LAPIERRE Fatranský MTB maratón

05.06.2010
2. kolo - Valašsko-Považská séria
5. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Stráňavy pri Žiline (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Reportáže, Foto
Zúčastnených bikerov (20)
CraObsGreywolfGwendolynInstinctmorgenJaniakkirikubasLakynoMarianSUPmilsuoborRaverrichardleRoanLVSp4joStictritolunigenaVALE 46vankes
zatial predpokldam, ze u neho na disku. Ale jeho IP si musis zistit sam.
06.06.2010 - 21:51:59
00
obcas az nechapem na co vsetko sa mozu ludia stazovat ;) s blatom museli vsetci ratat, ved po tolkych tyzdnoch dazda to ine ani byt nemohlo. a tych par kravskych lajn? ved sme v prirode, ludia. musim povedat, ze to bala skvela akcia: znacenie ako pre slepcov - tu sa stratit by bolo umenie, paradna trat - podla mna si tu nasiel kazdy "to svoje", ochotni ludia na obcerstvovackach a aj atmosfera v cieli bola super, tombola tiez - teraz lutujem, ze som si svoje stastie vycerpal na kosickom.. neviem sice kde boli sprchy, ale myslim, ze potok posluzil lepsie - par sekund a bol som cisty. k tym wapkam - nechodia nahodou na preteky aj organizatori inych podujati? ci by si nemohli vypomahat navzajom, ze ja donesiem tebe, ty donesies mne.. lebo tento problem maju hadam vsade. pripadne inym riesenim by bolo pripravit atraktivnejsi program v priestoroch cielu, nejaky koncert alebo co, nech sa vsetci neponahlaju hned domov a tak by ani nemuseli zurit. ako, mne je to jedno, ja musim byt vsade az do zaverecnej :D
inak to kupalisko sme s priatelkou vcera nestihli (aj kvoli wapkam :rofl: , ale to je jedno..) tak sme tam sli dnes a slecnu pri kase sme so startovnymi cislami v ruke ukecali aspon na 60% zlavu. vcera by sme si to tak neuzili - dnes sme tam boli pol dna a bolo super.



celkove hodnotenie: :y:
06.06.2010 - 21:56:06
00
[quote=""][/quote]

Správny postreh. Mňa ako organizátora z Pravenca to napadlo, večer o 22:00 som volal terymu že kolko má vapiek, ked mi povedal že 2, tak som naložil aj ja a doniesol som .Je to o komunikácii. Blato ,ok, to sa s tým počas predchádzajúcich dní iné čakať. nedalo. Nejaký program tam mohli objednať, ale to je vec názoru. mne kapelu niekto pochválil,iný skritizoval. Na fatrane čakal na umytie ,a u m nás to opýsal ako velké mínus. ale poriadatelia si pomôcť vieme. stačí tel . a každý poradí, pomôže. aj do Udiče ju beriem ,posilniť čistenie, a z vlastnej skusenosti domáci chce to pre urýchlenie vždy obsluhu vapiek.

MSR XCM 25.9.2010 Pravenec
http://cyklistika-sk.com/cykloklub/index.php?option=com_content&task=view&id=117&Itemid=19
06.06.2010 - 21:58:35
00
Mam jeden problem !!! Preco som DNF?? Ved som to presiel cele!!! Ale je to asi preto ze na prezentacii mi dali zle cislo a isel som pod uplne inym nemom!!! Ako je to mozne? Ako je to trosku rozdiel 19 a 46 rokov nie? Mal som mat st. cislo 439 a mal som 249 ...trosku rozdiel nie?? :punch:

Mozem sa na to pozriet, ale potrebujem viac informacii od Vas. 249 ma cas a 439 je DNS, takze nesedi ziadna z vami napisanych info. Odporucam pre vyriesenie napiste nam na nas email (cyklo.sao-tatry.sk) a podrobnejsie info. Minimalne meno, priezvisko, datum narodenia, trat pomoze aj vas namerany cas a pod., aby sme to vedeli skontrolovat. Taktiez, ci ste bral cisla aj niekomu inemu a ci ste si ich nezamenili navzajom, ak ano tak s kym?
06.06.2010 - 22:17:07
00
Chalani, toto neberte ako kritiku, ale ako myslienku, co mi behala v hlave uz dlhsie aj na inych maratonoch.

