Kaktusbike Svätojurský MTB maratón 2010

17.04.2010
1. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Svätý jur (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Foto, Reportáže
jo zaciatok trate z pred 2 a viac rokov bol v tomto lepsi navyse s peknym dojazdom do cielu... hold nemozeme mat vsetko :)
07.04.2010 - 17:10:46
00
Otazka na Duryho:Ako vyriesite znacenie trate vo vinohradoch? Aby sa neopakovalo bludenie pretekarov, dokonca skracovanie trate (i ked asi nevedome) priamo cez hlavnu cestu zdovodu,ze nejaky dobrak postrhal faborky.Na niektorych maratonoch sa dobre osvedcilo vyznacenie smeru vapnom (vacsia sipka mimo hl.stopy aby sa nerozjazdila a smer, ktory nieje spravny prekrizit).Nemyslim takto vyznacit cely maraton,ale iba tento problematicky usek.
07.04.2010 - 23:04:17
00
znacenie bude klasicke pomocou vysiacich farebnych pasok, priviazanych sipiek, ak vyjde cas tak aj spominane vapno (mame ho odlozene este z minuleho roku, ale kedze den pred maratonom prsalo nemalo to vyznam pouzit) a samozrejme planujeme rozmiestnit dost velky pocet ludi na trat, ktory vas budu usmernovat spravnym smerom
07.04.2010 - 23:21:25
00
juuuj uz sa tesim ... shmu hlasi zatial velmi pekne teplucke pocasicko na sobotu(17) tak azda to vydrzi :)
08.04.2010 - 09:58:16
00
To pekné počasie by veľmi potešilo. ^_^ Minulý rok bolo úplne nádherne :clap:
08.04.2010 - 10:51:43
00
Ja som skor myslel tu tlacenku v predbiehacich manevroch na podla mna nebezpecnych zjazdoch...nemyslel som teda, ze bude 5 ludi na m2. To viem ze po starte vyprcha. Idem na svoj 4 maraton takze pozname...
A este jedna poznamka ku trati :Zhruba v polovici modrej trate medzi Salasom a Hrvatkou je padnuty strom (viem ze Dury o tom vie), ale za tym zrejme tahali ine stromy sprosti lesniaci, lebo je tam rozryty usek az do konca zjazdu, takze je to dost nebezpecne...bolo by dobre to vyrovnat...vcera som sa tam skoro zabil :(
08.04.2010 - 11:00:24
00
ale no ták.. je to MTB maratón, každý by mal poznať svoje možnosti a schopnosti a podla toho aj jazdiť! označiť padnutý strom dopredu je ok, ale rovno vybetónovať komplet trasu?
kritické zjazdy sú vačšinou len ak je v prvých km, resp pred nejakým dlhším stúpaním, ak je zjazd po tak balík je potrhaný..
08.04.2010 - 11:17:25
00
cela trasa je pomerne jednoducha :rock: , ziadne tazke zjazdy, tak sa neklep droto... ved si si to pozrel a vies ;) a ked mas obavy, chod pomalsie :P
08.04.2010 - 11:25:37
00
Či sú to preteky alebo nie, nikdy sa nespolieham na iných, lebo je to hovadina. Treba jazdiť tak adekvátne svojim možnostiam a nevaliť to bez rozmyslu...
08.04.2010 - 11:44:14
00
na SV.Jurskom sa to da valit bez rozmyslu pre tych co sa citia. akurat treba zobrat nahradne duse :)

prvy zjazd za brodom (ak sa to nezmenilo) mimo stopy, po aktivitach lesakov modra z cervenej turistickej po asfaltku a tiez zjazd z BK su nachylne na snake bites... inak pohoda jazz.
08.04.2010 - 11:55:01
00
tiez dufam v pekne pocasie, bohuzial slubit na 100% to neviem.
Droto: je to horsky maraton. ak chces trat bez nebezpecnych usekov a bez tlacenice, tak mozes ist niekam na asfaltku smerom k juznym susedom... treba si uvedomit, ze kazdy kto sa zucastni takehoto preteku je zodpovedny sam za seba a podla toho by sa mal aj spravat. viem, ze nie kazdy je profik, ale prave preto by sme sa k sebe a k prostrediu mali spravat ohladuplne to znamena, neodhadzovat odpadky (obaly z gelov, tyciniek, derave duse, ..), nepredbiehat pokial na to nieje vhodna moznost, ak predbiehat, tak dat dopredu vediet z ktorej strany predbieham (zakricim zlava/sprava, alebo idem vlavo/vpravo), taktiez umoznit tomu rychlejsiemu bezpecne predbehnutie. Nasa trasa je z vacsej casti dvojstopova, takze moznosti na predbiehanie je habadej. Zucastnil som sa maratonov, kde sa to tak zahltilo, ze sme museli stat na mieste aj zopar minut, az sa to vobec pohlo (author sela).
myslim, ze CraObs, zihadlo 5, tmax aj stax to vyjadrili celkom trefne
bolo by to na dlhsiu diskusiu, ale vzdy plati klasicke slovenske - vsetkym sa neda vyhoviet...

