Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Podla mna ti je maly. Pozeram ze mas 172cm, tam by clovek mal brat S-ko iba ak ma kratke nohy v pomere k trupu (<76cm inseam ?) ale to nevyzera byt tvoj pripad... podla mna si zle zmeral svoj inseam a tak ti calculator ktory uz tak dost konzervativne berie tu vysku rozkroku hodil S-ko.
Isto ? Lebo mas riadne dozadu posunute sedlo. Zas tie kratke nohy znamenaju dlhy trup (i ked nie nutne dlhy reach vzhladom na ruky, sirku ramien,etc..) a kym znesies standover (vsetko ma dnes sloping/no issue) a dociahnes na pedale s maxim. vysunutou teleskopkou (co pri 125mm/150mm teleskopke moze robit niekomu problem), tak ten dlhsi bicykel je lepsi fit.
proporcne to na mna posobi, ze ti je ten bike trosku maly.....Taka blba otazka - Canyon nerobi problem s vratenim pri zlej velkosti????....Len tak do buducna sa pytam, ked si raz, ked budem velky, kupim Grand Canyona
Napriklad ja mam na Strive hornu trubku o 2cm dlhsiu ako brat na Trek Slash ale on ma reach vacsi o 1cm cize ma s kratsou trubkou dlhsi ram
Vies vobec ktora hodnota je reach? Asi nie, lebo by si nenapisal, ze od toho sa odvija dlzka ramu. Reach nie je podstatny, podstatna je efektivna dlzka hornej ramovej rury. Ta urcuje "virtualnu" dlzku ramu.
proporcne to na mna posobi, ze ti je ten bike trosku maly.....Taka blba otazka - Canyon nerobi problem s vratenim pri zlej velkosti????....Len tak do buducna sa pytam, ked si raz, ked budem velky, kupim Grand Canyona
Toto mi odpisali z Canyonu, ked som sa rozhodoval, aku velkost objednat:
"Remember you have 30 days after the reception of the bike to return it to us when that doesn´t fit you or just when you don´t like it."
tak volal som na support Canyonu, ze pokial s tym nepojdem do terenu mozem to vyskusat a pripadne poslat naspat. Prvy dojem bol uzasny, agilne obratne ale citil som ze tlacim zadok kuk za hranu sedla, tie 2cm na velkost M sa mi budu asi hodit. Vysledok: S-ko zabalene a zajtra ho kurier vyzdvine
takze dnes to doslo, nakoniec velkost S. spisem blizsie detaily neskor, len skuste posudit, je dlzkovo OK ? nejak to este necitim a nechcem ho brat von kym som si nie isty ci nevratim .....
tak volal som na support Canyonu, ze pokial s tym nepojdem do terenu mozem to vyskusat a pripadne poslat naspat. Prvy dojem bol uzasny, agilne obratne ale citil som ze tlacim zadok kuk za hranu sedla, tie 2cm na velkost M sa mi budu asi hodit. Vysledok: S-ko zabalene a zajtra ho kurier vyzdvine
ked tak, uz len podla nohy na pedali ,spicka nebezpecne blizko predneho kolesa pri zatoceni....bol kratky-maly
dobre ze ho menis...s vymenou problem nie je aj dopravu plati canyon pokial mam spravne info...
Vies vobec ktora hodnota je reach? Asi nie, lebo by si nenapisal, ze od toho sa odvija dlzka ramu. Reach nie je podstatny, podstatna je efektivna dlzka hornej ramovej rury. Ta urcuje "virtualnu" dlzku ramu.
Reach je pre mna viac vypovedajuca hodnota o dlzke ramu ako dlzka hornej trubky
"The horizontal distance from the bottom bracket center to the top of the headtube centerline is referred to as reach. The vertical distance between these two points is known as stack. By comparing the reach and stack on different frame models, the rider is able to identify exactly how their bike will fit and feel on the trail. This system eliminates any uncertainty created by the seat tube angle, and forever drops the need for “actual” and “effective” top tube measurements. The reach and stack of a frame is the most important sizing information for a freeride or downhill rider but it is extremely valuable for trail riders and XC racers as well".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Isto ? Lebo mas riadne dozadu posunute sedlo. Zas tie kratke nohy znamenaju dlhy trup (i ked nie nutne dlhy reach vzhladom na ruky, sirku ramien,etc..) a kym znesies standover (vsetko ma dnes sloping/no issue) a dociahnes na pedale s maxim. vysunutou teleskopkou (co pri 125mm/150mm teleskopke moze robit niekomu problem), tak ten dlhsi bicykel je lepsi fit.
takze to je dosti rozdiel
Napriklad ja mam na Strive hornu trubku o 2cm dlhsiu ako brat na Trek Slash ale on ma reach vacsi o 1cm cize ma s kratsou trubkou dlhsi ram
Toto mi odpisali z Canyonu, ked som sa rozhodoval, aku velkost objednat:
"Remember you have 30 days after the reception of the bike to return it to us when that doesn´t fit you or just when you don´t like it."
je ti to male!
Správne rozhodnutie...To S je ti malé.
dobre ze ho menis...s vymenou problem nie je aj dopravu plati canyon pokial mam spravne info...
Reach je pre mna viac vypovedajuca hodnota o dlzke ramu ako dlzka hornej trubky
http://www.pinkbike.com/news/08ReachStackStandard.html
"The horizontal distance from the bottom bracket center to the top of the headtube centerline is referred to as reach. The vertical distance between these two points is known as stack. By comparing the reach and stack on different frame models, the rider is able to identify exactly how their bike will fit and feel on the trail. This system eliminates any uncertainty created by the seat tube angle, and forever drops the need for “actual” and “effective” top tube measurements. The reach and stack of a frame is the most important sizing information for a freeride or downhill rider but it is extremely valuable for trail riders and XC racers as well".