Zdravim......Nejak ma chytila cyklistika a tak zvazujem ze by som o rok aj na nejake preteky MTB zbehol... len neviem aky bicykel ci hardtail alebo celoodpruzeny... bicykel bude skladany s komponentov Mavic, Fox, Shimano XTR, Ritchey......poradte aky ...ci celoodpruzeny alebo hardtail..???
a co som sa vyfarbil.......??? trening je urcite viac ako ci mam ram za 700 eur alebo 1500 eur.. a za tym si stojim....
To nikto nepopiera .. ani trening, ani ram, ani cenu. Ale su veci, ktore ujo google nikdy vediet nebude a to je to, preco sa teraz takto pytas ..rozoberat to nebudem, uz to tu niekto naznakom napisal .. nechces osobneho komponentoveho poradcu ? Za maly poplatok z ceny bajku
btw keď už sme pri rámoch a skladaní keď niekto náhodou natrafí na cenovo výhodný alebo zaujímavý full am rám dajme tomu do 700 eur s tlmičom 130 alebo 140 mm veľkosť 17 alebo 18 dajte mi vedieť.kľudne tu alebo aj ss.ď.
Ok .. mas pravdu, na Tvoju povodnu otazku, aky rozpocet na ram, pri odpovedi 700e , v ramci faktu, ze chces pretekat , vzhladom na moj odhad veku, celkoveho rozpoctu na bajk, Tvoje otazky a zanietenie do treningu Ti ja mozem jednoznacne doporucit karbonovy HT zo znaciek ako Trek,Scott, Lapierre a pod.
a na co si ma odhadol hm??? ze som chcel radu aky typ ramu to je cele.......nechcel som vediet znacku ramu ani aky bicykel...... len ten typ......a inak vsetci sa tu tvarite ako majstri sveta....aj ma chut presla od nejakeho pretekania s takymi frajermi ako ste tu vy..
ked budem mat natrenovane tak vas dam dole aj s ramom za 700 euro ...len tolko ...
ty si to vobec nepochopil a teraz sa tu hadzes o zem, ako male decko...
...najprv tvrdis, ze chces vsetko naj, a ked sa ti niekto snazi vysvetlit, ze za taku sumu naj ram nezozenies, tak tu vypotis takuto blbost...ja mam u riti, kto koho da na akom biku, jazdim pre radost a vacsina fora je na tom podobne
btw keď už sme pri rámoch a skladaní keď niekto náhodou natrafí na cenovo výhodný alebo zaujímavý full am rám dajme tomu do 700 eur s tlmičom 130 alebo 140 mm veľkosť 17 alebo 18 dajte mi vedieť.kľudne tu alebo aj ss.ď.
pozri, ci HT alebo FULL zavisi len od teba, od tvojich preferencii. Ci si chces jazdu uzivat na fulle alebo ht. Tiez zavisi od toho co a kde chces jazdit, ci sa chces zucastnovat pretekov. Ina je jazda po rozbitom terene na fulle a ina na ht. Najlepsie vyskusat. Nakoniec i svetovy pohar ci rozne maratony sa jazdia ako na ht tak i na fulloch. Napriklad taky Epic s brainom by sa mal teoreticky chovat tvrdo v zabere ale na prekazky by mal reagovat kdezto s takym reignom vyslapat nejaky kopec asi sranda nebude, zato zjazd si uzijes. HT je nestarnuca klasika, na korenoch, sutroch a pod ale musis zdvihat prdel, casto prenasat tazisko, s vahou a tuhostou bude na tom urcite lepsie ako full za tu istu cenu, prides ale o nejake to percento komfortu. Inak sa tiez sprava oceliak a inak novy carbonovy pells kde by mala zadna stavba pruzit. V poslednych rokoch je modou full, urcite je viacej pristupnejsi masam ako tomu bolo v minulosti.
a.ndrejko: vidis, a ja Ta este doplnim, Epic je makky( stary aj novy, referencie od 2 ludi), pri zjazde nepruzi ako treba, brain sa kazi, takze je z neho potom hupacka, a Konske Hlavy napr. vyslapem lahsie na Reignovi nez na mojom maratonskom bajku, a takisto je tuhsi (reign) do zaberu, a pri slapani (ani v stoji) sa nehupe .. a pritom pruzi, ked idem po dierach. Ja by som tu vecnu otazku HT alebo full trochu modifikoval, a sice ... ak celopruziak, tak aky celopruziak, pretoze tam uz su znacne rozdiely.
ze maxari stoji 650 som veru nevedel, inak by som odporucal ten ... ale tak ani ten axman nemoze byt zly, ktovie kto ho vsetko pouziva, ... co viem urcite tak marvil (Marvil m1)
lutujem ze som tebe vobec jednou vetou chcel poradit...uz sa tesim ked ma budes predbiehat na nejakom maratone...a daj si dres aj s tvojim nickom nech ta viem identifikovat...hawgh
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To nikto nepopiera
myslim ze som zakladatela tejto temy celkom dobre odhadol hned v prvom mojom prispevku...
ty si to vobec nepochopil a teraz sa tu hadzes o zem, ako male decko...
...najprv tvrdis, ze chces vsetko naj, a ked sa ti niekto snazi vysvetlit, ze za taku sumu naj ram nezozenies, tak tu vypotis takuto blbost...ja mam u riti, kto koho da na akom biku, jazdim pre radost a vacsina fora je na tom podobne
Na :
http://cgi.ebay.com/NEW-GT-I-Drive-Expert-Full-Suspension-MTB-Frame-19-L_W0QQitemZ350248134313QQcmdZViewItemQQptZMountain_Bikes?hash=item518c6a66a9&_trksid=p3286.c0.m14
Evo: pravdepodobne
http://cgi.ebay.co.uk/Salsa-El-Santo-Frame-Scandium-Full-Susp-MTB-Frame-16_W0QQitemZ390081798072QQcmdZViewItemQQptZUK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR?hash=item5ad2afdfb8&_trksid=p3286.c0.m14
a.ndrejko: vidis, a ja Ta este doplnim, Epic je makky( stary aj novy, referencie od 2 ludi), pri zjazde nepruzi ako treba, brain sa kazi, takze je z neho potom hupacka, a Konske Hlavy napr. vyslapem lahsie na Reignovi nez na mojom maratonskom bajku, a takisto je tuhsi (reign) do zaberu, a pri slapani (ani v stoji) sa nehupe .. a pritom pruzi, ked idem po dierach. Ja by som tu vecnu otazku HT alebo full trochu modifikoval, a sice ... ak celopruziak, tak aky celopruziak, pretoze tam uz su znacne rozdiely.
cina ako cina, ale tento si v DE aspon dali poriadne otestovat (okrem toho ze je este o takych 150-200g lahsi)...
http://www.nosaint.de/Rahmen/MTB-Hardtail/No-Saint-MaxAri-R-Carbon.htm?shop=bornmann&SessionId=&a=article&ProdNr=A3877&t=46&c=47&p=47
a uvidim.......