Mam Avid Juicy 3 Hyd Disc a po zjazde, kedy treba sem-tam pribrzit mi riadne cinkaju. Je to tym ze sa brzdilo alebo treba nieco nastavit? Obcas ma ten neprijemny zvuk rozculuje
Hmm.. no mne to stále cinká na rovnej ceste pri rýchlosti nad 25km/h. Keďže kotúče sú pre mňa nové, bol som sa opýtať v servise. Povedali mi, že to je normálne.. že to rezonancia.
tiez pridam postreh: no kupil som XTR 07čky brzdy a dal som ich nahodit... zo zaciatku nebolo nic, ziadne cinkanie, ale po case som si vsimol, ze mi zle nahodili plaste, ten ktory mal byt vpredu, bol vzadu, tak som ich prehodil... hodil som naspat kolesa a pocuvak, ze cink, cink, ze co sa deje... tak volam serivaskovi, ze co a ako a poradil mi aby som vymedzovacimi podlozkami vymedzil rovnaku vzdialenost medzi kotucom a brzd. platnickami, tak som tak aj urobil... chvilu nic a zase... najhorsie to bolo,ked som slapal do kopcov, no proste hruuuza... potom som zobral bike do kamenaku,kde mi robili servis a tam si ma vsimol majitel uz spominaneho kamenaku, tak som sa mu zveril, ze co ma trapi... tak sme testovali, najlepsie bolo, ked sme zistili, ze je rovnaka vzdialenost medzi kotucom a brzd. platnickou a stale sucha, proste to bola haluz, az neskor ho sme zistili, ze kotuc sucha zhora, tak povolil prasa, trosku ho posunul vyssie a bolo po probleme... vysvetlil mi, ze tam kde je zadny uchyt na prasa, tak tam nie su kruhove otvory, ale take podlhovaste a to preto aby sa to prasa mohlo nastavit aj vo vertikalnom smere... od tej doby ziadne cinkanie (ťuk, ťuk, ťuk), chvalabohu...
Ja mam acvidy juicy 3 a nedavno sa mi stala dost haluzna vec. Zacalo to tak, ze pri slapani sa niekedy ozval zvuk podobny, ako ked brusite noz, take trenie kovu o kov. Nevedel som to ani za svet vypatrat tak som na to kaslal, moc to nevadilo.
Po jednom dlhsom zjazde - presnejse po zastaveni, kofolke a 5 minutovom sedeni - som sadol na bajk a pri pohybe sa ozval zvuk ako kebu mi niekto namiesto zadneho kolesa namontoval rapkac. Zvuk vydavala prave zadna brzda, a po blizsom preskumani som zistil, ze sa mi nejakym sposobom (teplom? malymi necistotami?) ohol ten pliesok, ktory tlaci platnicky naspet od kotuca smerom k piestom. Robilo to strasny randal, a ledva sa mi to podarilo ulomit aby som aspon so zdravymi nervami mohol dojst domov. Toto bol aj zdroj toho povodneho cinkania, na ktore som nevedel prist.
Kadopadne, pomohla jednoducha vymena platniciek (ktore sa predavaju aj so spominanymi plieskami) a zatial to vyzera ok.
Tolko k zdroju mohjo cinkania na avidoch, snad to niekomu v buducnosti pomoze.
mozete mi poradit jak persne vyrovnat kotuc najlepsie bez toho aby som ho musel davat dole z kolesa. pokusal som sa aj rukov resp. klucov ale vzdy som to bud neohol vobec alebo privela potom bol zas krivy na druhu stranu .
mozno zozeniem na to ten kluc potom by som to chcel dat do zveraku dal by som medzi to nejaku handricku mozno by sa to vyrovnalo len neviem ci je to dobra varianta .
zas to neni volako strasne krive ale je odchilka tak 1 alebo 2 mm potom sa zle steluju brzdy aby mali kratky krok volaco jak ked je osmina a mas vecka ked to ohinam klucom tak to vzdy volakde krive a neda sa to presne spravit
to mliecko: ja mam hayes 9 a padol som a ohol som ho ale brutálen asi 2, 3 cm (skoro som pritom otrhol aj brzdy) ale dalo sa to vybnúť v rukách ale len do takého dačoho ako uvádzaš že tá odchílka mi tam zostala 1 az 2 mm tiež mi to cinká hlavne ked idem rýchlejšie asi to vymením, skúšal som to všakovako vyrovnať ale nedá sa to na 100% , proste zostane už navždy krivý.
neverila som ako lahko sa da ohnut kotuc v rukach kym som to nevidela na vlastne oci... uz som sa zmierila s cinkanim, hoci v poslednom case posluchaju.
mam tiez otazocku...snazil som sa vymenit platnicky na shimano deore, a nejako to neviem dat dohromady...vobec to nebrzdi. pri vymene mi vitiekol vsetok olej, ktory som vymenil, ale paka ide stale naprazdno. nejaka rada, alebo to mam nechat na odbornika??? diky
mam tiez otazocku...snazil som sa vymenit platnicky na shimano deore, a nejako to neviem dat dohromady...vobec to nebrzdi. pri vymene mi vitiekol vsetok olej, ktory som vymenil, ale paka ide stale naprazdno. nejaka rada, alebo to mam nechat na odbornika??? diky
preco si vlastne menil platnicky, ved deore kotuce su novinka (rozumej nie su tak dlho aby si zodral platnicky)...
capullo: ja sa vzdy drzim rady, ked na nieco nemam, alebo nieco neviem opravit na biku, tak sa bud opytam odbornika, ale pred zasahom, alebo to dam do servisu, kde mi to spravia...
takze ti ani nic ine neostava, lebo to vypada, ze si zavdusnil brzdy, tak zajtrajsia navsteva u servisaka ta neminie...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám Avid Juicy 5, 185/160mm.
btw...ani som nevedel ze toto bude maj 1000-ci prispevok
Po jednom dlhsom zjazde - presnejse po zastaveni, kofolke a 5 minutovom sedeni - som sadol na bajk a pri pohybe sa ozval zvuk ako kebu mi niekto namiesto zadneho kolesa namontoval rapkac. Zvuk vydavala prave zadna brzda, a po blizsom preskumani som zistil, ze sa mi nejakym sposobom (teplom? malymi necistotami?) ohol ten pliesok, ktory tlaci platnicky naspet od kotuca smerom k piestom. Robilo to strasny randal, a ledva sa mi to podarilo ulomit aby som aspon so zdravymi nervami mohol dojst domov. Toto bol aj zdroj toho povodneho cinkania, na ktore som nevedel prist.
Kadopadne, pomohla jednoducha vymena platniciek (ktore sa predavaju aj so spominanymi plieskami) a zatial to vyzera ok.
Tolko k zdroju mohjo cinkania na avidoch, snad to niekomu v buducnosti pomoze.
mozno zozeniem na to ten kluc potom by som to chcel dat do zveraku dal by som medzi to nejaku handricku mozno by sa to vyrovnalo len neviem ci je to dobra varianta .
len sem tam sucha o raf:)
ako si kto nastavi
preco si vlastne menil platnicky, ved deore kotuce su novinka (rozumej nie su tak dlho aby si zodral platnicky)...
capullo: ja sa vzdy drzim rady, ked na nieco nemam, alebo nieco neviem opravit na biku, tak sa bud opytam odbornika, ale pred zasahom, alebo to dam do servisu, kde mi to spravia...
takze ti ani nic ine neostava, lebo to vypada, ze si zavdusnil brzdy, tak zajtrajsia navsteva u servisaka ta neminie...