Na maratonoch, co maju taku fajnu ilovitu podu (zdravim Sulov), a ked je mokry rocnik, dajte k wapkam aj obsluhu, co tam bude pomahat a riadit umyvanie. Niekomu pomoze a zabezpeci zakladnu ocistu. A inych, ktori budu chciet vydrhnut aj gulicky v loziskach spacifikuje. Bude to dost nevdacna robota, ale umyvanie fakt urychli a mozno by stacili aj tie tri wapky, co boli vcera.

Inak, ja som sa dozvedel o kefe a potoku a hned som ta zamieril. Bike cisty (v zaklade) za chvilu a este som si vydrhol aj tretry (obute na nohach). Travu som vsak vytahoval z kazety este dneska.

Edit: A este nieco. Bolo super ! Fakt vdaka za pekny maraton.


Naposledy upravil wsh dňa 06.06.2010 - 22:24:27, celkovo upravené 1 krát.

06.06.2010 - 22:23:15
00
Tak napíšem aj ja dačo za seba aby nás spokojnejších bolo viac:P. Síce môj prvý maratón a detská trať no vôbec neviem nájsť jedinú vec na vytknutie. Trať super, bez toho blata by to ani nebolo ono :), tá jedna občerstvovačka super, značenie super a celkovo na 1*. "Ovapkoval" som v potoku aj boty aj bike. A dokonca som aj na foto, s tým som nerátal teda :D. Snáď sa organizátor nevzdá budúceho ročníka lebo určite sa z Levíc dotrepem aj o rok a možno už aj na polmaratón. Vďaka celému týmu ktorý to zorganizoval za super strávený deň a novo nadobudnuté skúsenosti. :y:
06.06.2010 - 22:24:14
00
Tak sa aj ja pridam s mojimi postrehmi. Maraton super, vyzivne stupania, nejake tie korienky v narocnejsom terene (prijal by som ich viac). Len tie luky...cert ich bol dlzen. Ako na potvoru sme ich absolvovali dvakrat. Za sucha istotne super rychle hore/dole, ale po tych lejakoch....
Prakticky od zaciatku som isiel vo dvojici s Icemanom a Imromanom na dohlad (aspon cesta rychlejsie ubiehala). Niekde okolo 46 km sa mi trosku vzdialili (prekonal som mensiu krizu), potom ich dobehol a takto spolu sme s Icemanom prisli az do ciela. Imro nam bzinknul v jednom stupani a uz ho nebolo (uz chapen tie vysoke tepy ;) ).
Misovi prajem rychle uzdravenie a dalej tak vela optimizmu, aky preukazal po zrazke v cieli. Je to drsne, ked ho takto zostreli pipina tesne pred cielom :fubar: .

K wapkam a sprcham sa vyjadrovat nebudem, umyval som v penzione, ale tie rady boli dlhe.
Za mna jednoznacne :y:
06.06.2010 - 22:32:15
00
tak ma napadá možnosť urobiť "afterpárty" na kúpalisku by nešlo? :P či tam vzadu nebol tak velký plac na pódium a prepráky?
lebo člapkať sa pri vyhlasovaní tomboly v bazéne sa nedá nikde inde :rock:

Kokoooooos toto je svetovy nápad!!!! :y: :y: :y:
06.06.2010 - 22:33:47
00
o toto je čooo? samé DNF,ale ešte sa to asi aktualizuje.. ....tento rok som nebol, ale musel to byť masaker. 8)

http://cyklo.sao-tatry.sk/2010/mtbcup/fatransky/index.php?kam=2


pozerám, že braňo kacina má zase čas, akoby sa išlo za sucha :)


