Mám brzdy Avid Juici 3 a potreboval by som vymeniť brzdové platničky. Neviem aký je v nich rozdiel? Aké sú najlepšie? Keramické alebo nejaké iné. Prípadne mi poradte aj výrobcu (Aligator)
Za všetky odpovede a tipy ďakujem...
jednoducho brzdenim si si tak vysuchal kotuc, ze povrch pri styku s dostickami vybruje a piska. Mozes zobrat nejaku 600-800 brusny papier a mierne prebrusit kotuc od stredu von, na nejaku dobu by to mohlo pomoct. Dalej mozes skusit odmastit kouc. Len tam pri bruseni nenarob prilis hlboke ryhy.
Formuly sú všeobecne veľmi piskľavé. Mám na nich cca. 10.000 km a majú ich aj viacerí kamaráti. Môžeš robiť čo chceš, pískať ti budú. Menil som kotúče, platničky inej značky .....
Zvykni si na ich piskot. Ja ho už ani nevnímam. Skrátka piskot k nim patrí.
Skusim najma najprv vycentrovat prasa, to mi pride najschodnejsie riesenie. Kotuc uz odmasteny bol a nepomohlo to. Iny zadny je v rovnakom stave ako predny, tak sa mi nezda ze by bol nejak inak zjazdeny. Ak nic ine nepomoze skusim ho jemne prebehnut smirglom, ale skor mi to pride ako blbost.
Inak GaliPe54 nesuhlasim, tie brzdy nikdy nepiskali, az teraz a nie je to piskot ale sirena lokomotivy, neda sa to pocuvat a som si isty ze to ma riesenie. Inak ak sa mozem opytat ake dosticky pouzivas ?
ja som si zase vsimol ze cim castejsie ich odmastujem liehom tym horsie, a to smirglovanie je blbost kotuce musia byt zalestene aby brzdili na 100%. Ak zacali piskat, treba zacat ignorovat
cavte, na predoslej stranke sa na to uz Macroo spytal no nenasiel som odpoved . Mam nove brzdy brm596, potrebujem k nim aj nove platnicky(su v nej tie sracky od shimana...), lenze link co dal Macroo, aj ostatne platnicky, ku ktorym je napisane ze su kompatibilne s 596 ako http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-dosticky-shimano-xtr-985-metal-ice/3589
sa mi nezdaju byt kompatibilne(tu dierku maju na boku, nie v strede dosticky, a tympadom by sa ani tie chladice tam nezmestili.Ci? ani som nevedel ze na 596 existuju nejake platnicky s chladicmi). este som ich nevybral, si myslim ze maju tvar: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-desticky-kool-stop-shimano-xtr/1681
len tu kompatibilitu s 596 som nenasiel. Ma s tym niekto skusenost? Dakujem velmi pekne:)
edit: nasral som sa, vybral som ich, nie je co riesit. Neviem preco je ale na niektorych miestach (nasiel som tych dost na nete) pisane k platnickam s dierkou v strede ze su kompatibilne s m596, lebo nie su. m596 a m595 maju tie iste platnicky a to metalicke (sintered)m06 alebo organicke (semi metalic, resin)a01s, kde je dierka na boku a v predu hacik.
PS: sory, mal by som sa na to skor kuknut nez tu spamovat. Ale teraz to uz vyuzijem a spytam sa, ci je velky rozdiel medzi semi metalic a resin platnickami? Viem ze "Jezus" tu to uz pisal, ale bolo pisane iba ze sa to povazuje za organicke. Napr. na stranke alligator su zvlast organicke a zvlast semi metalic. Niekto skusenosti ? diki
Chcel by som poziadat o radu. Mam Formuly RX s original organickymi dostickami. Teraz mozu mat tak okolo 4 tis. km. .....Skusim sa este pohrat so strmenom.. Inak neviem.. Moze to byt tym ze uz je zjazdena ? Predna je uplne ticha.
