Zdravím, potrebujem poradiť ohľadom nového bajku. Mám na výber 2 značky : Ctm a Kellys
Chcel by som niečo, čo zvládne ťažší terén ( nejaký ten zjazd, skok, kopec ) ale aj cestu .Neviem či kúpiť HT alebo Full. Čítal som tu dosť tém a väčšina z vás neodporúča Full v takejto cenovej hladine ale samozrejme nájdu sa aj výnimky Bol by som rád ak by ste mi sem hodili nejaké linky na vhodné bicykle + nejaké to oddôvodnenie. Cenový strop je 1 000€.
186 cm +- a niesom z BA to som si tam dal len tak náhodne Inak závisí až tak na hmotnosti ? Lebo nechcem aby ste mi vyberali bajk s vidlou presne pre mňa. Chcem v 1. rade kvalitu a aby ste mi sem dali čo sa dá v tejto cene najlepšie kúpiť. Samozrejme výška je dôležitá a k nej treba vybrať vhodné veľkosti ale váha je premenlivá. Snáď ste ma pochopili.
Chceš kvalitu v prvom rade a máš vo výbere kellys alebo ctm, kde sa bicykle väčšinou vyberajú práve kvôli lepšej vidlici v daných cenách, ďakujem za zábavnú chvíľku
Tak odkiaľ si, kde a čo budeš jazdiť ako často?
Budeš rád ak sa v tomto prípade bude hľadať bicykel s čo najlepšou výbavou ktorá ovplyvňuje celkový pocit a pohodlie, čiže najmä s dobrou vidlicou.
Fullov je málo, sám zvládneš nájsť všetky 3 či koľko ich bude
Samozrejme ideálnejšie by bolo nájsť nejaké výpredajové modely, len predpokladám že tvoj výber obmedzuješ kvôli výberu nejakého predajcu a tam neviem aké má modely skladom/aké sa dajú ešte zo starších dodať.
Inak geometrie si určite porovnaj, uvidíš tie rozdiely.
ano z fullov je top Rocker 3.0 (900E)... Je to ale XC bajk, neviem ci by som ho odporucil na skoky a nejake drsnejsie zjazdy, skor asi nie. Co sa tyka slapania do kopca, ma lockout, takze nejak by som to neriesil. Ak ale hladas kvalitu mozno by bol lepsi HT, Rocker nie je zly ale je istym kompromisom medzi pohodlim/cenou/kvalitou. Ak hladas vyhradne kvalitu u fulla do 1000E ju asi nenajdes u HT snad ano.
Akože poslal si mi linky ale ten tvoj popis zaujímavá voľba mi nič nevraví
Hej, nenapísal som mnoho, lebo to nemá zmysel pokiaľ sa neurobí nejaký menší výber. Ak by si sa rozhodol pre väčšie kolesá (29"), tak z tých dvoch by bolo ctm-ko obratnejšie a ľahšie, s výrazne lepšími kolesami. Samozrejme ak by sadla geo.
Ak by si ostával pri 26" kolesách, tak je to ťažšie. Ak by sadol ten kellys thorx geometriou, tak by som ho pridal do finálneho výberu, spolu s tým ctm caliber.
Neviem, preco chces tie low-end znacky kellys a ctm, ked mozes mat o triedu lepsi bikehttp://www.canyon.com/_sk/mountainbikes/bike.html?b=3008#tab-reiter2 , objednas z nemecka/ceska a servisovat ho mozu aj v tvojom miestnom obchode a bude sa to brat ako servis v specializovanom servise, teda ak ma ten tvoj miestny servis taky stempel, keby si chcel ale 29, tak je treba zas uz doplatit, nejake 3 stovky nuz, ale ako je to na tebe
Tiez to nechapem. Ale asi ma moznost dostat na ne nejaku zlavu. S CTMka by sa dalo volaco vybrat ale kellys vnimam ako znacku s priserne nadsadenymi cenami...
Ak by si ostával pri 26" kolesách, tak je to ťažšie. Ak by sadol ten kellys thorx geometriou, tak by som ho pridal do finálneho výberu, spolu s tým ctm caliber.
Tak tak, uprednostňujem 26 pred 29 a teda potrebujem medzi tymito 2 vybrat
Neviem presne aká by bola zľava...v prvom rade si musím vybrať, čo si asi nevyberiem keďže to nie sú až také dobré bajky. Pravdepodobne došetrím a investujem do nemeckej výroby. Inak neviete, či sú aj niekde bližšie nejaké shopy s Canyon alebo Radon ? Napr. v Česku, Rakúsku ?
Pozri sa, poviem ti to na rovinu, tie biky su uplne na , zbytocne vyhodis 1000e z obloka, ten canyon, alebo radon sa urcite oplati, ak chces 29, tak dosetri a budes mat s*****vy bajk, na ktorom sa ti bude super jazdit, bez toho, aby si sa obmedzoval len na tie 2 lowendove a cenovo nadhodnotene znacky, ak chces 26, tak mozes kupit coskoro, canyon myslim, ze ma predajnu uz v Prahe, ved pozri si kontakty na ich stranke
Roflex ma pravdu, pri bajku za 1000E je dolezita znacka, idealne canyon, inak sa ti to rozpadne. CTM mozno nie svetova znacka ale lowend nie je urcite a nadhodnotena uz vobec nie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na okolie BA by v pohode stačilo nejaké HT-čko s 29" kolesami, by to bolo asi ozaj dobré
Tak odkiaľ si, kde a čo budeš jazdiť ako často?
Budeš rád ak sa v tomto prípade bude hľadať bicykel s čo najlepšou výbavou ktorá ovplyvňuje celkový pocit a pohodlie, čiže najmä s dobrou vidlicou.
http://www.kellysbike.com/INT/bikes-2013/mountain/hardtail-26/thorx-30#.UboiCJxi58E (možno sa netrafíš do vhodnej veľkosti, inak to je najlepší rám z týchto odkazov)
http://www.kellysbike.com/INT/bikes-2013/mountain/hardtail-26/cool-tool-master#.UboiYJxi58E
http://www.kellysbike.com/INT/bikes-2013/mountain/hardtail-29/tnt-50#.Uboil5xi58E (29... zaujímavá voľba)
http://www.ctm.sk/model/mtb/29/slash-3-0/ (29... zaujímavá voľba)
http://www.ctm.sk/model/mtb/26/caliber-3-0/ (najľahší z výberu)
http://www.kellysbike.com/INT/bikes-2013/mountain/hardtail-26/magnus#.UbojJJxi58F (nezaujímavý model)
Fullov je málo, sám zvládneš nájsť všetky 3 či koľko ich bude
Samozrejme ideálnejšie by bolo nájsť nejaké výpredajové modely, len predpokladám že tvoj výber obmedzuješ kvôli výberu nejakého predajcu a tam neviem aké má modely skladom/aké sa dajú ešte zo starších dodať.
Inak geometrie si určite porovnaj, uvidíš tie rozdiely.
Tak tak, uprednostňujem 26 pred 29 a teda potrebujem medzi tymito 2 vybrat