Pre vsetkych aj do buducna a plati aj na inych pretekoch. Vysledky na net davame online aj pocas pretekov.
DNF ... treba lepsie citat. Su rozne vysledky. A ked su priebezne to znamena, ze to su vysledky pocas preteku a nie finalne oficialne vysledky. To znamena, ze ked este nepresiel pretekar cielom a je v tom case na trati ma DNF, pretoze este nema prideleny cas.
06.06.2010 - 22:40:36
00
Ja som spokojny... neabsolvoval som sice 3000 maratonov a tento rok som siel len 20 km ale na par maratonoch som uz bol... Co sa tyka blata....Ked isli hobici tak po tych vsetkych jazdcoch to bolo vtipne presne ako pisal gebula. Napriek tomu si myslim ze to k tomu patri a nejako to viac menej doplna kolorit takychto akcii (nevravim ze znicit si bike na dlhych blatovych tratiach je vyhoda, ale ti co jazdili dlhsie trate uz potom sli do lesa atam to vraj bolo lepsie...). Na wapky sa sice cakalo, ale keby si kazdy umyl +- bicykel tak by to slo. Ja som potom este docistil seba + bike pri potoku sak bolo teplo. Trochu lepsie mohlo byt aj ozvucenie ale to je vseobecny problem. Videl som Terryho ako sa niekedy snazi namierit mikrofon k zvukotechnike a ta vobec zaznamenala co sa deje... Nakolko moderator vybavoval takmer vsetko co sa dialo od privodu vody do wapiek cez policiu, da sa pochopit preco sa to niektorym zdalo ako chaos... Ja som informaciu o prelozenom starte hobikov na 11.00 zachytil niekolkokrat a potom sa cas este posuval aby to vsetci stihli... Celkove hodnotenie- trasa pekna (stav sa neda hodnotit za to moze pocasie), Obcerstvovacka super... Wapky sa asi budu musiet riesit nejako inak... Jedlo- myslim ze ked varite pre 780 ludi tak nemozete ocakavat Hilton no mne aj tak chutilo. Tiez som niekolko krat zachytil aj informaciu o vyhodnocovani kategorii a nasledne nejake drobne posunutia koli ludom na trati. Suma sumarum-kto nestal frontu pri wapkach a trochu chcel mohol pocut co sa deje a byt informovany o casovom plane. Tombola bola dobra (len skoda ze som nic nevyhral). Pekna akcia, dufam ze aj o rok....
06.06.2010 - 22:49:47
00
čítam ,čítam,a všetci tu píšete len o trati a vapkách .myslím že údajne najlepšie organizovaný marat=on je aj o inom, nie len o trati. tú mali všetci jednaké podmienky. je to môj cca 25 maratón ,ale myslím že to poriadateľ nezvládol ako bolo všade reklamované a ako to ospevujete. dnes som tu prelistoval fóra, potom sa šiel previesť a spokojný premýšlal na rôznými vecami okolo mtb cyklistiky. Skúste si zobrať príklad z organizácie tohto podujatia. Aj doprovodné podujatia spravia veľa a vylepšia náladu. [url]http://ziar24.sk/news.php?extend.54119.145[/url]
Možno viac info prostredníctvom speakra a aby ho bolo hlavne rozumieť. Neviem či mal v sebe ,alebo si to ani nevšimol že mu nerozumieť 20m od tribúny . Poverený človek pri vapke,ako tu spomínate a dôraz na dojazd do cieľa.Asi máte šťastie že zrazilo Vášho kamaráta,ktorí to berie športovo.
Na Sulove to majú v križovatke a tiež sa stáva všeličo, ale je tam poriadatel, ktorí to usmerňuje. Šťastie že sa chalanovi nič vážnejšie nestalo. Tak isto keď ste tu už spomínali Sulov, nejaký program ste pre čakajúcich bikerov mohli zabespečiť. Za to štartovné by to určite vydalo. Bolo nás dosť čo sme platili. Strava pre bikerov v pohode. Ostatný klobása a hotovo. Nebolo to žiadna sláva. Bazén som nebol, sprchy som nehladal, chabé označenie ,alebo žiadne info, kde čo a ktorým smerom v Stráňavach.Akurát smer trate a šipky pri hlavnej ceste boli ok. Z doterajších tohtoročných maratónov dosť slabota. Jediné + bola príroda ale to som už dnes písal. Aj v Partizánskom boli kedisi problémy ale spravili všetko pre to, aby boli preteky zabespečené tak ako sa patrí,výber zázemia ,štartu a cieľa,ako aj technické záležitosti aj ked tam nebolo tolko pretekárov ako na Fatrane. Určite lepšie zorganizované. Aj to je príklad.
na záver : Poriadateľom. Berte to ako výzvu do budúcna. doladiť pár detailov a môže to byť výborný maratón kde sa ludia radi vrátia. Žiaľ, teraz to ukážka ako sa organizuje maratón nebola.
Množstvo sklamaných bikerov si to pri budúcom Fatrane asi rozmyslí či tam ešte príde.
06.06.2010 - 23:33:49
00
to mtbbb: Ty brdo, tebe musel ten maraton riadne nesadnut :-). Mas na fore 6 prispevkov a vsetky len o tom, ako je ten maraton na prd.

