Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Ten predstavec je frezovaný na cnc. Zliatina na výsledný vzhlad nema vplyv skor ide o "nekvalitné" ( rychle) opracovanie na CNC stroji co je aj pochopiteľné pri akej cene sa tie predstavce predavajú no na vyslednú pevnost to nema vplyv.
zliatina má zásadný vplyv na odolnosť a funkčnosť pokial si necheš vybiť zuby alebo sa dolámať.... to ako to vyzerá a važi je druhoradé..
Naco je vlastne dobre mat take gramarske sedlo? Na bezne jazdenie nevidim vyznam a na pretek by som ho z obav zo zlyhania aj tak nevzal. Mimochodom original s Kium lyzinami (cca 180g) sa da kupit za stovku. Sedlo je komponent, ktory vydrzi velmi dlho. Oplati sa priplatit za original.
Ak niekto gramari, tak gramarí aj na sedle. To je, ako keby si sa spýtal, že načo je dobré mať gramarské rajdy, predstavec, sedlovku...atď. Sedlo podľa mňa nieje o nič zanedbateľnejší komponent, ako ostatne...kde sa gramarí o stošesť. Navyše na sedle sa dá celkom dosť ušetriť, ak porovnáš nejaké basic vs. ultralight. Zasa stovku za sedlo na bežne jazdenie, nedá asi veľa ľudí a takto môžu mať ľahké sedlo za pár drobných. Určite si svoju cieľovku nájde...
len nech sa potom nečuduje ,že sa mu to niekde na výjazde zlomí na polovicu a pichne do zadnice, ako kamošovi čo mal kopiju Toupe-čka... držalo cca 3/4 roka a to je docela chrt
verzdia docela dobre hodnotená ,cca 35e
To už je na osobnom zvážení, či riskne zapichnutie do zadnice. Ale ani tie top produkty toho nevydržia veľa...Schmolke za 2-3 stovky a rupli, pritom to položenie bajku nebolo nijako brutálne.
zliatina má zásadný vplyv na odolnosť a funkčnosť pokial si necheš vybiť zuby alebo sa dolámať.... to ako to vyzerá a važi je druhoradé..
Ano zliatina dava tomu predstavcu základné vlastnosti, ale kazdú zliatinu hlinika ide precízne opracovať. Môže to byť aj nekvalitná zliatina na predstavec a može byť precízne opravovaný a zasa naopak. Sam mam ten predstavec v znacke wake. Čo som zatial jazdil tak ten predstavec drži. Ale netvrdim , že je nejako kvalitný lebo ho mam kratko.
Mne prisiel z Ali predstavec krivy , na prvy pohlad to nebolo vidno, ale ked som ho nahodil, tak boli rodla diagonalne. Hoci sa to tvarilo opracovane pekne...este aj vaha bola o tretinu vyssia nez uvadzana. Nestihol som otvorit dispute...Ale tak aj sedlo z Wiggle Selle Italia mi prislo krive, takze stane sa aj v lepsich rodinach
[quote="@1455716"]To už je na osobnom zvážení, či riskne zapichnutie do zadnice. Ale ani tie top produkty toho nevydržia veľa...Schmolke za 2-3 stovky a rupli, pritom to položenie bajku nebolo nijako brutálne.
tak 100g šmolke zlomil aj mačak , gramy su gramy na zavodenie to neni
zas množstvo materialu neoj...eš ani karton neni nezničitelný
Moja prvá skúsenosť s karbonom bola negatívna. Kamoš mal namakany bike (to sme mali tak 14, karbón sa iba rozbiehal) a mal nové drahé rajdy samozrejme som mu ich zlomil. Odvtedy som sa vyhýbal aj hliníku. Potom som mal zrazu hliníkový rám a karbonovu vidlu ani neviem jak. Doba pokročila. Ale keď si mám vybrať radšej investujem do spoľahlivosti. Akurát potom hmotnosť tuningom rastie
Ako to tu teraz citam tak az obavy chytam... Vcera som nahodil 150g Fabric ALM Ultimate za nemale prachy na MTB tak hadam nebudem po prvom vyjazde hresit😂
Maš pravdu! Kvalitným spracovaním nekvalitného materiálu sa z neho stáva kvalitný.
Asi nečitaš s porozumením ja som nenapisal , že z nevhodnej zliatiny bude kvalitný predstavec. Ja som napísal , že každá zliatina sa dá precízne opracovať a da sa to aj odflaknut ak vyrobcovy ide o rýchlosť. A to že je niečo precizne opracované ešte nezarucuje že to bude spolahlivé alebo nespoľahlivé.
Mne prisiel z Ali predstavec krivy , na prvy pohlad to nebolo vidno, ale ked som ho nahodil, tak boli rodla diagonalne. Hoci sa to tvarilo opracovane pekne...este aj vaha bola o tretinu vyssia nez uvadzana. Nestihol som otvorit dispute...Ale tak aj sedlo z Wiggle Selle Italia mi prislo krive, takze stane sa aj v lepsich rodinach
Mohol si už uviesť o aky predstavec sa jedná. Aby to ďalší zbytočné nekupovali.
Ako to tu teraz citam tak az obavy chytam... Vcera som nahodil 150g Fabric ALM Ultimate za nemale prachy na MTB tak hadam nebudem po prvom vyjazde hresit😂
Nemusíš sa obávať...pri cene toho sedla, aj keby povolilo, tak to musia bez debaty vymeniť kus za kus. Ináč...daj vedieť, ako ti sedí...lebo tvarovo vyzerá veľmi príjemne, možno až pohodlne.
Bodaj by nie, keď na ali sa dá kúpiť sedlo s polovičnou hmotnosťou za desatinu ceny Netrepem do vetra, používam také už cez dva roky a pohodlnosť výborná.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak niekto gramari, tak gramarí aj na sedle.
verzdia docela dobre hodnotená ,cca 35e
Ano zliatina dava tomu predstavcu základné vlastnosti, ale kazdú zliatinu hlinika ide precízne opracovať. Môže to byť aj nekvalitná zliatina na predstavec a može byť precízne opravovaný a zasa naopak. Sam mam ten predstavec v znacke wake. Čo som zatial jazdil tak ten predstavec drži. Ale netvrdim , že je nejako kvalitný lebo ho mam kratko.
tak 100g šmolke zlomil aj mačak , gramy su gramy na zavodenie to neni
70 mali
Asi nečitaš s porozumením ja som nenapisal , že z nevhodnej zliatiny bude kvalitný predstavec. Ja som napísal , že každá zliatina sa dá precízne opracovať a da sa to aj odflaknut ak vyrobcovy ide o rýchlosť. A to že je niečo precizne opracované ešte nezarucuje že to bude spolahlivé alebo nespoľahlivé.
Mohol si už uviesť o aky predstavec sa jedná. Aby to ďalší zbytočné nekupovali.
Nemusíš sa obávať...pri cene toho sedla, aj keby povolilo, tak to musia bez debaty vymeniť kus za kus.