zdarvim ako cerstvy majitel biku sa chcem spytat ohladom hustenia pneu na MTB mam tam plaste Schwalbe Racing Ralph EVO,kevlar 26x2,25. Doteraz som hustil vzdy len uplne odhadom dost natvrdo myslim preto sa chcem spytat je doporuceny alebo sksuenostami overeny tlak hustenia ???
aha diky pozriem to tam lebo ked som bol v predajniach tak tam tie plaste na MTB bikoch boli uplne malo hustene , mekucke teda v porovnani s tym ako fukam ja, mozno v predajni to podhustuju nech sa nedeformuju alebo co ??
No, mozu duse aj sfukovat a na predajni to neriesia, sak by sa zblaznili to stale dofukovat
Hustit treba podla seba .. podla vahy atd .. ale inak min a max. tlak je na plasti uvedeny, ten treba urcite dodrzat.
tak a teraz sa mi budete smiat ale isiel som teda skontrolovat aky je v tej pneu tla / na obvode je napisane 2-4 atm/ a pozeram ako puk / je tam Schwalbe Racing Ralph EVO,kevlar 26x2,25/ na nejaky zvlastny ventil s nejakym zavitom hore. Som myslel ze tlak zmeram normalne meracom na autoventil , alle take tu asi nebude pasovat, cize musim mat specialnu pumpu s tlakomerom ci ako na to ???
to ma napadlo mozem to tak urobit ale neverim ze vsetci upravujete redukcie ako sa to riesi vseobecne mate pumpy a meraky na tie ine ventily / ozaj ako ich mam spravne nazuvat ?? galuskove ventily / alebo teda redukcie na autoventil a kompresor s merakom ??
V jednom obchode som pôvodne skúšal pumpu s tlakomerom s výstupom pre autoventil aj pre galuskový ventil, ale ani v spolupráci s predavačom som nedokázal (pri tom type, ktorý tam akurát mali) na galuskovom ventile tlak odmerať. Tak som zvolil dočasné a teraz už pravdepodobne trvalé (a zdá sa, že ekonomické) riešenie - zbrúsenie redukcie. Redukciu používam len doma, aj to len pri kompletnom prezúvaní keď používam kompresor. Pri malom dofukovaní doma a po defekte v teréne používam pumpu, ktorá má len galuskový výstup a tlak skúšam stlačením plášťa rukou a zdá sa, že pri tom zostanem.
Ak fukas priamo bez redukcie pumpou s manometrom, tlak ti ukaze v momente ked pretlacas vzduch cez ventil na konci dotlacenia , plus-minus .. proste je to vidiet.
Mam pumpu taku za 4 €,taku co pouzival aj autor,je taka,ze vo vnutri otocis taku umelu hmotu a podla toho fukas bud galusku alebo autoventil. Ta pumpa ma aj tlakomer a ked ju dam na ventil,tak uz aj mera tlak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hustit treba podla seba .. podla vahy atd .. ale inak min a max. tlak je na plasti uvedeny, ten treba urcite dodrzat.
porovnanie/schwalbe-nobby-nic-vs-racing-ralph-t17720-30.html
Prve co vypadlo z googlu.
http://www.custombikes.sk/index.php/ciapocky-na-ventil/adapter-galuskovy-ventil-na-autoventil.html
Povolis hlavicku galuskoveho ventilku, nasrobujes redukciu a mozes fukat autopumpou a merat tlak klasickym tlakomerom pre auta.