Kazdopadne verim, ze aj tvoje prispevky a postrehy pomozu organizatorom v organizovani dalsich rocnikov a vychytavani much, ktore sa vzdy nejake najdu. Bola by velka skoda nepokracovat...
07.06.2010 - 00:18:14
00
čítam ,čítam,.....

Ked uz si spomenul to Patizanske, podme si dat Partizanske a Stranavy vedla seba:

moj pohlad
TRAT-profil,charakter: jednoznacne vitazi Partizanske (bez ohladu blato/neblato)
ZNACENIE,regulovcici: jednoznacne vitazia Stranavy (podla reakcii, ja som nebludil nikde)
ZNACENUE-trat:jednoznacne Stranavy,oznacene nebezpecne miesta veeelmi pomohli,super
PARKOVANIE (organizacia): vyrovnane, vyborne
REGISTRACIA: vyrovnane, perfektne
ZNACENIE vecí v priestore Startu/Ciela: vyrovnane, je co este trosku zlepsovat
JEDLO-strava: jednoznacne Stranavy :P , klobaskaaa :P versus rozmixovany mimozemstan na spagetach
JEDLO-organizacia: jednoznacne Stranavy, Partizanske si to pokakalo s nestihackou varenia spagiet
JEDLO-posedenie: vyrovnane, ok s pristreskom,tienidlom
SOCIALNE zazemie: co moze zabezpecit organizator sa mi zda je remiza, ale okolnosti davaju Stranavy vzhladom na blizkost potoka a kupaliska na vyslnie, obaja na tom musia ale este zamakat
KULTURNY PROGRAM: vyrovnane, nist... cojaviem aj tak ma kazdy ine starosti..so sebou, bikom, kamosmi...
SPEAKER: vec vkusu kazdeho
TOMBOLA:poctom aj bohatostou jednoznacne Stranavy
VYHLASOVANIE VITAZOV: uplne odflaknute v STRANAVACH-stupen vitazov z paliet, no co je horsie, prilis nizke, treba vymysliet nieco aby ich bolo aj poriadne vidiet, aj pre ocenenych je to asi (nestal som este na bedni) lepsi pocit z vrchu, nadhladu si zamavat s trofejou...asi by bolo lepsie to robit na tom navese, a aj ked je to prkotina, zmajstrovat riadne stupne, alebo aspon narezat pekne pne :)
PREDAJNE STANKY: jednoznacne Stranavy
SERVIS BIKOV: jednoznacne Stranavy, v Partizanskom som take nieco ani nezaregistroval
OBCERSTVOVACKY:poctom jednoznacne Stranavy, vyborne bolo v Stranavach aj oblievane bikov z bandasky a bomba bola tusim na kazdej obc. teflonovy spray na mazanie a aj ludia ktori to obsluhovali, obsahom remiza, no male, ale pre mna velke MINUs ze na tusim prvej ci druhej jedlej obc. nemali SOL !!! to som si potom pekne odsral na trati :whew: , a ako na potvoru som si nezobral svoju, co som v Partizanskom spravil ale tam bola sol vsade.
UMELECKY DOJEM: 7/7 z 10 :D

Zabudol som na nieco?
07.06.2010 - 01:01:04
00
to mtbbb: Ty brdo, tebe musel ten maraton riadne nesadnut :-). Mas na fore 6 prispevkov a vsetky len o tom, ako je ten maraton na prd.

Kazdopadne verim, ze aj tvoje prispevky a postrehy pomozu organizatorom v organizovani dalsich rocnikov a vychytavani much, ktore sa vzdy nejake najdu. Bola by velka skoda nepokracovat...


