potrebujem od vas par rad, cize jedna sa o vymenu starych zodretych kotucov hayes v-series rotor 160mm za nejake nove v podobnej cene mozu byt aj trochu lacnejsie, pripadne tie iste.
Vopred dik ze vsetky komenty a rady
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
posledný komentár: 18. 3. 2023 o 21:09
posledný komentár: 1. 11. 2021 o 19:50
Zároveň som vytiahol tie platničky a je to tak, ako vravíš. Sú na spodku skosené. Výška skosenia je cca 1,17mm a plôška kotúča, na ktorý platne nedosadajú, je 3,26mm. Keď to zaokrúhlim, tak po adekvátnom zjazdení platničiek ostane len cca 2mm na spodnej strane dosadacej plochy kotúča, ktorá nebude pri brzdení využívaná. Takže by to malo byť v poriadku. (?)
branomelis po prvom výjazde ešte neviem zhodnotiť, či sa opotrebúvajú rovnomerne (nové platne, nový kotúč), ale podľa vyššie popísaného to bude asi v poriadku.
Čo sa týka toho zadného, mám na ňom riešiť nejaké samo-domo zlepšováky a hodiť pod strmeň tenkú podložku? Resp. ty by si tam tú podložku dal alebo by si to skôr nechal tak?
Každopádne ďakujem zatiaľ všetkým veľmi pekne za odpovede.
Ale mám dojem, že u teba sú úplne najvrchnejšie hrany oblúčikov už tiež mimo platničiek. Problém to zatiaľ nerobí ako písal branomelis?
Gusto0 a mix to je, ale nemal som to velmi ako ináč riešiť. Nejaké originál sram adaptéry som tu nikde nenašiel a za kotúč Sram mi bolo zase trochu ľúto dať nejakých cca 50eur za kus, keď by rovnakú službu na moje jazdenie spravili kotúče o dve tretiny lacnejšie...
https://www.axit.cz/D131847_Avid_brzdovy_kotouc_g2_clean_sweep_203_mm/
Mne to na trickstuffoch vybrzďuje plochu takto nejako:
Skusal som prasa centrovat 300x a aj menit vzdialenost od stredu... A podobne stale.. co ma toho zbavi?
Mdr p? Sram hs 2 ci dake ine platne? Centreline aj ked je tusim iba 1.8mm...? 😭😭😄💪🏻💪🏻
Vdaka.
som tam duroluxu s oskou 20x110
Hlavove bolo mozno jemne volne, zjavne nic nepomohlo... Dal som tam v podstate nove platne bbb, je to mierne lepsie, ale objavuje sa to... Ide ma uz slak trafit, zacinam lutovat kupu magúr... Viním dvojdielne platne... Inak aj vzadu na mt4, ked sa to zohreje to zacne rapcat jak traktor.. docela ma uz tie detske problemy nebavia.. predtym som mal mechaniku bb7 metaliky , vzadu tektro mechaniku metaliku a take problemy neboli ani nahodu... Krasne ciste brzdenie... A brzdilo to fakt ze dobre... Skoda vymeny🤦🏻♂️😄
A este ma magury dost nahnevali ze neodporucaju metaliky... Ale to som sa docital az po kupe🤦🏻♂️😄😄
Aky mate nazor na metalliky? 😄
som tam duroluxu s oskou 20x110
Pozor, je rozdiel medzi 20x110 mm Boost standardom a 20x110 mm non-boost standardom. Koleso, resp. naboj mas urceny pre non-boost, teda starsi standard, priruba na kotuc je odsadena o par mm dalej od vidlice.
Viac o tom najdes napr. tu - https://www.notubes.com/stories/say-what-the-difference-between-20x110mm-thru-axles-and-20x110mm-boost-thru-axles-explained
Toto by ti mohlo pomoct - podlozka pod brzdovy kotuc: https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/orechy-a-ostatne/sting-st-disc-f-adapter-predneho-naboja-15x100-mm-na-boost.html
STING ST-Disc/F adaptér predného náboja z 15x100 mm na Boost
11,79 €
MOC 12,19 €kľudne môžeš použiť na Shimano strmene aj Magura kotúče. Oproti Shimanu s hrúbkou 1.8 mm sú však o niečo hrubšie - 2.0 mm - počiatočné nastavenie (vystredenie strmeňa) tak bude možno trochu citlivejšie.