vcera som menil retaz a pri kontrole otacania kladiek som zistil ze horna, s keramickou vlozkou sa kruti o mnoho tazsie ako ta spodna obycajna. Teda ked ju pokrutim bez retaze prstom, tak sa neroztoci, ale hned zastane, spodna sa kruti este par sekund. