Ahojte, neviem, či je tu už takáto téma, asi nie, našiel som nejaké podobné na konkrétne destinácie, tak by som chcel založiť túto novú tému :) . Tento rok by som sa už rád vybral na takúto bajkerskú dovolenku, no nemám žiaľ takú partiu, s ktorou by som niečo takéto podnikol. myslím niečo pojazdiť na týždeň do Alp, prípadne aj iné zaujímavé destinácie, najmä po Európe. Ak máte rovnaký problém ako ja, že chcete niekam ísť, no nie je s kým, tak, môžte napísať a možno sa občas nájde pár ľudí, ktorých by oslovila rovnaká destinácia. Druha možnosť by bolo ísť cez nejakú cestovku, neviem či aj na Slovensku existuje takáto CK kancelária, zameriavajúca sa na mtb špeciality :) , v ČR ich pár je, no od nás by to bolo predsa jednoduchšie. Budem rád ak napíšete aj nejaké tipy, na destinácie ktoré stoja zato, prípadne čo sa týka cestoviek aj konkrétny zájazd :) .Mňa zaujímajú prevažne pekné single a vysokohorské scenéria, oslovilo ma napr. toto http://www.alpina.cz/zajezdy/davos-mtb takže niečo v tomto štýle, no samozrejme môže to byť aj niečo úplne iné, niečo podľa vaších predstáv a tak ako si predstavujete ideálnu mtb dovolenku vy :)
08.04.2017 - 18:23:42
01
Slavo Strecansky, organizator Sulovskeho maratonu, prevadzkuje aj cestovku so zameranim na cyklozajazdy.

http://cyklotour.sk/sk/ca-zajazdy-na-objednavku.html

http://cyklotour.sk/sk/ca-aktualne-volne-miesta.html
08.04.2017 - 22:25:12
00
Vďaka Jezus, pozeral som tie zájazdy, viac sa mi to páčilo skôr s pohľadu zájazdov pre cestné bicykle s mtb zájazdov tam až tak veľký výber nebol a osobne ma to až tak moc neoslovilo, z ponuky mtb zájazdov ma zatiaľ najviac oslovili české cestovky Alpina a Kudrna, ktoré majú fakt zaujímavý výber. Tak neviem či to riešiť takto, aj keď viac by sa mi asi páčilo niečo individuálne z nejakou partiou...no ak sa nikto taký nenájde, tak to asi začnem riešiť cez cestovku a pravdepodobne tie české, ktoré ma viac oslovili širším výberom, aj keď je to zas horšie s dopravou ako zo SR.
09.04.2017 - 16:37:43
00
Boli ste niekto vlani? http://www.alpina.cz/zajezdy/tour-mont-blanc-mtb Raz som tu o tom čítal, že tam vraj bolo strašne veľa tlačenia a nosenia bajku, že by to bolo lepšie opačným smerom :) , neviete ako je to teraz? Láka ma niečo takéto, prípadne niečo jednoduchšie, ako napr. toto http://www.alpina.cz/zajezdy/walliske-alpy-mtb
15.04.2017 - 17:21:32
00
tusim andyapo jazdil minuly rok v okoli Mt. Blancu, ak si dobre pamatam
15.04.2017 - 22:42:08
01
Neboli ste nahodou niekto na http://www.alpina.cz/zajezdy/bretan-cyklo ? Potesili by ma gpx zaznamy tras. Idem na to v juli a celkom rad by som si pripravil trasy. Po zaplateni doplatku samozrejme skusim u cestovky ale oni obvykle to neradi davaju.
15.04.2017 - 23:17:52
01
v tomto je dobrá Strava...podľa určitých miest v programe zájazdu si nájdeš segmenty v okolí a keď sa tam objaví české meno, je veľká šanca, že to bol niekto z účastníkov zájazdu a potom si môžeš stiahnuť gpx-ká :)
16.04.2017 - 08:32:02
00
ennio napísal:
tusim andyapo jazdil minuly rok v okoli Mt. Blancu, ak si dobre pamatam

