Poradte prosím nejaký dobrý MTB do tých 2300 e ,,,,, mám 190 cm a neviem aku mam zvolit velkost kolies či 27,5 alebo 29 a aký bike teda by bol fajn . Jazdíme vačšinou cross country zmiešané z endurom ...
No XC zmiesane s endurom je zaujmava disciplina, kedze niesu susedne ale su skor na opacnych stranach bikoveho spektra. Takze taky bike tazko kupis . XC ma standarddne zdvihy 100mm , enduro 160-170mm. Medzi tym su este vsetky biky 120- 150mm teda traily a Am biky.
No ta merida ja taká vínimka pretože som sa na nej viezol ma ju sused čo s nami jazdieva ale aj tak je to dost tých 150... takže tak a čo by ste ešte také poradily dobrý bike ?
No co sa tyka bajku tak za tu cenu vyberaj medzi canyon - ami a neurobis chybu. lepise nekupis http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3253 http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3260
Na tvoju vysku by som siel do 29ky, 130 zdvih je dobry univerzal. Hlavny rozdiel medzi tymito konkretnymi je polozenejsia vidla o 1,5 stupna pri 27,5ke. Ale 27,5ka sa robi max v Lku (sedlova trubka 48cm) co je na 190cm maly aj kratky ram, takze ti zostava ta 29ka ako ta spravna volba v XLku.
Aha takže hovoríš že 27,5 ky je somarina pre mna ? ja som asitiež radčej 29iny a tie Canyony si super krásne ... len neviem ako so servisom pretože čo máme predajcu u nas v meste u ktoreho kupujeme vačšinou biky a veci na bike robí s Ghostami,Cubam,meridami a nukeproofami tak neviem ako by to bolo so servisom skusim sa spýtat pretože je Jednoznačne super a má aj teleskopku a Fajn cenu a máte s ním niekto nejaké skusenosti ?
Skús sa pozrieť aj na Giant Trance X 29er 1, ja ho jazdím ... zatiaľ len veľmi krátko, je to môj prvý full takže nie som kompetentný nejak relevantne hodnotiť, ale prvé jazdy paráda.
ris41 - servis neries, normalny obchodnik pokial rozmysla ti zoservisuje akykolvek bajk(ci ghost, canyon, alebo cube je to stale len bajk a funguje uplne rovnako a pouziva rovnake diely). Akurat nebudes mat nejaku mozno 20% zlavu na ten servis kedze si bajk nekupil u nich. Aby si sa dostal inou seriovkou z kamennej predajne na cenu/vybavu canyonu potrebujes tak do 20% zlavu na novy model. Ak nemas moznost zohnat iny s takou zlavou, v podstate jediny dovod preco nekupit canyon je ze sa ti nepaci ako vyzera, resp mas iny vysnivany co nieje tvoj pripad.
Maro kuknem a mne sa celkom páči aj http://cubebikes.sk/2014/full-mtb/sting-120-race-29/ akurat nemá tu teleskopku čo na canyone je a ked dostanem u preadjcu 10% zlavu tak ta cena canyonu sa oplati viac adizajnovo je Canyon tiež rovnako pekný .... a ten cube viem začiatko buduceho roak zohnat s 20 % zlavou takže je to lákave
ten Giant je torchu cez rozpočet ... A Neviem teda Cube alebo Canyon spýtam sa ešte predajcu Na Ten Canyon čo povie .... či yb nebol problem to zohnat a marek_K ty jazdíš aky bike ?
ris41 - 29kový Trance je taký divný s tými pokrútenými rúrami, veľa ľuďom sa nepáči, ale na živo je celkom pekný ... ... a má teleskop. sedlovku, ktorá je na nezaplatenie. Hlavne som bol prekvapený, aký je obratný v teréne oproti 26kovému GT Avalanche, ktorý som jazdil roky pred tým. Čakal som tank čo nebude ochotný manévrovať, ale som fakt milo prekvapený.
