No lebo neviem fotit, preto to nevidno :$ .. ten chodnik nie je od zveriny, ale od ludi a je to krasny trial chodnicek. A ta posledna fotka (vyborny system ukladania fotiek a nemoznosti to zmenit :fubar:) .. tak tam je komplet velikansky asi meter siroky (listie,konariky) :) Samozrejme, nie je to nic pre cestny bicykel :lol:

edit: podla stop , ktore som nevidel , sudim, ze tuto cast lesa muflony este neobjavili :lol: .. pravdepodobne preto,ze hned dole je obyvana cast aj so psom :D
22.05.2011 - 23:46:07
00
ak niekto bude nudit tak v raci nad alpinkou po lavej strane uz dlhsi cas staviame "trat" zacina hore na takom opekanisku. trasa je oznacena na modro. pridavam dnesne počin

http://vimeo.com/24086845 ak da niekto navrh co by sa tam dalo kde spravit budem len rad
23.05.2011 - 00:25:18
00
Asi hlavne povolenie :lol: .. aj ked mne teda osobne taketo povetsine nevadia :)
23.05.2011 - 00:31:28
00
Ta zlta znacka je tam na tom mieste uplne dementne za kazdu cenu vedena starym mostikom cez mrte kadecoho co tam rastie :fubar: (urcite aj nieco masozrave tam bude) .. pricom kusok dole je normalna cesta. A to, ze to nasilu viedli oklukom spat do Lozorna som nepochopil nikdy. Nic tam ani nie je .. mohli to supnut cez jednu peknu lokalitu do Jablonoveho.
Úsek cez lúky a na Skalu je fajn, to sa mi páči. Prečo sa vracia tá značka späť do Lozorna som nepochopil ani ja.
Malo to ísť normálne do Jablonového, povedzme krajom lesa a lúk a v Jablonovom by to vchádzalo do obce popri tom morovom cintoríne.
Čo som niekde čítal, tak lozornskí značkári chcú ešte ďalšie nové značky okolo Lozorna... Teda ešte červená farba im chýba...

S tou kamerou-veď máš foťáky s nahrávaním videa. Jeden z nich si dáš do jednej ruky, spustíš nahrávanie, druhou rukou sa budeš držať riaditok a spustíš sa dole. To zvládneš :lol:

Tá štvrtá fotka mi pripomína úsek nad Čertovou dolinou... ;)

Ja som si v sobotu prešiel konečne Svätý vrch nad Borinkou (pešo) a som z neho sklamaný. Výhľady žiadne, vrchol je síce odlesnený ale zarastený, všade žihľava. Potešil aspoň ten známy chodník, ktorý ide popod. A samozrejme plno danielej zveri.

Prílohy:

Mapa.jpg
Mapa.jpg 273.1 KiB thumb_up0thumb_down

23.05.2011 - 07:40:54
00
wukie:
V akom stave je ten chodnik, nakresleny v mape cervenou ciarou ? Dlho som tam nebol, viem, ze tam tazili minuly rok drevo...Da sa vycistit a pouzivat ako predzenie singletracku "Cerova draha "? Tak ako to bolo planovane...
Dik za info...
P.S. lto: to je ten chodnik, co si davnejsie hladal a nenasiel...:)
23.05.2011 - 08:10:41
00
Laco: zvaznica to je :P .. minuly rok na jesen to este bolo prejazdne a viac menej ciste .. jeden usek bol taky zihlavovy, sem tam napadane konariky, ale dalo sa.
23.05.2011 - 09:20:12
00
Dnes som si dal "obchvat obory" na Zochovou chatou. Z Hubalovej okolo Panskeho domu na Sedlo Skalka, odtial po modrej na Sklenu hutu, dalej po zelenej smerom na Nad jarkami.
Kusok potom (48°26'16"N, 17°18'55"E) je mensi vyvrat, ale da sa ist uzkym vyslapanym chodnikom cez zihlavu. Horsie je to od krizovatky na cca 48°25'54"N, 17°19'11"E. Tam zelena znacka konci v plote a treba ist po novej ceste (foto), ktora sa neskor aj tak straca, takze treba tak 50 m prejst pesi znova na zelenu - 48°25'45"N, 17°19'37"E. Esteze som priblizne vedel kam mam ist, inak urcite zabludim. :(


