Zvyknut si...podla mna ti ten jeden cm na predstavci (90/100) ,,chyba" len preto, lebo si si premeral ramy...este mozes malinko laborovat zo sedlom, al. s rajdami (ak mas lastovicky). Samozrejme moja ponuka ohladom ,,pozicky" stale plati ...
jasne. diki kidak. ponuku mam pevne na pamati. tak mozno skusim chvilu pojazdit na 90mm a potom skusim vdaka tvojej ponuke 100mm. a podla toho sa rozhodnem.
takze skusim jazdit a uvidim ako to vypali. dik zatial.
ja som to volakedy riesil nakreslenim biku schematicky v CADe so vsetkymi uhlami a dlzkami predstavcov, riaditok a ich kombinaciami .
Vsetko je to o pocite, tiez teraz vaham ci vymenit 90mm novy predstavec znova za stary 70mm, pretoze som menil riaditka (rovnake uhly aj sirka, len zdvih sa skratil o 10mm).
Mam vyhodu v tom, ze predstavce mam rovnakeho typu aj sklonu 0°.
tolko to riesite ze som dostal chut vyskusat kratsi predstavec ... kedze mam pomerne dlhy bajk tak by mi zmena posedu neuskodila urcite ... ale ako tu niekto pisal mohol by byt hravejsi
Zo 100 som presiel na 80 a po case na 60 mm. Mas pravdu, v terene je hravejsi, ale v dlhom rovinatom stupani tych par cm chyba. Treba najst to, co vyhovuje viac. Mne stupanie urcite menej ako jazda terenom.
Já jsem zkončil u 90mm představce. Do sjezdů bych snesl ještě kratší, ale mimo sjezdy s ještě kratším představcem je už vidlice příliš odlehčena a trakce předního kola je špatná.
nazdar mám predstavec 12-15 stupnou a dlžku 120 mm chcsem isť do +/- 6 stupnou len neviem aku dlžku rozmýšlam o niečom kratšom 110 mm možno aj 100 mm len neviem čo to urobí s posedom mám 22jku rám a 189cm nejká rada?
Áno, meria sa vzdialenosť B, no nemeriaš vodorovnú vzdialenosť, ale skutočnú. Pri tomto sklone predstavca sa ale jedná o zanedbateľný rozdiel.
Uhol máš vyznačený správne.
Trochu oživím tému...mám teraz 70mm predstavec no pri strmom výšlape je predok neistý rozmýšlam nad 80 alebo 90mm no bojím sa že sa 90tka prejaví moc na ovládatelnosti, čo poviete?
Musis vyskusat. Co ine ti povedat? 2 cm je uz dost vyrazna zmena do posedu, ale nikto ti nepovie, ci k lepsiemu alebo horsiemu. Skus si pozicat predstavce potrebnej dlzky, pojazdi a potom si kup taky, co ti bude vyhovovat.
Zdravim
Riesim predstavec na novom bajku. Pri uchopeni gripov mam zapestia pokrcene, co sposobuje bolest pri jazdeni nakolko zapestia drzia vahu tela.. Predstavec je dlzky 90mm.
Otazka znie ci mam skusit kratsi alebo dlhsi predstavec a o kolko mm?
viem ze je to individualne, nestaci nic len skusat. budem vdacny za postrehy.
Ahojte mam na bicykli predstavec dlhy 120mm čo sa mi zda dost chcel by som aspon nejaky 90mm lebo ked idem nejaky zjazd tak je to na zabitie ale zda sa mi ,že keby som dal na môj bike 90mm predstavec tak by mi bol velmi kratky, cely ram mi pride že je zly že je dost kratky a preto je tam taky dlhy predstavec . Neviete o nejakom rame dlhšiom ako je na obrazku ? aby mi tam vyhovoval ten 90mm predstavec
Musíš si kúpiť väčší rám. Zisti si číslo tvojho a podľa toho kúpiš nový. Koľko meriaš? Dávaj pozor, že rôzne rámy majú rôzne uchytenie napríklad bŕzd, inú veľkosť stredu a pod....
V pohode nájdeš rám s rovnakou výškou a o dosť väčšou dĺžkou.
Len neviem či sa to nejako extra oplatí riešiť, bicykel na podobnej úrovni s dlhšou geometriou nájdeš občas za 150-200€...
Ak si kvôli dĺžke aj posúval sedlo na doraz dozadu tak je to celé zle
jj na foto vidno že sedadlo je dost vzadu tak zasa videl som na bazaroch aj v pohode ramy do 50e takže do takeho by som niečoho išiel ale neviem aky typ ramu mam hladat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
takze skusim jazdit a uvidim ako to vypali. dik zatial.
Vsetko je to o pocite, tiez teraz vaham ci vymenit 90mm novy predstavec znova za stary 70mm, pretoze som menil riaditka (rovnake uhly aj sirka, len zdvih sa skratil o 10mm).
Mam vyhodu v tom, ze predstavce mam rovnakeho typu aj sklonu 0°.
Uhol máš vyznačený správne.
Riesim predstavec na novom bajku. Pri uchopeni gripov mam zapestia pokrcene, co sposobuje bolest pri jazdeni nakolko zapestia drzia vahu tela.. Predstavec je dlzky 90mm.
Otazka znie ci mam skusit kratsi alebo dlhsi predstavec a o kolko mm?
viem ze je to individualne, nestaci nic len skusat. budem vdacny za postrehy.
Len neviem či sa to nejako extra oplatí riešiť, bicykel na podobnej úrovni s dlhšou geometriou nájdeš občas za 150-200€...
Ak si kvôli dĺžke aj posúval sedlo na doraz dozadu tak je to celé zle