Ty kokso ! Maratón bol -čo sa trate týka ok , sadol, nebol na prd.Vedel som čo ma asi čaká. Jedlo ,ok hladný som nebol, aj som si dal klobásu 2x. Aj žena si dala, lebo iné sa nedalo. Všetci okolo mňa kritizovali ,ale nikto nepíše. Tak som sa opýtal prečo nenapíšeš do fóra ,ked tu pi..j.š ! dal som si tú námahu a som sa zaregistroval. Či je niekto na mojej ,alebo inej strane to nevadí. názor som vyjadril a už nebudem. snáď to organizátorov nielen Fatranu ale aj ostatných nakopne a posunie vpred. V CZ kúsok od SK to funguje trochu ináč aj na menších podujatiach o menšom počte ludí .
Domáci po dojazde mohli tomu vedúcemu ľludne helfnúť a nenechať to na jedného v cieli robiť všetko. Asi tak to bolo čo som videl a čítam. Na takéto podujatie ako to reklamovali a všetci opisovali ma to sklamalo. slabá úroveň .Nepočul som kedy sa čo deje, lebo veci som mal na parkovisku v prdeli ďaleko, a keďsom tam bol pri centre, bola pustená hudba ,moderátora,ak sa tak dá nazvať som nepočul a nemienil som stáť len pri ozvučení a čakať kedy čosi povie niekto nejaké info cez revajúcu hudbu. Všetci sa vzrušovali nad autom v dojazde do cieľa,je to vina vodičky,ale mal tam byť aj človek. Bolo to 100m pred cielom. Mohlo to mať väčšie následky. Našťastie chalan je ich známi tak to je ok. Aj vodička je P... Mala sa dívať a navyše v križovatke.

záver
Registrácia - ok
Trať -počasie sa vyhralo ,neovplyvníš. bola chuť ideme.
Bufety - bežné ako väčšina iných.
Značenie - dostačujúce
Bazén - nebol som, nevyjadrujemsa, ale asi dobre padlo po pretekoch,
Sprchy ? boli - le kde? slabo označené
WC- našiel som si, ok.
Program - nič, tombola bola ako všade , dema všetka česť za taký bicykel, aj ked som nevyhral,
Moderátor -nič moc, sem tam čosi .
Prostredie štartu a cieľa - vhodný výber,
Umývanie bicyklov - nezvládnute,
Záchytné parkovisko - ďaleko ,na niečo dobré, mne nesedelo,ale kôli prejazdnosti obce dobrá volba.
Ludia na trati super 1´ ,
vyhodnotenie - robil moderátor ktorý sa počul ale polovica ho nepočula, ale stíhal odovzdávať ceny, tak som pochopil že to je asi hlavný šéf .
Bufet v mieste - pivo ok, kofola, minerálka, bežný priemer
ceny pre víťazov - Je to poväčšine všade na Slovensku len o pamätných pohároch a kto čo dá zo sponzorov. chudáci víťazi .
účasť - pekná.

Nech si tI organizátori niektorí uvedomia, že aj biker je človek ktorý pracuje a keď si zaplatí za niečo, a nie málo, tak by to malo byť zabezpečené na úrovni. Alebo keď to nevychádza tak dať o 1€ viac a zabezpečiť to tak, aby boli spokojné obidve strany. Už sa tu písalo o spolupráci medzi sebou v sérii. Zdá sa že séria už nieje to čo bývalo . To že je tu nová Valašsko považská je pekné, ale reklamu sme - Fatranu bohvie akú neurobili.

takže sme trochu naleteli na referencie fóra. UKÁžKA AKO SA MÁ ORGANIZOVAť MARATÓN.
O rok - 2011 = ?

Viac tu už o tejto akcii nenapíšem. Možno keď zažijem horšiu organizáciu tak to potom porovnám. Partizánske som spomenul preto lebo po kritike spravili krok vpred, aj ked je čo doladiť všade. Snáď To posunie organizátorov dopredu.
07.06.2010 - 01:44:21
00
Moderátor MTBIKER si takúto akciu nechal újsť ? a údajne ze žiliny.


hmmm, chvíľu nie som doma a už ma tu takto niekto rieši...a nie údajne ale naozaj zo Žiliny 8)
07.06.2010 - 08:03:28
00
keyboard_arrow_up