xtr upútal ma rozdiel v cene oproti xt alebo 540.za tú cenu fakt neviem či stoja.pár gramov menej vážia.čo majú xtr navyše že sú o toľko drahšie?vydržia dva a pol krát toľko?
ešte ma zaujal rozdiel medzi xt a 540..podľa tej stránky dva gramy menej stoja euro a desať centov?
čo sa týka pevnosti uchytenia, ako asi vyzerá ten plastový "kufor" na tom už po prvom vybratí, a prečo sa asi kufre na tretry robia z kovu?
K tym umelym odrazkam na SDP pedaloch... kazdy si to skusime aj s nimi ked si kupime take pedale. Tak si kazdy utvori svoj pohlad. Ja ich z bezpecnostnych dovodov nepouzijem nikdy.
BTW: naco cakat na ceny v kamennom ked v kolokrame su take ceny teraz?
Ja osobne sa neviem dockat na jazdu s SPD a na tie pády.
Sorry ze som uz mimo temy, davam najavo svoje pocity...
ináč niečo podobné sa mi zatiaľ nestalo - to s tým strnutím závitu.. (asi aj preto že to raz nastavím dotiahnem a mám to kým nezničím boty)
ale by som pomohol, myslím že nie je problém kúpiť či už ten plech čo je v bote alebo skrutku na SPD - keď sa ti nepodarí nové, alebo sa ti to zdá drahé tak normálne od nejakého kamoša, určite to htosi bude mať, mne takto zavadzajú doma už asi 3 páry kufrov čo ich vždy dostanem pri kúpe pedálov.
Nakoniec som zistil ze v tom zavite je taka akoby puklina cez 2 - 3 ciary v zavite. Takze sruba mi tam smyka a smyka. A ako by sa dal vymenit ten plech v tretre? Ved to je v podrazke. Aj ked neviem ako by sa dal vymenit dufam ze mas pravdu
Teraz som nasiel plech co som rat ale iba Shimano
Mne treba Specialized
Nakoniec som zistil ze v tom zavite je taka akoby puklina cez 2 - 3 ciary v zavite. Takze sruba mi tam smyka a smyka. A ako by sa dal vymenit ten plech v tretre? Ved to je v podrazke. Aj ked neviem ako by sa dal vymenit dufam ze mas pravdu
Teraz som nasiel plech co som rat ale iba Shimano
Mne treba Specialized
Poradim ti: Ak nahodou nevyberas vlozku z tretry, tak ju vyber a narazis na kufor, ktory mas v tej podrazke. Zvladne to aj zaciatocnik.