takže jedná sa o prehadzovanie, prešmyk a radenie ... radenie SRAM X.5 Tiger ... su na tom komponenty Deore a X.5 rovnako ? alebo ak nie ktore z nich je lepšie ?
Dlhoročný test.
Deore jazdím od 2001.
Prešmyk odišiel asi 2005. Je nahradený nejakým prešmykom za 230-250? skk. (najlacnejší čo mali) no problem 3 roky.
Prehadzovačka: Zomrela pred mesiacom. Vypadol jeden z nitov.
Radenie: Stále v pohode.
Skúsenosť najnovšia: treba meniť aspoň raz ročne celú kabeláž. A potom ide radenie ako nové.
Strielanie reťaze: Buď ju už máš vyťahanú, alebo môžeš mať bordel v bowdenoch, alebo môžeš mať skrivený držiak kladiek.
Šúchanie prešmyku: vec nastavenia + sväté pravidlo nekrižovania reťaze.
Strielanie reťaze: Buď ju už máš vyťahanú, alebo môžeš mať bordel v bowdenoch, alebo môžeš mať skrivený držiak kladiek.
presmykac je uz vyrieseny a retaz mi nestriela..teda posledne pokusy to nepreukazali
podla tohto videa sram,alebo deore ma tiez v niecom vyhody..
taktiez by ma zaujimalo sram x.9 vs. xt
alebo sram x.0 vs. xtr..
nové šaltre od Shimana typu shaddow sa tiež už v tomto čape nehýbu resp. kladka má doraz ... a keď natiahneš reťaz cezeň a zanituješ pritiahne kladku na tento doraz a potom je to prakticky to isté ako sram .. neviem s určitosťou povedať ako by video so shaddowom vyzeralo ale myslím že podobne ako so sramom
no ja mám na jednom biku šalter deore s radením alivio a ide bombovo. kamaráto čo ma na biku x9 s radením x7 nestíha ale to asi kvoli tomu že tam má už zodratú kazetu ten prehadzovač prežil hádam všetko aj haluz v nom bola a to sa mi petka zlomila a prehadzovač ohol ale stačilo len tak na oko vyrovnať a stále ide ako hodinky aj pri veľkje zátaži a lanko som pekne dlho nešteloval teda vlastne ano jedna otočka, aby som trocha našponoval lanko ale to bola otázka 5 sekúnd
ked sme uz pri tom porovnavani by ma zaujimalo ci je neaky fakt znatelny rozdiel v tuhosti medzi kazetami deore, LX, XT pripadne ich alternativami od SRAM-u, a teda ci je to len v tuhosi alebo aj v niecom inom...
hlavne si porovnaj hmotnosti, na druhom mieste snáď použitý materiál kazety vyšších sád sú hlavne o gramarine, a občas o výdrži... a trocha o spracovaní
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Deore jazdím od 2001.
Prešmyk odišiel asi 2005. Je nahradený nejakým prešmykom za 230-250? skk. (najlacnejší čo mali) no problem 3 roky.
Prehadzovačka: Zomrela pred mesiacom. Vypadol jeden z nitov.
Radenie: Stále v pohode.
Skúsenosť najnovšia: treba meniť aspoň raz ročne celú kabeláž. A potom ide radenie ako nové.
presmykac je uz vyrieseny
alebo sram x.0 vs. xtr..
alebo sram x.0 vs. xtr..
nové šaltre od Shimana typu shaddow sa tiež už v tomto čape nehýbu resp. kladka má doraz ... a keď natiahneš reťaz cezeň a zanituješ pritiahne kladku na tento doraz a potom je to prakticky to isté ako sram .. neviem s určitosťou povedať ako by video so shaddowom vyzeralo ale myslím že podobne ako so sramom
no poviem ti,ze som nad tym rozmyslal,ked som to pisal