zdarek mam kotucove brzdy AVID 5 hydraoliky ale prblem mam niekde medzi prstami cize neviem to asi nastavit fakt uz som zufaly predna mi rapka ze proste akoby triaslo kotuc co by bolo normalne v terene ale nie na rovnej ceste
a zadna piska pri brzdeni uplne brutalne doslova vrzga ak si predstavite brzdy v-break o rafik co pri kotucovych je blbost nee , ? ak vie niekto ako mi moze pomoct napiste pls alebo aj vysveltim este raz lebo uz fakt mi z toho pekne ruti hlava
ku prednej: ak ti sucha kotuc o prasa, tak povol prasa(nie adapter), stlac paku a drz stlacenu a pomaly dotahuj prasa, striedaj sruby, ze nie najprv jednu nadoraz a potom druhu, ale postupne. a ku zadnej, neviem ake vrzganie myslis. ked je to piskanie, tak skontroluj ci nie je mastny kotuc, prasa, platcnicky a ak nic z toho, tak asi nic nepomoze.a ak to je take vrzganie, ze vibruje cely ram, tak nech poradi niekto druhy.mne to tiez obcas spravi.
neni to nové? treba zabehnúť...
daj si nastaviť vzdialenoť platničiek od kotúča, pozri či kotúč nieje zvlnený, ked ho chatá o platničky...
zajdi do servisu to bude najlepšie
ja mám tiež tieto brzdy a origo kotúče sú ... neviem či mäkké alebo čo - stačí niekde neopatrne dotknuť kotúčom a hned ho šúcha - najdem to miesto, rukou natiahnem a je pokoj
nechapem uz teraz co nam chces povedat.aky treti srob, kde? a ked su nove tak ich zajazdi trochu, daj si nejaky zjazd a zahrej ich.
na zadnom adapteri alebo uchiteny je jedna mala diera je tma zavit takze ja osm pouzil dva od virobcu plus jeden svoj ... a aby to bolo jasne ja mma starsi ram cize adapter som musle kupovat cize mma ram + adapter a adapter s celym mechanizmom ....
na prednej mam iba vidlu a uchitenie s mechanizmom
stavím sa že tam máš sintronované platničky > zn. zmes je na medenom podklade ... zabehni ešte tie platničky aj ak sú to klasické polymérové (možno sa mýlim s tými sintronovanými) ale ak máš sintrónované budú vždy hlučnejšie a zvyknu si popískať pri jemnom dobrzďovaní
riešenie: výmena platničiek za Fastsop (a2z) alebo Koolstop (BBB) > riešiť ro môžeš kľudne aj časom alebo si zvykni na ten zvuk a vymeníš keď zoderieš pôvodné
stavím sa že tam máš sintronované platničky > zn. zmes je na medenom podklade ... zabehni ešte tie platničky aj ak sú to klasické polymérové (možno sa mýlim s tými sintronovanými) ale ak máš sintrónované budú vždy hlučnejšie a zvyknu si popískať pri jemnom dobrzďovaní
riešenie: výmena platničiek za Fastsop (a2z) alebo Koolstop (BBB) > riešiť ro môžeš kľudne aj časom alebo si zvykni na ten zvuk a vymeníš keď zoderieš pôvodné
lebo ono mi to nepiskalo ani nic proste aspon pri zabehu to zacalo casom co mi je dost divne zadnu mma cca 1 tyzden nahodneu a prednu asi 1 mesiac ckakal som na adapter na zadnu vse bolo ok a ted mi z toho pekne rajbe ale vidim ze vies o com psies zajtra poskusam este nejake veci a ak nepomoze tak asi to bduem musiet prezit
a moze ten zvuk vydavat aj vtedy ked je kotuc mokry laebo ma na sebe este napr tech benzin a pod ?
ouu no tka to som mal skorej vediet tak dnes to porobim tak ako to ma byt a som zvedavy na ucinok ....a preco nie technicak co sa im robi ? nastava tam nejaky chemicky proces ?
no tka dnes osm sa stym pobavil vycistil som kotuce a platnicky acetonom je to lepsie predna stale strngoce skusim este odvzdusnit prednu brzdu zatial je to ok ale musim este te kotuce niekde vypalit riadne tak casom sa ukaze ci je to v poriadku az na tu prednu
..vďaka za info Jožo... teraz ma napadlo, mohol som u Teba nechať aj môj bike, veď popri Tvojom by si už opravil aj môj... no, ešte nahodím predné platničky a frčím do LM a zajtra so DK... ale keď bude pršať, tak na to kašlem... nechce sa mi opakovať rozborku a zborku kanona...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
daj si nastaviť vzdialenoť platničiek od kotúča, pozri či kotúč nieje zvlnený, ked ho chatá o platničky...
zajdi do servisu to bude najlepšie
ja mám tiež tieto brzdy a origo kotúče sú ... neviem či mäkké alebo čo - stačí niekde neopatrne dotknuť kotúčom a hned ho šúcha - najdem to miesto, rukou natiahnem a je pokoj
k prednej vyskusam potom napsiem ... a k zadnej no vrzdal mi cely ram dal som tam treti srob tak ted uz len vrzgaju
a aj mi to piskalo nasteloval som nepisaklo ak som slapal dlhskie tak zacalo piskat nepravidelne ... a kedze je novy su trocha zvlnene to ano
na zadnom adapteri alebo uchiteny je jedna mala diera je tma zavit takze ja osm pouzil dva od virobcu plus jeden svoj ... a aby to bolo jasne ja mma starsi ram cize adapter som musle kupovat cize mma ram + adapter a adapter s celym mechanizmom ....
na prednej mam iba vidlu a uchitenie s mechanizmom
lebo ono mi to nepiskalo ani nic proste aspon pri zabehu to zacalo casom co mi je dost divne zadnu mma cca 1 tyzden nahodneu a prednu asi 1 mesiac ckakal som na adapter na zadnu vse bolo ok a ted mi z toho pekne rajbe ale vidim ze vies o com psies zajtra poskusam este nejake veci a ak nepomoze tak asi to bduem musiet prezit
a moze ten zvuk vydavat aj vtedy ked je kotuc mokry laebo ma na sebe este napr tech benzin a pod ?
Ak chces, aby ti to brzdilo, daj od kotucov technicak co najdalej a viac taketo pokusy neskusaj.
...sintrované... (sintered)
zapamätám si ale zmysel sa nemení ...
...jožo, kde si objavil český návod..? ..je tam toho viac...?...