Zdravim vsetkych bajkerov a chcel by som sa vas opytat na skusenosti s tymto tipom bowdenov.
A hlavne na ich kompatibilitu s radenim dual control xt.
Dik.
počuj triki tu nie sme v baskicku, inak tie bowdeny mal kamos s xtr dualmi a poviem ti ziadna slava to radsej kup nieco ine su to vyhodene peniaze pre normal bikera ak nim si.
NEZABUDOL NA NIC, KOLEGA SI NEVSIMOL ZE SA JEDNA O BOWDENY NOKON, TO BOLO IBA V NAZVE TEMY. TA CENA JE TROCHU MOC, ALE ZAS TO VYDRZI V PODSTATE NEPOROVNATELNE DLHSIE OPROTI NORMALNYM A CO SA TYKA DIZAJNU, NENI O COM, JA BY SOM ICH AJ KUPIL. A S KOMPATIBILITOU BY SOM SI STAROSTI NEROBIL, KED TO DOBRE NASTELUJES, TAK TO MUSI SLAPAT.
cooo ti hrabee??? Tak toto som este nevidel, dizajn fakt na jednicku, ked nasetrim asi do toho idem,len este by ma zaujimala jedina vec, a sice, ze ako si upravim dlzku podla seba ako potrebujem,lebo podla opisu sa tam s kliestami asi moc nenarobi... takze to by som chcel vediet:)
inak by som bral asi ciernu, cervenu,alebo modru farbu
Podla info ktore mam tak tie farebne verzie sa osuchaju preto je lepsie kupit striebornu.Inak tieto bowdeny pouziva T-Mobile team,Merida mtb team.Zivotnost je podla Vela jednoznacne dlhsia.Vymiena sa len teflonova vlozka.
btw:Katko co mas proti baskom.Podla mna su to absolutne najlepsi cyklisticky fanusikovia.
ja proti nim nemam nic ale aby ta rozumeli aj ostatni. len by sa mohli ti cyklisti viac snazit lebo v pelotone uz je pomaly nuda a neda sa na to divat nikto neutoci.
AJETO uz viem na co triki zabudol. "tipom bowdenov" sa pise s ypsilon, zmenil vyznam vety . Ja mam campove bovdeny treti rok a drzia celkom dobre. Aj dobre slapu a stoja 4x menej ako nokony. Co z toho vyplyva? Neplanujem mat ten isty bike 20 rokov, takze to je akurat tak imidzovka.
Zdravin vsetkych. Aby v diskusii nezneli len dristy, ako zvycajne, tak pripajam svoje skusenosti:
Nokony pouzivam od 6/2004 a v sucasnosti maju cca 5000 km. Dlzka sa nastavuje skladanim z clankov, ktore sa navliekaju na teflonovu trubicku (ako koralky). Jedina vec, ktora sa skracuje, je prave ta trubicka. Staci ich namazat raz rocne na celu sezonu (menej casto som neskusal). Vdaka konstrukcii su fakticky po celej dlzke vodotesne (ak su spravne nainstalovane). Vhodne je na miesta s predpokladanym stykom s retazou alebo ramom navliect na bowden prilozenu ochrannu hadicku (nevyhnutne v pripade spodneho vedenia bowdenu pri fule, napr. Specialized). Osvedcilo sa mi pred navlecenim ochr. hadicky bowden natriet dostatocne silikon. olejom v mieste umiestnenia hadicky, potom v hadicke neoxiduje (ako bolo uvedene v recenzii vo Vele, kedze mi neoxiduje, neviem to potvrdit). Radenie ide hladko, je to velky rozdiel, ako ked som mal klasicky Jagwire (pri spodnom vedeni k prehadzovacke). Ako bolo niekde tu uvedene, odporucal by som strieborne prevedenie, na ktorom nebude vidiet osuchanie eloxu (mam cierne!). K osuchaniu dochadza na miestach spojov clankov tam, kde sa casto a viac ohubaju (napr. 1. clanok za radenim). Fukcne to vsak nijako nevadi. Ine optrebovanie (napr. trubicky) som za tu dobu nezistil. Po instalovani radiacej sady zvysilo dostatok nahr. clankov, aj dost trubicky na vymenu jednej casti (celkom su 3 casti: 2 ku prehadzovacke, spojene "mazacim" kuskom trubicky, 1 ku smykacu). Dufam, ze to je dost vycerpavaca informacia, uz sa mi viac nechce pisat. P.S.: Podobny system bowdenov uz ponuka aj Aligator a Jagwire (plastove).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
naco zabudol???
k teme: v zivote som o nich nepocul
inak by som bral asi ciernu, cervenu,alebo modru farbu
btw:Katko co mas proti baskom.Podla mna su to absolutne najlepsi cyklisticky fanusikovia.
Nokony pouzivam od 6/2004 a v sucasnosti maju cca 5000 km. Dlzka sa nastavuje skladanim z clankov, ktore sa navliekaju na teflonovu trubicku (ako koralky). Jedina vec, ktora sa skracuje, je prave ta trubicka. Staci ich namazat raz rocne na celu sezonu (menej casto som neskusal). Vdaka konstrukcii su fakticky po celej dlzke vodotesne (ak su spravne nainstalovane). Vhodne je na miesta s predpokladanym stykom s retazou alebo ramom navliect na bowden prilozenu ochrannu hadicku (nevyhnutne v pripade spodneho vedenia bowdenu pri fule, napr. Specialized). Osvedcilo sa mi pred navlecenim ochr. hadicky bowden natriet dostatocne silikon. olejom v mieste umiestnenia hadicky, potom v hadicke neoxiduje (ako bolo uvedene v recenzii vo Vele, kedze mi neoxiduje, neviem to potvrdit). Radenie ide hladko, je to velky rozdiel, ako ked som mal klasicky Jagwire (pri spodnom vedeni k prehadzovacke). Ako bolo niekde tu uvedene, odporucal by som strieborne prevedenie, na ktorom nebude vidiet osuchanie eloxu (mam cierne!). K osuchaniu dochadza na miestach spojov clankov tam, kde sa casto a viac ohubaju (napr. 1. clanok za radenim). Fukcne to vsak nijako nevadi. Ine optrebovanie (napr. trubicky) som za tu dobu nezistil. Po instalovani radiacej sady zvysilo dostatok nahr. clankov, aj dost trubicky na vymenu jednej casti (celkom su 3 casti: 2 ku prehadzovacke, spojene "mazacim" kuskom trubicky, 1 ku smykacu). Dufam, ze to je dost vycerpavaca informacia, uz sa mi viac nechce pisat. P.S.: Podobny system bowdenov uz ponuka aj Aligator a Jagwire (plastove).