INTERSPORT Stupava trophy

28.07.2012 - 29.07.2012
MTB maratón
Stupava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Reportáže, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (49)
_pali_66peter76tottiaJoNander13andyapoandywoodarmourBahnobonfobukoCraObsdakeyrasDomestikhirwilsiron.hidejamminjasopetoJohny1331kajus3KaskajaKefrinkenttaurKockakochhyluslMamutkomiloš.h636motiiMSHnomadoborpeter75PeterWPeto02Pulinorado.tilandysano.tSenorexp2000silvo824simon97sinko8888stawosteve25SueTomino115Tommy911xemanpetzuzu3011
Nieco v podobnom duchu som ocakaval: to nie my, to oni...len preco im to tak dlhoooo trvalo? Stacilo spomenut jednou vetou problemy s preznacovanim trate a aspon by utlmili vasne. Takto mi to pripada skor ako kamuflaz.
Preznacovali/sabotovali sa vsetky maratony v okoli Bratislavy, sam som na niektorych zbehol. Asi to patri ku koloritu velkomesta...Ale v rozsahu popisovanom vo vyjadreni je to nonsens.


Ked to chces vediet konkretne, celu akciu sme zavreli vcera o 19:00. Po troch dnoch som sa aspon trochu vyspal, zobudil som sa okolo stvrtej po obede. Cely tim mal oddych. Od kedy som vstal sme riesili co presne sa stalo, kto presne co a ako urobil, respektive neurobil... Do vtedy som nevidel ziadne forum. Nebolo ako a kedy. nadali ste nam ani sekundu casu na vydychnutie, nedalo sa nam rychlejsie reagovat. Nie som na bezhlave reakcie bez podrobneho zhodnotenie. Dostal som od soboty do dnes viacero mailov, vacsina bola paradoxne pozitivna od zahranicnych ucastnikov, dva boli vyslovene kriticke a dva boli objektivne....

Informacie k odznacovaniu tras po nasej akcii...
Na odznaceni sa pracuje systemom BA lesy do 1.8. 2012, ostatne lesne spravy do 3.8. respektive 9.8. 2012.
BA Lesy boli kompletne odznacene k vcerajsiemu veceru. Na ostatnych uzemiach sa systematicky pracuje. Upratujeme aj po nezodpovednych turistoch a po inych predoslych sportovych podujatiach. Kedze sme velka akcia sme pod drobnohladom verejnosti.
01.08.2012 - 03:01:53
00
Jeden z objektivnych pripajam nizsie...

Hallo

War das erste Mal dabei,und voll begeistert !!!!!
Festgelände ist SUPER !
Radwäsche,grosses überdachtes Zelt,Videowall,Musik,Aussteller,Getränke im Ziel,und,und,und
einfach Spitze !
dies gibts in Österreich NUR in Bad Goisern...

Streckenführung ist SUPER ( wenig Asphalt ! )


einzig zwei Kritikpunkte ist mir aufgefallen :
1.Labestelle am Biely Kriz war total leer,kein Wasser nichts(war wohl wegen Hitze leer)

2.Streckenmarkierung nur mit Band ist teils irreführend gewesen, selbst ein Einheimischer vor mir war sich nicht immer sicher. z.B.Abzweigung beim Teich 100Meter vor der Kamzik-Labe musste man nach LINKS ist nicht sichtbar angezeigt gewesen.

Ich kenne in Österreich nur Tafeln mit Richtungspfeile oder Streckenposten.

leider bin Ich nicht schon früher dabeigewesen(keine Werbung das
Stupava-Marathon in Österreich ???)

ab jetzt aber ein Pflichttermin(bei Schönwetter)!!!

bis nächstes Jahr

Haberzettel Dieter
dieter.haberzettel@chello.at
01.08.2012 - 03:06:14
00
ak vedeli,že sa toto stalo, mohli to povedat pretekárom na mieste pred startom. Je to celé akési divne. Potom človek nevie čomu verit a čomu nie.


po vojne je kazdy general. Chystali sme sa na toto podujatie cca pol roka. Vsetko bolo precizne naplanovane. Nasi velitelia nam najprv hlasili ze sa to zvladne. Ale potom nam niektore obcerstvovacie vozidla uviazli v lese, ci nestihali nacas dozasobovat kriticky vybrakovane obcerstvovacie stanice...
01.08.2012 - 03:10:37
00
k znaceniu trate pred maratonom:
presli sme si vacsiu cast 105 km trate len tak, vo stvrtok 26.7., a nikde poziadnom znaceni nebolo ani chyru
takze neviem co odznacovali ti zaskodnici :lol:


Najviac nam bola poskodena cast kade isla trasa 76km a 105km trasy, Nasi sa na toto miesto vratili v piatok. Ale v sobotu rano bolo znacenie opat prec.

