Viete mi prosím poradiť nejaké odrážadlo 12" pre dvojročného chlapca v nejakej rozumnej cene? Prípadne inú alternatívu pre začínajúceho bajkera. Detské umelohmotné udrážadlo má už dosť zmáknuté a začína mu byť malé.
Môže to byť cyklo-odrážadlo alebo bicykel, z ktorého by som odmontoval na začiatok kľuky. Pomocné kolieska netreba.
Výška jazdca 86cm váha 14Kg
Foto pre inšpiráciu: nevýhodu tohto nižšie vidím v no brakes verzii
www.commencal-store.co.uk www.commencal-store.co.uk
www.thebicycleescape.com
posledný komentár: 19. 4. 2015 o 14:19
gt vazi 8. no ona uz vie pekne bicyklovat a uz nepotrebuje dociahnut na zem uz sa nakloni na stranu na tom 20" ked zastavi. a pokial my kupime tak este podrastie
https://www.frogbikes.com/lightweight-kids-bikes/first-pedal-bikes/frog43.aspx
No ten v linku nie je ALU je o 600g tazsi ... aj ked ta vaza sa zda vyzsie na ALU modeli, ja som si nevsimol ze by s tim mala problem. Skor ta vaha a ze musi slapat aby mala rychlost. Ale neviem ci nieco pod 8 kg najdes za dobru cenu a aby sa to nerozpadlo ked sa na tom zruti.
https://www.frogbikes.com/lightweight-kids-bikes/first-pedal-bikes/frog43.aspx
Tak tie sú už mimo limit.. A v pohode sa naučila jazdiť? Ja som myslela, že tie 8 kg sú už ťažké, aj keď našla som aj 15 kilové. Ale ktoré dieťa vie na takom jazdiť, to fakt netuším.
Možno je tým myslené, že čím ťažší, tým lepšie "sedí" na ceste, avšak čím ťažšie sa dieťaťu ťahá, tým horšia stabilita.. Teda ak sa bavíme o tom, že je to začínajúci cyklista bez pomocných koliesok..
Ach jaj, ja som fakt bezradná, pozerali sme aj 14", ale tie majú všetky nad 8 kg a to sa mi už zdá dosť. Takže stále zvažujem všetky pre a proti :-/
To je pravda, našla som akurát do 8,5 kg tieto dva
http://www.decathlon.sk/detsky-14-palcovy-bicykel-birdyfly-modry-id_8275670.html http://www.sportcyklo.sk/component/virtuemart/cyklo/detské-bicykle/bicykle-14/bicykel-detský-leader-fox-keno-14-čierny
ale pramálo o nich napísané :-/ Stále ma to vracia k tej meride, resp. Harry Maggie a Dema Funny majú do 7,5 kg, pričom sa tam ešte dajú odmontovať dáke vecičky, aby bol bicykel ľahší..
Vo veku 2 aj 9 mesiacov som ho začal učiť na požičanom 12" bicykli, na ktorom sa naučil bicyklovať bez pomocných a keď mal chlapec 3. narodeniny, tak dostal Foxy od CTM na 16" kolesách a ešte v ten deň na ňom bicykloval. Vtedy mal výšku 100cm ( 3 ročný ).
Hmotnosť toho CTM je asi okolo 9,5kg.
Problém v hmotnosti bicykla nevidím žiadny, akurát si myslím, že na tie detské bicykle dávajú zbytočne ťažký prevod, preto som mu hneď dal aj väčší pastorok ( z 33:18 na 33:20 )
Páčkové brzdy sa mi pre dieťa okolo 3 roky tiež javia ako problém. Také dieťa niekedy nemá dosť sily na zabrzdenie.
Ja som síce chlapcovi nahodil aj prednú aj zadnú V-brake, nech sa učí brzdiť aj rukami, ale v 95% prípadoch používa protišlapnú brzdu.
Vo veku 2 aj 9 mesiacov som ho začal učiť na požičanom 12" bicykli, na ktorom sa naučil bicyklovať bez pomocných a keď mal chlapec 3. narodeniny, tak dostal Foxy od CTM na 16" kolesách a ešte v ten deň na ňom bicykloval. Vtedy mal výšku 100cm ( 3 ročný ).
Hmotnosť toho CTM je asi okolo 9,5kg.
Problém v hmotnosti bicykla nevidím žiadny, akurát si myslím, že na tie detské bicykle dávajú zbytočne ťažký prevod, preto som mu hneď dal aj väčší pastorok ( z 33:18 na 33:20 )
Páčkové brzdy sa mi pre dieťa okolo 3 roky tiež javia ako problém. Také dieťa niekedy nemá dosť sily na zabrzdenie.
Ja som síce chlapcovi nahodil aj prednú aj zadnú V-brake, nech sa učí brzdiť aj rukami, ale v 95% prípadoch používa protišlapnú brzdu.
16" sme mu skúšali 2 dostupné od detí na sídlisku, nedočiahol tam normálne vysadnúť/zosadnúť, ale je pravda, že mali dosť vysoko vázu. V páčkových brzdách nevidím problém, na odrážadle takú má a brzdí len tak, vďaka čomu neriešim obdraté topánky
Ak má 103cm, tak hliníková 16ka by nemal byť problém.
Ak má 103cm, tak hliníková 16ka by nemal byť problém.
On má 98 cm, dĺžku nohy po rozkrok max 42 cm. Preto sa bojím tej 16tky.
Moja chyba, myslel som, že to je výška Tvojho dieťaťa.
98 je na 16" dosť na hrane. Ak máš odrážadlo, tak ešte vydržte na odrážadle a potom skočíte na 16" bicykel.
My sme to riešili presne tak, ale teda, ešte sme na chvíľu mali požičaný taký oceľový 12", aby sa naučil pedálovať.
98 je na 16" dosť na hrane. Ak máš odrážadlo, tak ešte vydržte na odrážadle a potom skočíte na 16" bicykel.
My sme to riešili presne tak, ale teda, ešte sme na chvíľu mali požičaný taký oceľový 12", aby sa naučil pedálovať.
Pedálovať vie, máme trojkolku po xy generáciách
Hádam Ti to nejako pomôže.