Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Tak mi vysvetli ako je mozne,ze trek slash (velkost 19.5 low)ma takmer o 2cm kratsiu efektivnu dlzku hornej ramovej rury ako Strive (Lko normal geo nie pro)ale aj tak je citelne dlhsi.Lebo ma proste vacsi reach.
Zdravim som sa rozhodla pre Nerve 6.0 Budem mozno aj dnes objednavat, kym mozem vyuzit to ze maju na sklade velkost co chcem to M nakoniec...No a chcela som sa spytat, ake pedale, z toho co canyon ponuka, doporucujete? K normalnej obuvi - k teniskam...A priobjednavam teda este tu nahradnu patku a ak mi vymenia bez doplatku sedlo za damske tak aj to. Uz sa tesim
Samalama, vsak si to nakresli. Ak jeden ram ma väcsi reach a kratsiu hornu ramovku a druhy ma mensi reach a dlhsiu ramovku, tak hned ako si to nakreslis pochopis. Jednoducho je to o pozicii stredu voci sedlovke a hlave. Btw. vsetky tieto "enduro specific" veci, vratane clankov o geometrii, su usmevne.
Nevidim nikde nic zle v tom co pise Samalama. Aj to porovanie dal spravne, jasne ze rozdiel medzi reachom a effective top tube u slashu a strivu je rozdielnym sedlovym uhlom.
A pre ludi co su viacmenej stale zo sedla, je reach podstatnejsi pre meranie "dlzky" ramu.
Ci je to o slovickerani tej 'dlzky' ? Predny ram ? Kokpit v stoji ?
No ja sice nepoznam ziadneho bajkera, co jazdi väcsinu casu v stoji a teda by sa mal riadit primarne reach-om a nie ETT, ale ved proti gustu... A nie, nie je to o slovickareni. Reach proste neudava CELKOVU dlzku ramu, udava len cast z nej. Neviem co je take tazke na tom pochopit. Na to sa snazim poukazat cely cas, ale je to ako hadzat hrach o stenu. Btw. väcsi reach pri rovnako dlhom rame znamena strmsi uhol stred - sedlo a ten kto riesi uhol hlavy a reach, by mal mysliet aj na tento uhol. Netreba kvoli nejakemu PR clanku o reach-i zabudat na ostatne dolezite prvky geometrie. Ale uz o geometrii stacilo. Ako som niekde vo fore nedavno pisal - aj ked si nastavite podla tabuliek a PR clankov nie prave idealny posed, tak casom sa vam bude zdat prirodzeny ak to nebude vyslovena neergonomicka sialenost.
Reach proste neudava CELKOVU dlzku ramu, udava len cast .
Tak ale to je totalne slovickarenie. Ved on neni idiot, ale dlzkou ramu sa dnes nemysli fyzicka dlzka ramu (a vobec, ktora by to bola ? ) ale to co ovplyvnuje tvoj styl jazdy, bez ohladu na tvoj odpor pre "moderne, enduro specific, ine kraviny,etc.." nazvoslovie. A Reach je defacto dlzka ramu (v stoji) pre velku cast bajkerov.
No ja sice nepoznam ziadneho bajkera, co jazdi väcsinu casu v stoji
ok.
nie prave idealny posed, tak casom sa vam bude zdat prirodzeny
To ale nie je ziadna vyhra. Clovek sa sice prisposobi ale ide proti tomu ako to bolo navrhnute a nevyuzije benefit tej geometrie na maximum. Aj na vidlicu chodiacu 20perc. zdvihu len si clovek zdvihne ale to z toho nerobi racionalne rozhodnutie..
Jezus,ja som nikde nenapisal ze reach udava celkovu dlzku ramu,neviem ako si nato prisiel. A druha vec je,ze ja teda poznam bajkerov co su castejsie zo sedla ako na nom.Staci ist do bikeparku a je ich tam plno.A kazdy kto ma bike zamerany viac dolekopcovo tak je pre neho dolezitejsi Reach ako ETT.
To je len tarbavo napisane mnou, zbytocne zvyraznujes moje 'dnes'. Vzdy bolo nieco viacmenej smerodajne, effective top tube/real top tube/etc.., no a teraz je to viac reach. To neni ziadne PR ani zbytocny novotvar.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://bicyclehabitat.com/product/specialized-p.series-platform-pedals-77580-1.htm
stoji to cca 15€
http://m.vitalmtb.com/features/Modern-Mountain-Bike-Geometry-Defined-Transition-Explains-Effective-Top-Tube-Versus-Reach,841
A pre ludi co su viacmenej stale zo sedla, je reach podstatnejsi pre meranie "dlzky" ramu.
Ci je to o slovickerani tej 'dlzky' ? Predny ram ? Kokpit v stoji ?
Tak ale to je totalne slovickarenie. Ved on neni idiot, ale dlzkou ramu sa dnes nemysli fyzicka dlzka ramu (a vobec, ktora by to bola ? ) ale to co ovplyvnuje tvoj styl jazdy, bez ohladu na tvoj odpor pre "moderne, enduro specific, ine kraviny,etc.." nazvoslovie. A Reach je defacto dlzka ramu (v stoji) pre velku cast bajkerov.
ok.
To ale nie je ziadna vyhra. Clovek sa sice prisposobi ale ide proti tomu ako to bolo navrhnute a nevyuzije benefit tej geometrie na maximum. Aj na vidlicu chodiacu 20perc. zdvihu len si clovek zdvihne ale to z toho nerobi racionalne rozhodnutie..
No ako som na to asi prisiel?
Ano, hlavne toto treba riesit v situacii, ked sa chalan co si kupil Nerve pyta, ci ma dost dlhy ram.
A uz ti nejdem ani nic odpisovat lebo je to zbytocne
Alebo po koľkých km by sa mal robiť Repas?
Vďaka
Mne došiel po 5 pracovných dňoch, takže ešte počkaj.