Ludia nam pocas celeho tyzdna hlasili, ze mame znacenie na uplne inych miestach ako by malo byt. A ze chyba tam kde malo byt. Snad si nemyslis, ze sme si len tak z nudy oznacili, potom odznacili, a potom oznacili usek, kade ani nas pretek nesmeruje.
Dalej ako nam hlasili ludia v cieli. Dve tretiny 76km trate vyznaceny a potom akoby sa znacenie vytratilo.

Kto svojpravny a zodpovedny clovek by taketo nieco normalne naplanoval a zrealizoval pre MTB pretek s vysokou ucastou najma cyklistov, kt. sa v takej rozsiahlej oblasti mozu lahko stratit..??? Lahko sa sudi a prakticky hned aj odsudzuje...
01.08.2012 - 03:38:48
00
......


Naposledy upravil Pavol.Grujbar dňa 01.08.2012 - 09:18:10, celkovo upravené 2 krát.

01.08.2012 - 03:41:25
00
ja som si teda na 105ke ziadneho zasobovaca s cisternou na chrbte ktory opravuje znacenie pocas mojich 6tich hodin na trase nevsimol, a zasobovaniu sa asi tiez nevenovali kedze boli 2 obcerstvovacky suche, tak ako? :^)


kedze sa znacenie zachranovalo na poslednu chvilu systemom rozvesavanie favoriek a paskovanim, na montovanie novych tabuliek uz nebol cas... Ludia jazdili po asfaltovych spojniciach, samozrejme ze aj bludili, kedze niektory nikdy pred tym trat neznacili. Riadili sa len pokynmi na dialku. A kedze sa nam postracali aj samotny zasobovaci v oblasti nebol signal pre mobilne telefony. No skratka cele zle. A uz sme iba horeli. To co sme s organizacnym timom zazili neprajem nikomu.
01.08.2012 - 03:51:34
00
"Za to, čo sa stalo počas našich sobotných pretekoch nesú hlavnú vinu záškodníci, ktorí sa snažili paralyzovať preteky na 25km, 42km, 76km a 105km MTB trase. A ich zámerom je dlhodobo likvidácia a diskreditácia nášho podujatia v očiach športovej verejnosti."

Aj za vodu ktorá chýbala na niektorých občerstvovačkách môžu záškodníci? To nemyslite hádam vážne.


Obcerstvovaci nam uviazli aj so zasobami, pobludili pocas toho ako sme sa snazili zachranit znacenie...
01.08.2012 - 03:53:32
00
"Nikto z ľudí, ktorí pre nás pracovali počas našej akcie nepožíval alkoholické ani iné omamné látky. Vieme to dokázať materiálom, ktorý sme zaznamenali počas konania nášho podujatia."

Tak potom neviem, čo robil ten ožran na BK, žeby si dal tričko organizátora, lebo ho našiel v lese? :-D


Kedze sa zasobovaci podla planu nevracali na obcerstvovacie miesta. Boli obcerstvovaci nuteny hladat ine riesenia. A urcite sa stalo aj to, ze na kratky cas na obcerstvovacke neostal vobec nikto. Ak sa na mieste objavil niekto kto bol zjavne pod vplyvom alkoholu, tak to urcite neboli nasi ludia.
01.08.2012 - 04:02:00
00
Katastrofalne znacenie a tie obcerstvovacky, k tomu sa neoplati ani vyjadrovat. Budem silno premyslat, ci o rok pridem.
Mili organizatori, ***** vam vas vrtulnik a 10 metrovu obrazovku, ked nie je zabezpecene to najzakladnejsie. Tu ste nadherne ukazali, ze pretekari su pre vas az na poslednom mieste.


Ani nevies ako som sklamany, nestastny a zlomeny z toho vsetkeho co sa udialo. Cele to vyzera ze sme to vlastne takto planovali.

Prosim uvazujte. Tak ako sme planovali vsetko co suviselo s maratonskou dedinkou kde ste mali pripravene uplne vsetko. Tak presne takto isto sme sa pripravovali na realizaciu sa na nasich MTB tratiach. Na BEZECKEJ trati, detskej a JUNIORSKEJ.

Vsetko co sme mali pod drobnohladom sme ustrazili. Ale rozsiahle uzemia, kde sa nestrazilo sa nam tento rok proste zvrhli. Ja osobne to beriem velmi osobne.

Co ma napada pre buducnost. Budeme asi rozmyslat o straznej sluzbe, ktora bude hliadkovat na nasich trasach, to myslim uplne seriozne a bez srandy. Bophuzial, bud sa na to vykasleme alebo s tym nieco urobime. No uz ma nic ine nenapada, ako ubranit znacenie. Najma poslednu noc pred akciou.