áno ON je fajn len je Dost drahý už .. Ja teraz jazdim HT cube analog a začiatkom buduceho roak sa chystám ho vymenit za Fullko taký už poriadny tak to mám dost tažké na výber drahý je modelový rok 2014 a v roku 2015 sa tažko bude zhánat 2013ka
ris41 - ja som kupoval minuly rok a vtedy canyon este na nerve pouzival stary a skaredy ram a spectral nebol. Su to vsetko 2014 novinky. Mam Ghost AMR, ale dnes by som siel tiez do nerve alebo spectralu lebo ghost dost pohnojil nove 27,5 Al ramy co sa tyka dizajnu a konkretne ASX je taky lacny s full XT vybavou skrz ram ktory ked si trochu pozries podrobnejsie zistis ze oproti AMR sa na nom dost setrilo . Nezabrusene zvary, jednoduchsie tvarovane trubky, pevna oska nieje ani vidle....a ten nevkusny spodny navareny drziak tlmica, ktory bohuzial dali aj na 27,5 AMR. 26ka to mala elegantne integrovane . Teleskop je super ale co som cital tak ta giant sedlovka je kvalitativne dost rozdiel oproti reverbu. Vela ludi sa stazuje na velke vole ktore vzniknu pomerne rychlo ...
RU - rychloupinak, ak mas k tej vyske aj slusnu vahu tak chces mat pevnu os aspon na vidle, nove ramy na ktorych sa nesnazili osekat cenu kde sa dalo maju uz pevnu os aj vzadu aj pri 100-120mm zdvihu.
ten cube 140 je uz slusne vyskladany, nieje mu co vytknut co sa tyka radenia, pohonu a brzd, k tomu ma obe pevne osi. Vidla je uz 34ka, aj skrz to je blaba len ta hmotnost 15kilov v najmensej velkosti. Za tych 200€ dokupis reverb sedlovku, mas tam aj navarky na vedenie lanka a si v limite stale.
Oproti 120ke ktora ma full XT vybavu si pohorsis na klukach, radeni a brzdach(neprides o nic co by ti realne chybalo, stale tam budut om komponenty) ale dostnes pevne osi a lepsiu vidlu a 140mm zdvihu.
Tieto cuby som nesledoval preto ze robia len 29ky co nieje velkost pre mna, ale tieto stingy vyzeraju super, a hlavne su nadstandardne a vyvazene osadene za tu cenu. Sting je v podstate len stereo v hliniku.
Takže ten 140 kový Cube je lepšie než ten 120 čo sa týka pevnosti ? a aj farba je pekna a navyše žiadny problem so servisom akurat čo hend spravit je výmena kotučov na Xtečkové pretože tie mám teraz na Mojom Cube a su neskutočne a vyzeraju Perfektne a hlavne necinkaju aj ked sa kotuč prehreje preže sa nezvlní a Tu teleskopku si asi teiž dokupim ... lebo naposled tento vykedn sme boli na Vtáčniku to je najvýšši vrchu tu v BB kraji a neviem či nie aj v strednom slovensku ... to je jedno a tam som asi 5-krát posuval sedlo hore a dolu pri zjzde ktorý prechádzal miestami až do stupania ... takže asi tolko takže sa k nemu začinam priklanat aj ked niektore komponenty by mohli byt lepšie ale das je tam ta vidla všetko má svoje
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://cubebikes.sk/2014/full-mtb/sting-120-race-29/
alebo http://www.merida.sk/prodej/One-Forty-3-B
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3253
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3260
Na tvoju vysku by som siel do 29ky, 130 zdvih je dobry univerzal. Hlavny rozdiel medzi tymito konkretnymi je polozenejsia vidla o 1,5 stupna pri 27,5ke. Ale 27,5ka sa robi max v Lku (sedlova trubka 48cm) co je na 190cm maly aj kratky ram, takze ti zostava ta 29ka ako ta spravna volba v XLku.
http://sklad.feltbicykle.sk/virtue-nine-50-ean05717-skup61Zn1ak3Zn1ak2Zn1ak2.php
Len je to už ozaj dosť vysoký zdvih na 29" kolesá.
Ten Cube je kratučký. A dobre vidím že má klasický RU vpredu aj vzadu?
RU - rychloupinak, ak mas k tej vyske aj slusnu vahu tak chces mat pevnu os aspon na vidle, nove ramy na ktorych sa nesnazili osekat cenu kde sa dalo maju uz pevnu os aj vzadu aj pri 100-120mm zdvihu.
Oproti 120ke ktora ma full XT vybavu si pohorsis na klukach, radeni a brzdach(neprides o nic co by ti realne chybalo, stale tam budut om komponenty) ale dostnes pevne osi a lepsiu vidlu a 140mm zdvihu.
Tieto cuby som nesledoval preto ze robia len 29ky co nieje velkost pre mna, ale tieto stingy vyzeraju super, a hlavne su nadstandardne a vyvazene osadene za tu cenu. Sting je v podstate len stereo v hliniku.