Cez ten plot na zelenej sa dá prejst. Ako je cesta prehradená tým plotom, tak napravo sú schody asi tak do 50cm výsky plota, vyssie je síce tiez pletivo, ale to je iba zahaknuté, takze sa dá otvorit a to isté aj na druhej strane toho oplotenia. Len si treba dat pozor, lebo ja som v tom pletive takmer skoncil, tak sme tam s priatelkou aspon postavili nejaké haluze, aby dalsí bikeri zaregistrovali prekázku.
23.05.2011 - 09:40:26
00
wukie:
V akom stave je ten chodnik, nakresleny v mape cervenou ciarou ? Dlho som tam nebol, viem, ze tam tazili minuly rok drevo...Da sa vycistit a pouzivat ako predzenie singletracku "Cerova draha "? Tak ako to bolo planovane...
Dik za info...
V dobrom stave, popadaných stromov tam bolo minimum - možno jeden dva. Mám aj fotky, ale nie teraz pri sebe. Prvá časť od modrej značky bola možno rozrytejšia od ťažby, ale bez problémov. Stredná časť sa mi páčila najviac, zatáčalo sa to tam, bolo to užšie ako cesta, ale zase nie tak úzke ako chodník. Ale čo sa mi páčilo najviac, bolo množstvo paprade :inlove:
Plus konečne som si dal do súvislosti, že kúsok nad tým ide plynovod. Tj to čo ide vedľa asfaltky na Bielom kríži a pokračuje niekde pod Malým Slavínom a smer Marianka. Taká podrobná mapa jeho trasy by bola fajn a zaujímala by ma, tak 1:10 000 :)

Možno by som sa tam išiel aj dnes pozrieť na bicykli, ale uvidím podľa poobedného počasia (či budú búrky). Alebo radšej preskúmam iné lokality :)
Či je z toho vhodné spraviť ten váš cyklochodník - k tomu sa ja radšej vyjadrovať nebudem. Nie som jeho fanúšikom.
23.05.2011 - 10:31:33
00
to Ito:
410-350 no parada :o , zostavam radsej na modrej. :y:

Zlta znacka nad Lozornom:
Ta zlta znacka smerom od asfaltky( smer Lozorno) na Skalu, je haluzna, ale pre turistov asi dobra. Isla som tade raz, a teda nic moc. Luky hore su sice krasne,ale potom som bludila na nich, dozjazdovala do toho mociara, plne tretry vody, burina vyse pasa. Fuj. Po prejdeni mociaru uz som znacku nenasla, takze som zisla po zvaznici spat na asfaltku kusok pod rancom. Teraz som mudrejsia chodim smerom hore na Skalu z asfaltky pod rancom ale po peknej sotolinovej ceste do kopca cez luku, kde sa casto pasu stada srncej zvery. A mokrad a ine havede papa. :hai:
23.05.2011 - 12:05:14
00
A tak zase netreba z tej značky robiť postrach.
Ináč neviem aký problém je to údajné močarisko-veď je tam prechod z driev. A kto nechce ísť tade, tak pár metrov doľava je prechod cesty cez potok. V smere dole z lúky tade idú aj vyjazdené koľaje od áut, takže sa to dá bez problémov trafiť. Prejazdné úplne normálne.

Pre zaujímavosť pridám email, čo som písal 19.5.2009. Adresovaný bol príslušnému značkárovi, ten mi na prvý email odpovedal, že či som zo Správy CHKO :lol:

Dobry den pan _______

Dakujem za Vasu odpoved.

