Mám brzdy Avid Juici 3 a potreboval by som vymeniť brzdové platničky. Neviem aký je v nich rozdiel? Aké sú najlepšie? Keramické alebo nejaké iné. Prípadne mi poradte aj výrobcu (Aligator)
Za všetky odpovede a tipy ďakujem...
Pred tym, ako budes skusat sintrovane sa pre istotu pozri na kotuce, ci nie su len na organiky. Lacnejsie Shimana boli osadzovane tymito kotucmi a sintrovane dosticky by im nerobili dobre.
Môžem povedať že na tychto kotúčoch som sintrovane nosil, a ešte môžem povedať že necitil som rozdiel XTR vs tento najlacnejší kotúč. Podľa mňa maju rovnake brzdove plochy. Kotúč si tam kľudne nechaj iba si ho meraj ako sa zbrusuje je možné že sa rýchlo (ako sa to vezme, možno skôr vymeníš brzdy, kolesá aj kotuče) zošúcha na minimálnu hrúbku.... potom riskuješ svoje zdravie.
Keď sa začne kotúč dosť rýchlo zbrusovať dá sa to zazrieť aj baj vočko. Oproti shimano doskam totižto napr. tie avidacke kotuč priam brúsia za jazdy.
čauko, nevedel by mi niekto poradiť že či by sa do bŕzd tektro auriga pro vliezli doštičky pre avid elixir ? Alebo poprípade rozmery elixir doštičy. diki
Zdravim,
nastal cas (mozno je uz aj dost neskoro) vymenit platnicky.. brzdy mam deore 595ky a v predu vozim Hayes 203mm kotuc a vzadu avid g3 180mm... Nasiel som tieto (vhodne pre 596, no myslim, ze by nemal byt problem s 595 ked to je iba starsi model a prasa vyzera byt rovnake, ci?) http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-dosticky-shimano-xt785-resin/4303
Pripadne sa chcem spytat comu sa vyhybat alebo naopak co vyhladat... viem nejakou zmesou platniciek dosiahnut kusavejsiu brzdnu silu?
Vdaka
má niekto skúsenosti s takýmito platničkami http://www.cykloprofi.sk/az-620/ čo sa tíka účinnosti a výdrže .... mal som golfrenky DS-ka ako všetko super len výdrž sa mi zdá biedna
Zdravim, mam brzdy shimano BR 446 myslim, a vzadu hroze vrzga a vibruje pri jemnom brzdeni. kotuc mam shimano :http://www.bicycles.sk/shop/komponenty/brzdove-kotuce/kotouc-kb-shim-rt53-180mm-center-lock/2886/. Poradte co s tym, vymenit platnicky za nejake ine? ak ano tak ake? vdaka
Mne to robilo ked som mal lacné tvrdé platničky kde skorej ubudal kotuc ako platničky tak skús zmenit platničky ale aké ti neporadim kazdy je spokojny s inymi napr.goldfren Ds alebo mne vyhovuju aj bbb organiky
mozes mat len posunuty strmen ked pises ze pri jenom brzdeni to robi. ked pritlacis platne sadnu na kotuc a je ticho. skus len nastavit ak si na to trufnes.
ked som mal vonku platnicky robilo mi to tiez prvy krat som zle nastavil strmen.
Chcel by som poziadat o radu. Mam Formuly RX s original organickymi dostickami. Teraz mozu mat tak okolo 4 tis. km. nevyzeraju nejak zjazdene ale zadna zacala strasne piskat. Prebehol som dosticky smirglom a pomohlo to na par minut. Dnes som pouzil denaturovany lieh na dosticky aj kotuc, pomohlo asi na hodinu a pol, ale potom zacala opat piskat. Pride mi to divne, mam ich skusit nalozit do liehu na noc ? Skusim sa este pohrat so strmenom.. Inak neviem.. Moze to byt tym ze uz je zjazdena ? Predna je uplne ticha.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no lacnejsie kotuce to asi budu a ci im to nebude robit dobre to ma nesere
Shimano XT SM-RT86 brzdový kotouč, 6 dier, 203 mm
57,99 €
MOC 67,99 €Keď sa začne kotúč dosť rýchlo zbrusovať dá sa to zazrieť aj baj vočko. Oproti shimano doskam totižto napr. tie avidacke kotuč priam brúsia za jazdy.
nastal cas (mozno je uz aj dost neskoro) vymenit platnicky.. brzdy mam deore 595ky a v predu vozim Hayes 203mm kotuc a vzadu avid g3 180mm... Nasiel som tieto (vhodne pre 596, no myslim, ze by nemal byt problem s 595 ked to je iba starsi model a prasa vyzera byt rovnake, ci?) http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-dosticky-shimano-xt785-resin/4303
Pripadne sa chcem spytat comu sa vyhybat alebo naopak co vyhladat... viem nejakou zmesou platniciek dosiahnut kusavejsiu brzdnu silu?
Vdaka
savings Shimano RT-CL800 brzdový kotúč, 160 mm, Centerlock
46 € savings
MOC 67,99 €savings Shimano Deore XT BR-M8100 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky G05A
106 € savings
MOC 165 €ked som mal vonku platnicky robilo mi to tiez prvy krat som zle nastavil strmen.