všetkych mám moznost vymenit gufera s FOXu Floatu 32 a dať ich na
RST Gila TnL .ide o pomerne lacnu vidlicu tak chcem aspon niečim ju posilnit.
Tak chcem vediet Vaše nazory či mi to bude pasovat ak nie, prečo??hm
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
a ked uz si odmeraj aspon priemer noziciek na tej gile a porozmyslaj
a ked uz si odmeraj aspon priemer noziciek na tej gile a porozmyslaj
Podľa čoho si usúdil?
Podľa mňa jednoznačne najhoršie sú sivé RS.
Pod RS gufero sa dostane oveľa ľahšie väčšie množstvo bordelu ako pod Fox-gufera. Čiže keď vidlica púšťa olej cez gufero je to podľa mňa dobré - gufero je podmazávané a ak vyteká postupne olej smerom von, viem, že sa netlačia nečistoty dnu. Hovoria za to aj xy ks Fox/Rs a niektoré kusy z nich používali majitelia ako bezúdržbové pár rokov.
Čiže lepšie keď gufero necháva film ako keď behá nasucho.
Čo má zas Fox nevýhodu je horné púzdro s drážkami, ak sa raz začnú vydierať do vnútorných nôh, už to bude len horšie.
u RS zu zas ine veci na prt
a este jedna vec u foxu je mazaci kruzok asi polovicny oproti RS... to bude asi tymi drazkami co pustaju hore olej
Drážky v horných púzdrach FOX majú naozaj veľkú nevýhodu v tom že dokážu nepekne vydrať nohy, no oproti RS majú obrovskú výhodu pretože sa lepšie premažú a pustia olej vyššie. Veľkosť molitanového krúžka pod stierákom je úplne zanedbateľná, ak sa k nemu nedostane olej po pár hodinách jazdenia je takmer suchý ... a to je slabá stránka RockShox.
Lapierre ... veríš tomu že ak olej ide len von, dnu sa nedostane špina???
Ideálny stav je niekde v strede. Olejový film medzi nohami a stierákmi, no len toľko aby sa nečistoty nedostávali dnu ale aby to nechodilo na sucho. V žiadnom prípade by ten olej nemal stekať...