tiež sa mi zdá, že to bol on, no neviem či už nebol dávnejšie, no snáď sem niečo napíše :)
16.04.2017 - 12:30:31
00
áno,áno bol som to ja, odhovárat nikoho nebudem , no dobre si premysli ako si na tom s kondičkou :) 8 dní vkuse od 40-65km ,1500-2500 výškových denne...taký každodenný maraton by som povedal, ale zase na druhej strane zážitok na celý život, druhýkrát by som išiel ale skor bez bajku, neni to tam taká rozprávka ako niekde v Saalbachu- lanovkou hore , 20km zjazd...všetko sme si museli poctivo odšlapat ...ja idem tento rok sem : Albánsko, čierna hora
http://www.alpina.cz/zajezdy/prokletije-mtb
ak sú nejaké otázky, pýtajte sa :bow:
16.04.2017 - 15:07:50
01
vďaka, no tiež mi to príde asi lepšie ako trek, s bajkom to musí byť dosť "otročina", ale ako píšeš, tak na takéto zážitky sa nezabúda a čím ťažšie podmienky, tým intenzívnejší zážitok ;) , ale asi by som radšej dal prednosť niečomu jazdivejšiemu, až tak skvelú kondičku nemám a asi ani nie až tak veľkú chuť nosiť bajk niekoľko dní na chrbte :) . Takže zatiaľ ma najviac oslovilo toto http://www.alpina.cz/zajezdy/davos-mtb - nevýhod sa mi to zdá síce super, ale trochu krátke, len 4 dni jazdenia, ( aj keď podľa popisu a s použitím lanoviek bude aj to stačiť a vychutná si tam človek maximum singlov :) ), takže z pohľadu jazdenia a aj dlžky zájazdu sa mi zdá lepší tento http://www.alpina.cz/zajezdy/walliske-alpy-mtb aj keď radšej by som si priplatil za lepšie ubytovanie, človek je či starší asi trochu viac fajnovejší, teda aspoň v mojom prípade to tak je :) , no nejak by som to snáď prežil aj v stane :)
16.04.2017 - 16:54:00
00
no bol som už aj tam v Davose tiež s nimi a je to úplne niečo iné...ten Mont Blanc je niečo ako expedícia, každý den sme mali daný presný plán, budík o šiestej a dupali sme denne 7-10 hodín,ide proste o to prejst Mont Blanc dokola a áno je tam aj vela tlačenia a nosenia a to aj dolukopcom :) Davos má síce tiež plných 5 hviezdičiek obtiažnosti ,ale to bol ozajstný bajkerský raj, lanovkou hore, miestami sa čo to ešte vydupalo horekopcom a potom nekonečné single dolukopcom, nádhera...ale sklamem ta lebo 4 dni sa rátajú aj s cestou, čistého jazdenia boli len tri dni...čo sa komfortu týka ,ja by som prespal aj v psej búde :D takže stan je v pohode a ked sú v cene aj ranajky a večera, je to super príst k hotovému a dožrat sa :) varilo sa super a na ranajky bohatý výber na každej dovolenke s nimi...
16.04.2017 - 17:09:20
00
3 dni jazdenia? veď ten zájazde je písaný ako 6 dňový, teda cesta tam a späť 2 dni a majú to tam rozpísané ako 4 dni jazdenia, ale tiež ma to láka kvôli tým singlom a trochu je to aj pohodlnejšie :) , nie teda, že by som bol až tak moc fajnový (ako to možno vyznelo z toho čo som napísal o tých stanoch) ale ten M. Blanc s tým vstávaním a denným šlapaním...to už je trochu extrém, aspoň na mňa, mám rád síce aktívnu dovolenku, no toto je už trochu moc a po takejto dovolenke by som potreboval asi ďalšiu, aby som sa z tej predošlej zotavil :lol:
16.04.2017 - 17:22:23
02
ten Davos, ale aj to Albansko a celkovo Balkan, vyzeraju velmi zaujimavo
16.04.2017 - 19:08:29
00
to áno, ten Davos je síce kratší, no sú tam aj lanovky, takže bolo by to viacmenej jazda z kopca, čiže taký vegetík s poriadnými zjazdami na singloch, takže možno by aj 4 dni stačili, , tie ďalšie zájazdy mi prídu ťašie, nakoľko je tam určite viac šlpapania do kopca po vlastných, čo mi nevadí, ale Davos by bola taká mňamka :)
16.04.2017 - 19:19:20
00
aha tak neviem ktorý Davos presne myslíš asi majú aj viacdnový ,ja som bol tuším na 4 alebo 5 dnovom a z toho boli čisté tri dni jazdenia...hej ten MB hovorím to bolo ako expedícia, ako keby tam bol ten bajk druhoradý , proste išlo o to dostat sa z boda A do B a lepšie to malí peší turisti si myslím, lebo ak sa im nechcelo bus ich odviezol a spravili si volný den alebo vlastný program čo u nás cyklistov neplatilo, nechceli ti zobrat bajk do busu tak sme museli všetko odlšapat (ide sa za každých podmienok,teda aj ked pršalo) či sa ti chcelo alebo nie a tie prvé tri dni boli fakt kruté :) čo sa týka bajkovačky bol som už vo všetkých alpách -rakúskych,talianskych,švajčiarskych,francúzskych a na jazdenie na bajku sú jednoznačne top rakúske, švajčiarske a talianske, aj v tej jazde bolo vidiet že vo francúzsku to je inak, peší mali prednost a niektorí ta mali úplne v paži ani sa neuhli a naopak v rakúsku, švajci sa ti všetci uskakujú ešte na teba pozerajú ako na boha že to ideš na bajku :) takže ak si chceš super pojazdit odporúčam davos, saalbach a podobné strediská :) to je aspon moj názor...
16.04.2017 - 20:27:18
01
keyboard_arrow_up