este jedna informacia ohladom suvenirov, kedze na to dostavam vela otazok.
samorejme spravit tricko s potlacou a este k tomu aj v spravnej velkosti sa neda zabezpecit "cez noc". Preto sme objednali pre pretekarov 450kusov triciek. To znamena, ze prvych 450 prihlasenych a ZAPLATENYCH pretekarov dostane tricko, ti dalsi dostanu flasku vinka.
08.04.2010 - 12:44:32
00
Myslim si, ze nazory boli vyjadrene spravne a trefne, az na Crabsa s ktorym nesuhlasim, kedze vobec nepochopil zmysel mojej poznamky ku trati, ten usek za stromom je fakt nebezpecny a odporucam pozriet pripadne zvazit odklon trate- v nedelu na prejazde to bolo zjazdne, teraz uz nie...ta stopa tam sa neda fakt nasledovat...pisem to len pre bezpecnost, viem, ze sa jedna o horske preteky a s tym do toho aj idem, len preco pokusat stastenu a dorantat sa pre Malym Vietnamom, to fakt neviem --je to cca 500m usek na upravu...
Tak zatial a calm down
08.04.2010 - 12:59:31
00
neboj ,prejde prva varka bikerov na dlhej :rock: a budes tam mat taku kolajnicu ^_^
08.04.2010 - 13:07:39
00
Mozno staci zopakovat tu najpodstatnejsiu vec - organizatori budu este pred pretekom cistit a sprejazdnovat trat, takze to co sa bude dat v ramci ich moznosti odstranit z cesty, to urcite odstrania, co sa nebude dat odstranit a bude to vyslovene zdraviu/zivotu nebezpecne, to oznacia. A dalsia podstatna vec - kto ma cas, moze v ramci treningov a prejazdov trate trochu s tym cistenim pomoct aj sam (zastavit a odhodit/odtiahnut konar a pod.). ;)

A este informacia pre MTBiker positive ucastnikov - na prezentacii si bude mozne vyziadat nalepky MTBiker (klik). Ale upozornujem, ze nie su vodeodolne a ani extremne oteruvzdorne, takze po nalepeni je dobre ich este prekryt priesvitnou lepiacou paskou s malym presahom po stranach.
08.04.2010 - 13:38:37
00
Neviem ako ostatní ale ja obľubujem štart z polky štartovného poľa aj keď mám možno naviac. Na začiatku je síce tlačenica, na svätojurskom po tých prvých asfaltových serpentínach človek veľakrát nevie kade prejsť aby nedošlo ku kontaktu, kadejakí cyklisti v profi dresoch a dokonca i šuštiakoví ctm raptoristi sa snažia predrať dopredu za každú cenu ale akonáhle sa vôjde do terénu už je to dostatočne rozťahané a začína pohoda a štýl ktorý mňa osobne veľmi baví ... predbehnúť pár ľudí, popozerať prdelky, predbehnúť ďaľších pár ľudí a zviesť sa za peknou prdelkou ... a stále dookola až koncentrácia dievčat asi v polke začne klesať, kedy už i ja začínam dupať. Systém nemá chybičky, ja som ten čo predbieha (v kľude a vždy dám o sebe vedieť) ak ma predsalen niekto predbehne (zväčša kým sa vyvážam, povzbudzujem alebo mám dodrbané koleno) tak ho ešte vždy stíham predbehnúť. Na popredné pozície som nikdy nemyslel a už vôbec nie posledný rok kedy mi kondička klesla rapídne nadol.
08.04.2010 - 15:00:19
00
keyboard_arrow_up