Je mi jasne ze ked nezafunguje zaklad. Spravne oznacena trat, obcerstvovacky. Tak bajker ostatne neriesi. Ja by som reagoval presne tak isto. Preto chapem rozhorcenie sklamanych ludi.
01.08.2012 - 04:32:16
00
značenie má byť také,aby si nemusel za križovatkou rozmýšľať či si dobre odbočil,alebo nie...
vrtulník,dídžej,stánky,koncert,bilbordy po celom meste,*****,***** niečo stoja
aspoň sa vela ludí zobudí,že o tomto mtb nikdy nebude...pár ludí spravilo dobrý kšeft na úkor podstatnejších vecí.


Pre mna je to co sme zazili najlepsi kseft v zivote. Dufam, ze sa na moj a na ucet nasho celeho realizacneho teamu niekto poriadne bavi. Na tom ako nas napalili. A este na tom ako sme sa to snazili cele zachranit. A na tom ako nam to cele vsetci neveria a ze to to teraz budeme trapne zakryvat.
Hej mame momentalne 0 na ucte a modlime sa, ze ci potom vsetkom nam este vobec niekto preplati zvysne faktury. Aby sme mohli zaplatit vsetkym za objednane sluzby. Toto si fakt vychytal, urobili sme fakt velky kseft. U mna osobne je momentalne motivacia robit do buducna tu na Slovensku cokolvek uplne ale uplne mínus jedno obrovske cislo....
01.08.2012 - 04:46:03
00
Ale aspon ze Wapiek mali dost :y: to je asi jedine pozitivum.
Uvidim, co nam pripravia dnes na 17km behu. Obcerstvovacka vyzera, ze bude v polke trati, snad to bude stacit. Nastastie dnes nebude az tak teplo, dokonca by malo pocas behu aj sprchnut.


Dik mali sme v cieli 16 umyvacich boxov Cyklostar. Aspon nieco co nam vyslo. Ale na ostatne sme sa presne podla planu "vykaslali"...
01.08.2012 - 04:57:19
00
Ja sa cudujem, ze na STU maraton chodite v takom hojnom pocte, tento maraton nie je davno o jazdeni a pre bajkerov.
Takze si len postazujte a buduci rok im opat zaplatte startovne, ved taki sme slovaci...nechajme si sr** na hlavu.


Prosim Ta povedz potom kto u nas jazdi ked nie bajkeri. Toto sa velmi lahko od stola pocitaca pise...
01.08.2012 - 05:00:15
00
Tak dnesny beh bol dost narocny. Hlavne zaverecna pasaz, ktora bola viac blatova ako vcera a poriadne sa smykalo. Obcerstovacky boli nastastie 2 aj ked aj som si radsej zobral vlastnu flasu. Horsie to vsak bolo v cieli. Dostali sme len jedlo a pitie sa dalo kupit... este ze tambola cisterna BVS tak som sa poriadne napil vody. Vcera aspon bikeri dostavali do ruky flasu a dnes bezci proste nic. Vyzera to tak ze budici rocnik neabsolvujem, lebo to co sa dialo tento vikend...
Trapas na zaciatku, starostovi Zahorskej Bystrice zlyhala pistol a tak to bol taky neisty start :-)


Pan Starosta nectiac odistil zasobnik, kt. aj vypadol na zem preto to nestrelilo.


Naposledy upravil Pavol.Grujbar dňa 01.08.2012 - 08:58:23, celkovo upravené 1 krát.

01.08.2012 - 05:11:37
00
so stupavákom začínal tuším športservis,som celkom zvedavý či vám takto aj zimný ***** tam už hrozí zamrznutie :lol:


Otazka znie ci bude vobec motivacia potom co sa udialo cokolvek dalej organizovat, ma to vobec zmysel. Obcerstvovacky nam do teraz nikdy neklakli. Udiala sa nam mimoriadna udalost, a uz sme hned a okamzite ty najhorsi. Kde je v nudzi poznas priatela. Na luke v cyklo dededinke vsetko slape na 99%, Pindo je asi to chybajuce 1% do stovky. A na ostatne sme sa presne podla planu na 99% vykaslali? To sme vsetci fakt tak kratkozraky. Si myslite, ze sme na VAS skusali, ze vsak nam to prejde, sak si nikto nic nevsimne a ze vsetci bajkeri budu ticho...
A vidim, ze sa smahom ruky zahadzuju uspesne rocniky z predoslich podujati. Na Slovensku sa uspech neodpusta a chyby sa nechaju vyzrat hned a okamzite do posledneho zrnka. Bez ohladu na okolnosti a minulost...
01.08.2012 - 05:31:34
00
....


Naposledy upravil Pavol.Grujbar dňa 01.08.2012 - 08:59:50, celkovo upravené 1 krát.

01.08.2012 - 05:34:57
00
keyboard_arrow_up