chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ahojte, čo by ste odporučili na XC HT 100mm na predok?
Hľadám niečo na jeseň/zimu.
Limity sú 25mm ráf a SID sl, ktorá udáva max clearance 2,35 palca.
Momentálne mám Mezcal 2.25, ale keď zaprší, bude to už asi horšie držať
Zvažoval som Forekaster 2,35, ale dá sa nájsť iba DC,
druhá voľba bol Rekon 2,4 3C (neviem, či vojde a aký bude tvar)
Skúsil by som aj Racing Raya 2,35 (predošlú verziu som skúšal v blatku a nebola zlá)
Ako možnosť ešte pripadá Ground Control T7, CrossKing 2,3
Ak niekto rieši podobný výber, dajte prosím tip alebo skúsenosť.
Snažím sa jazdiť mimo asfaltu, počasie neriešim, dolu kopcom sa bavím rovnako ako hore .
Ahojte, čo by ste odporučili na XC HT 100mm na predok?
Limity sú 25mm ráf a SID sl, ktorá udáva max clearence 2,35 palca.
Skúsil by som aj Racing Raya 2,35 (predošlú verziu som skúšal v blatku a nebola zlá)
Snažím sa jazdiť mimo asfaltu, počasie neriešim, dolu kopcom sa bavím rovnako ako hore .
Vopred díky
Ujo-Goran Schwalbe plaste (to k tomu Racing Ray) su fajn, avsak velmi vela ich je krivych od vyroby, kupil som nielko parov a tak 50% malo vychylku 0.5cm do stran. Da sa to reklamovat, poslu druhy kus, avsak komu sa s tym chce babrat ...
2,35 pri tom Ikon objeme asi nevojde do SIDky a asi by som zostal na tom istom výkone ako u mezcalov.
Ale na zadok by som skúsil zasa kľudne ..aj keby iba 2,2 3C, DC tam prežila všetko (dokonca aj poslednú zimu, sneh, ľad.
Ja som koncom minulej zimy obul dopredu Nobby nick 2,35 a bol to taky ideal aby sa dalo ist rychlo hore aj dole v tych premenlivych podmienkach.. ale to mam este ten starsi model, kde bola vaha okolo 730g...
Nobbyho som mal minulú zimu a bolo to fajn teraz už ani 2,35 nie je myslím.
Wicked will by bol k nemu alternatíva, ale nepredáva sa ešte tušim a aj ten ide niekde k 900g.
Ground vyzerá byť fajn voľba
Ja som chcel skusit ten Wolfpack Trail, ked dojazdim NN, ale tych 850g pri 2,9x2,4 uz je u mna tak na hrane co sa tyka vahy.. ideal skor tak do 800 keby bolo...
To je to taka bieda pri side s tou priechodnostou ? ale tym ze mas 25 rafik tak to asi nebude 62 , plus nizky tlak, povedal by som ze nieco okolo 60
Alebo nech ostatni ktori maju sidu napisu co tam vozia, ja by som to asi az tak vazne nebral tu ich specifikaciu
Mám tam momentálne Mezcal 2,25 a ten má 56,5mm, s blatnikomto stále vyzerá byť OK.
Ideálne by bolo, ak by napísal niekto reálnu skúsenosť
Majú tam určite rezervu, len ťažko povedať akú
Ja som na side ultimate vozil Wolfpack speed 2.4 na 30mm rafikoch rozmer cez štuple cca 61.5mm ale zas na výšku nebol taký vysoký ako aspen 2.4 čo som mal na zadnom kolese. Bol o cca 1.5-2mm nižší. Inak som to vozil aj s blatnickom ale len cez leto bez blata. Rezerva tam nejaká bola samozrejme ale zas nejako moc nie. Viacej blata a bolo by to upchaté.
Maxxis má odporúčanie min. 6mm medzera medzi plášťom a rámom avšak z vlastnej skúsenosti pri jazde v nečase/mokru/blate odporúčam min. 10mm. Moja stará vidla a bike boli toho dôkazom keď je medzera malá-rám obdratý a klzáky vidlice väčne odblata brúsená
Mám tam momentálne Mezcal 2,25 a ten má 56,5mm, s blatnikomto stále vyzerá byť OK.
