Preco vidis za vsetkym konspiracie a planovanie nejakych zaskodnickych akcii zo strany inych organizatorov MTB a bezeckych akcii? Toto mi na Tebe vadi najviac...ten pocit neustaleho ukrivdenia a konfrontacny styl.
Mnou uvedena skupina "pravdepodobne" preznacila trat na Svatojurskom maratone v okoli Hviezdy (sam som bol v skupinke, co na to doplatila), to same sa opakuje kazdy rok aj na Greenbiku.
Nemaju motivaciu? Krizuju sa ich teritoria a to im vadi. Bol to moj pohlad na vec. Zober si z toho co chces.
Edit A este vyjadrenie p. Kutku z fora maratonu. Aby sa zachovala aka taka objektivnost diskusie:
Dobry den, takze z mojej strany posledny prispevok. Neblogujem, nepisem na fora, toto bola len obrana, ked niekto zavadza, u nieko je to vidim styl beznej prace.
Povolit 4 kolky na jednu akciu, to rozputa lavinovy efekt a bude to chciet kazdy usporiadatel pretekov, ked jedni mozu, preco my nie. Najprv jedna, potom dve, potom 4, preco ked ide jedna preco nie viac. Vsak viac poskodzujuju auta, nakladaky teren, ako 4 kolka, to je pravda, tam ide o psychologicky efekt. Viem ako by to dopadlo, nedovolil som to u nas polovnikom, ani inym ziadatelom, ktori sa chceli vozit po lese, ani organizatorom sportovych podujati. Toto je proste fakt, vsetci to akceptuju, vysvetlujem p. Grujbarovi 2 x rocne niekolko rokov a ani tuk, asi plna SD karta.
Polovicu organizatorov sutazi organizovanych u nas ani osobne nepoznam, ale ani jeden okrem p. Grujbara nema so mnou problem, pricom ja problemy nevytvaram, ja problemy riesim. Je mile konstatovanie, ze ste nam "ustupili" pri poziadavke nesrobovat tabulky na stromy, co tak akceptovali sme Vase podmienky? To je tiez znak ako pozerate na vsetkych partnerov a sutaziacich, su tu len pre Vas a vsetci by z Vas mali pocuvat na slovo, co Vy od nich chcete. Este ma napadla jedna argumentacia z Vasej strany, ze 4 kolky sa nebudu len tak premavat po lese, ale Vam staci ked dostanete povolenku na vjazd do lesa na auto, tak zoberiete dve cicusky do auta, idete ich previezt po hradzi 1 rybnika(najblizsi k Snezienke), ktora uz vonkoncom nie je urcena pre auta a ohrozujete tam autom asistentku p.primatora, ktora tam kocikovala vnuka a musela kvoli Vam cuvat, odchytila ma a vynadala mi, co su to za blazni. Takze vidite, ze som tam bol v zime 2012. Ja sa chodim na tie akcie pozerat z profesionalneho hladiska, ziadneho preteku nie som ucastnik, rad si zabeham na zeleznej sam, vcera som bol na Cerovej drahe so svagrom, rad si to vychutnavam v klude. Kazdy kto ma pozna, vie ze mi nejde o to, aby som sa mohol zadarmo ozrat vo VIPke, a pretrcat sa kto som ja, mne zalezi na tom aby veci co najlepsie fungovali.
U p. Andrassyho som mal co na Vas vytiahnut, to bola ta igelitka s Vasim znacenim, tym je povedane vsetko(no Vy viete povedat, ze to boli saboteri, ktori to tam doniesli este z minuleho roku, aby Vam uskodili, Vam proste krivdia vsetci).
V r. 2010 Vam islo 6.4. listom najprv negativne stanovisko, po akcii na Kacine, sme Vam to povolili.
Nevyjadrujem sa k Vasim inym organizacnym lapsusom, to je Vas problem, riesim len Vase urazanie mna a mestskych lesov, ze komplikujeme Vas pretek.
Este pre p. Shreka, o Lamackovom memoriali nic nevieme, p. Dolak organizuje
beh Baba - Kamzik, ale to bolo v aprili, on oznacuje zakruty sipkami z muky, takze Vami spominany beh nebol nami odsuhlasovany. Kazdy organizator dostava do nasho stanoviska podmienku, aby po preteku po nom nezostalo ziadne znacenie.
CO sa tyka tzaby dreva, je to bohuzial problm v symbioze rekreracia a zabezpecenia prijmu. Mestske lesy tohoto roku dostali prispevok na zabezpecenie rekracnych funkcii 3000 EUR (v r.2009 to bolo 220 000EUR), ze mame vytazit viac dreva. Takze na zabezpecenie chodu nasej organizacie sluzi prijem z tazby dreva. Kedze vsetok zisk pouzivame na zber smeti, kosenie, opravy altankov, na opravu ciest nam neostavju prostriedky. V zahranici vlastnik lesa dostava pripevok na udrzbu cyklotras, turistickych tras, u nas to nikto neriesi, ak sukromnik rozryje LKT lesnu cetu ktora je vyznacena ako cyklotrasa, nikto ho nemoze donutit, aby z toho opat urobil opat peknu cestu. To sa mi stalo na Podbanskom min. rok, ked som isiel z Permonu na Strbske pleso, tak som polku trasy musel ist po asfaltke, zvysok bol po lese (oznacenej cyklotrase) neprejazdny.
Parkujuce kamiony na Bielom Krizi - to je otazka na Prvu svatojursku s.r..o., to uz nie je v nasej sprave.
Koncim, dufam ze uz vela zlce nepretecie tymto forom, pekny den vsetkym, vela bezpecnych kilometrov.
Vladimir Kutka
Mestske lesy v Bratislave.