Som šťastným vlastníkom Giantu Trance X2 ale nikdy predtým som nemal celopéro. Je to paráda ale som tak trošku blb z toho fúkania tých tlmičov. Podľa manuálu sa vidlica Fox 32 F120RL, zdvih 120 mm má fúkať na moju váhu 75kg aj s batohom na 99Psi a sag je okolo 18-30mm mne ale zíde dole len 1cm znamená to že by som mal ubrať ?
A čo sa týka toho tlmiču Fox Float RP2 tak tam by mal byť tlak na moju váhu 165Psi a sag 11-13mm a tam to zíde okolo 2,5cm tak tam treba zase prifúknuť? Mám v tom hokej či sa držať podľa tabulky alebo sagu. A ešte keby ste mi prosím vysvetlili ten pro Pedal na čo to vlastne je. Kážu aby sa po prejazde patníku tlmič zhúpol len raz tak to červené kolečko mám skoro na doraz na tvrdšie.
ďakujem za radu
posledný komentár: 17. 11. 2022 o 13:26
to je odskok .. aby ti vobec sa vracal tlmic daj pozor
zistil som že v plnej zbroji je tých 165-170 na zadok asi ideál tlmič klesne tak o 12mm a predok teda musím pekne upustiť podla tabuliek to má byť 99Psi ale v tom prípade klesne iba o necelý 1cm čo je dosť tvrdé. Tých 60-70 je asi ideál. A to červené kolečko no trošku som ho povolil lebo ten tlmič naozaj išiel dosť ťažko.
Vidlicu by si mal byt schopny stlacit rukami pri plnej vahe (skocis na riaditka) na aspon 70% celeho zdvihu. To je orientacne cislo .. slovami klasika Pa-dlistu z bike-fora .. zdvih vidlice ak nevyuzijes naplno pri svojom jazdeni .. tak ju nevyuzivas. Darmo budes fukat na nejaky sag podla tabuliek
ps: na prve jazdy v terene si zober pumpu na vidlicu/tlmic a experimentuj .. kludne si najdi kus terenu, korene, a pod .. a skusaj a skusaj ..