Ja som sa len chcel informovat, ci by sa nedalo ''este lepsie'' vyznacit danu TZT.
Nie som so Spravy CHKO, iba obycajny turista.
Tato pomerne nova trasa je velmi zaujimava, ale chyba jej podla mna este presnejsie vyznacenie v terene. Isiel som ju uz zopar krat a popravde Vam poviem, ze som sa v dvoch miestach musel vratit kusok spat, pretoze som znacku stratil. Jednalo sa o useky kde znacka prechadza cez asfaltku Lozorno-Kosarisko a nasledne stupa krajom luk a lesa popri pletive byvalej obory. Tento usek bude podla mna za par rokov nepriechodny, pretoze su tam na chodniku mlade stromy, ktore rychlo dorastu.
Druhy usek bol za lokalitou Skala, na lesnej ceste, kde prebiehala tazba a asi mojou vlastnou chybou som si nevsimol odbocku doprava a preto som isiel dolava popod posed.
Vsimol som si, ze tam, kde sa znacka napaja na siroku lesnu cestu, su dane tycove smerovniky, co je urcite velmi napomocne.

Prosim berte to ako moj subjektivny nazor, ktory nema znevazovat alebo hanit Vasu pracu (vyznacovatelov TZT).
Asi to bolo sposobene len mojou nepozornostou pocas cesty, ale chcel som to niekomu kompetentnemu vysvetlit ako to vidim.

Dakujem za Vas cas, pri citani mojho mailu.

S pozdravom _____

Už mi neodpovedal :)
Následne za krátku dobu, keď som sa tam bol pozrieť, tak na stromoch pribudli nejaké značky a aj farebné šípky a stuhy.
Ale keďže s orientáciou tu mali (majú) problémy viacerí, tak asi na tom niečo bude a teda nie je to len môj subjektívny výlev :D
23.05.2011 - 12:30:18
00
Mociar tam je haluzny veru .. ale ako pisem, tu znacku je problem najst, lebo spilili 2 stromy, kde bolo znacenie. Inak treba ist tak, ze sa zbehne po luke po zvaznici cez brod , potom doprava asi 20 m, a potom dolava do svahu, smerom hore a sikmo dolava az sa dojde na taku staru uzku zvaznicu. Cele je to na bajku slapatelne, aj ked je to taky strmsi kopcek.
Inak dalsia haluz je to,ze znacka ide cez luky, ale na jednom mieste vlezie do lesa k plotu, kde je to fakt hnusne, miesto toho , aby sla po luke, kde je pekne a vyhlad :fubar: .. alternativna trasa je lepsia.
23.05.2011 - 13:44:04
00
Cez ten plot na zelenej sa dá prejst. Ako je cesta prehradená tým plotom, tak napravo sú schody asi tak do 50cm výsky plota, vyssie je síce tiez pletivo, ale to je iba zahaknuté, takze sa dá otvorit a to isté aj na druhej strane toho oplotenia. Len si treba dat pozor, lebo ja som v tom pletive takmer skoncil, tak sme tam s priatelkou aspon postavili nejaké haluze, aby dalsí bikeri zaregistrovali prekázku.

Hmm, tak to som si nevsimol. Dik za info, nabuduce budem vediet.
23.05.2011 - 13:46:14
00
A mas uz kupene to kreslo co Ta vysype na podlahu, ked v headcame zdetekuje pad jazdca ? :lol:
Nejaku staru vykopavku VGA headcamu co som v slabej chvili kupil davnejsie mam, ze by som skusil ? :^)


no este nemozem padat, mozno neskor ;o)
kasli na cam...ja len tisko zavidim ;o)
23.05.2011 - 13:46:30
00
Hmm, tak to som si nevsimol. Dik za info, nabuduce budem vediet.


Inak my sme tú trasu absolvovali tiez vcera, ale nikoho sme nedobehli ani nás nikto neobiehal, iba opacným smerom isiel jeden clovek. Kedy si tam bol?
23.05.2011 - 14:14:36
00
Mna ten plot co tam natiahli dost na*ral, pretoze je tam taky hupik, ktory ked clovek dobre dupne, sa da pekne vyletiet , no ale aj tak je to teraz jedno, lebo kus za nim su padnute 2 stromy :x
23.05.2011 - 14:24:25
00
keyboard_arrow_up