2 28Marosko28: ohladne toho vibrovania zadnej stavby som uz vyskusal vsetko, aj vymenu dosticiek za inu znacku a je to este horsie ako bolo. Ono to uz nie je ani o piskani ale o vibraciach, ktore sa prenasaju na cely bike. Takze momentalny stav je taky, ze ked brzdim jemne tak zvuk a vibracie su neznesitelne a ked pribrzdim naplno tak to taha do smyku. Vcera som siel ostrejsi kopec, a nebolo mi vsetko jedno ked som musel pred zavorou zastavit:). Proste prakticky sa s touto zadnou brzdou neda jazdit. Uz som z toho zufaly, vyskusal som vsetko mozne, odmastenie, vymenu kotuca, nastavenie prasiatka...vymenu dosiek...bez zmeny. Ono to uz podla mna s piskanim ani nema nic. Tak za dalsie rady dakujem:)
zdravim, tak opat bez zmeny...ale mam pocit ze aj ked nasrubujem novy kotuc na naboj, tak nikdy nie je ulozeny rovno ale ma miernu osmicku. mohol by byt problem napriklad v naboji? mozu tie vibracie byt vysledkom ? neviem, vase koruce su pri toceni uplne rovne, bez akejkolvek odchylky?
zdravim, tak opat bez zmeny...ale mam pocit ze aj ked nasrubujem novy kotuc na naboj, tak nikdy nie je ulozeny rovno ale ma miernu osmicku. mohol by byt problem napriklad v naboji? mozu tie vibracie byt vysledkom ? neviem, vase koruce su pri toceni uplne rovne, bez akejkolvek odchylky?
keby to bolo tak, ako píšeš, tak by ti dreli platničky o kotúč...v určitých bodoch (také nepríjemné kvílenie), keď potočíš kolesom na voľno, počul by si to a taktiež aj videl...či?
no ale ono to ma osmicku, to je proste okom viditelne, len je taka, ze je v rozmedzi medzery medzi doskami. uz ozaj neviem co s tym, vsetko je vymenene a zadne koleso ide bud do smyku alebo pri jemnom brzdeni to tak rozvibruje bike, ze sa jemne brzdit neda.
asi sa nerozumieme. ja som tam dal uplne novy kotuc. Ked som ho vsak prisruboval na naboj a zatocil volne kolesom, tak mal jemnu osmicku, pochybujem ze novy kotuc bol krivy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zvykni si na ich piskot. Ja ho už ani nevnímam. Skrátka piskot k nim patrí.
Inak GaliPe54 nesuhlasim, tie brzdy nikdy nepiskali, az teraz a nie je to piskot ale sirena lokomotivy, neda sa to pocuvat a som si isty ze to ma riesenie. Inak ak sa mozem opytat ake dosticky pouzivas ?
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-dosticky-shimano-xt785-resin/4303
sa mi nezdaju byt kompatibilne(tu dierku maju na boku, nie v strede dosticky, a tympadom by sa ani tie chladice tam nezmestili.Ci? ani som nevedel ze na 596 existuju nejake platnicky s chladicmi). este som ich nevybral, si myslim ze maju tvar: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-desticky-kool-stop-shimano-xtr/1681
len tu kompatibilitu s 596 som nenasiel. Ma s tym niekto skusenost? Dakujem velmi pekne:)
Kool-Stop Campa-Type Dual Compound brzdové špalky komplet
21,99 €
MOC 22,99 €PS: sory, mal by som sa na to skor kuknut nez tu spamovat. Ale teraz to uz vyuzijem a spytam sa, ci je velky rozdiel medzi semi metalic a resin platnickami? Viem ze "Jezus" tu to uz pisal, ale bolo pisane iba ze sa to povazuje za organicke. Napr. na stranke alligator su zvlast organicke a zvlast semi metalic. Niekto skusenosti ? diki
podobne problemy ma asi viacej majitelov, nejaky navod na riesenie je v komentaroch:
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/udrzba-kotoucovych-brzd-formula/
skor tam navrhuju jemne prebrusenie platniciek,vid predposledny prispevok...
http://www.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/mountain/deore/product.-code-BR-M596.-type-.br_mountain.html
tak podla strmena mas 595 tak vyberaj take...
keby to bolo tak, ako píšeš, tak by ti dreli platničky o kotúč...v určitých bodoch (také nepríjemné kvílenie), keď potočíš kolesom na voľno, počul by si to a taktiež aj videl...či?
len musíš mať dobre zafixovaný bike
zlož platničky a pozri sa, či sú rovnako opotrebované
to s tým nábojom mi nejako nesedí