mám brzdy Shimano Saint M810 a nedávno sa mi s nimi vyskytol problém. Všetko fungovalo ako malo až kým bicykel nezostal celú noc otočený naopak, brzdy vôbec nezaberali (páčku som bez nejakého brzdného účinku stlačil až ku gripu), napumpovanie brzdy pomohlo iba dočasne, páčka stále zaberala až takmer pri gripe a pri pumpovaní brzdy sa neustále objavovali bublinky v nádržke. Brzdy som odvudušnil podľa návodu, nepomohlo. Stále strácali tlak a zaberali veľmi ďaleko. Potom som odvzdušnil bez odvzdušňovacej vložky - vytlačil piesty aby boli platničky čo najbližšie pri kotúči, a natlakované zavrel. Dobre funkčné to vydržalo jeden deň jazdenia, páčky zase začali zaberať až pri gripoch a brzdy zmäkli. Taktiež sa stále objavujú bublinky v nádrži, aj keď boli brzdy niekoľkokrát odvzdušnené...
Budem veľmi vďačný ak niekto viete čo s tým, alebo aspoň čo by mohlo takéto správanie zapríčiniť.
zozen si packy novej generacie!!!! deore/slx/xt...a mas vystarane. inak mozes odvzdusnovat do aleluja.
chod paky vies nastavit len cez free stroke. ak je to spravne naplnene, tak by to malo ist pekne do tvrda, zadna paka trochu dlhsi chod ako predna... saint nema kratky chod. shimano vo vseobecnosti nema kratky chod paky.. skor priemer..
Alebo som nepochopil,co si chcel povedat...