Mám SID Select (Boost, 120mm) a Maxxis Ikon 2,35 EXO 3C bez duší na 25mm ráfku (vnútorná šírka). Od bočnice po mostík vidlice ostáva 15mm z každej strany. Od behúňa po mostík 20mm. Vozím tam aj malý blatník. Zatiaľ som za dva roky nenašiel limity, čo sa blata a priechodnosti týka. Ale v okolí nemám žiadne ílovité podklady. Do takého blata s miláčikom nechodím .
Mám SID Select (Boost, 120mm) a Maxxis Ikon 2,35 EXO 3C bez duší na 25mm ráfku (vnútorná šírka). Od bočnice po mostík vidlice ostáva 15mm z každej strany. Od behúňa po mostík 20mm. Vozím tam aj malý blatník. Zatiaľ som za dva roky nenašiel limity, čo sa blata a priechodnosti týka. Ale v okolí nemám žiadne ílovité podklady. Do takého blata s miláčikom nechodím .
V 120mm je miesta viac. do 2.5" / 66mm
ale skúsim to premerať ešte.
Každopádne vďaka za post (my zasa blatko môžeme )
Ahojte, prosím vás aký max. široký plast môžem použiť pri rafikoch s vnútorným priemerom 25mm aktuálne jazdím 2,4 no chcel by som skúsiť na zimu 2,5-2,6 no netuším či nebude rafik priliz úzky. Ďakujem.
KinDo Ďakujem aktuálne jazdím duše, tlaky v predu 1,8 a v zadu 2 mám 90kg. No chcel by prejsť na bezdusaky a tlaky možno trošku nižšie skúsiť v predu 1,5-1,6 a v zadu 1,8-2 s tým že by som dal aj nejaké inserty. Terén je dosť rozmanity aj cesta, šotolina, les, korene kamene… chcem to hlavne kvôli zime keď bude viac mokro pripadne sneh aby bol lepší grip.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Limity sú 25mm ráf a SID sl, ktorá udáva max clearance 2,35 palca.
Vopred díky
Limity sú 25mm ráf a SID sl, ktorá udáva max clearence 2,35 palca.
Vopred díky
Ujo-Goran Schwalbe plaste (to k tomu Racing Ray) su fajn, avsak velmi vela ich je krivych od vyroby, kupil som nielko parov a tak 50% malo vychylku 0.5cm do stran. Da sa to reklamovat, poslu druhy kus, avsak komu sa s tym chce babrat ...
Ja jazdim cely rok na XC biku toto: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ikon-29x235-3c-exo-tr-plast-kevlar.html Ci je 30 stupnov, ci je -10 stupnov, ci prsi, ci snezi.
Ja jazdim cely rok na XC biku toto: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ikon-29x235-3c-exo-tr-plast-kevlar.html Ci je 30 stupnov, ci je -10 stupnov, ci prsi, ci snezi.
2,35 pri tom Ikon objeme asi nevojde do SIDky
Ale na zadok by som skúsil zasa kľudne ..aj keby iba 2,2 3C, DC tam prežila všetko (dokonca aj poslednú zimu, sneh, ľad.
Wicked will by bol k nemu alternatíva, ale nepredáva sa ešte tušim a aj ten ide niekde k 900g.
Ground vyzerá byť fajn voľba
Vyzerá super, ale tých 62mm tam nevtrepem asi
Alebo nech ostatni ktori maju sidu napisu co tam vozia, ja by som to asi az tak vazne nebral tu ich specifikaciu
Mám SID Select (Boost, 120mm) a Maxxis Ikon 2,35 EXO 3C bez duší na 25mm ráfku (vnútorná šírka). Od bočnice po mostík vidlice ostáva 15mm z každej strany. Od behúňa po mostík 20mm. Vozím tam aj malý blatník. Zatiaľ som za dva roky nenašiel limity, čo sa blata a priechodnosti týka. Ale v okolí nemám žiadne ílovité podklady. Do takého blata s miláčikom nechodím
V 120mm je miesta viac. do 2.5" / 66mm
ale skúsim to premerať ešte.
Každopádne vďaka za post
iba ty vies kolko vazis, kde a ako jazdis a na kolko fukas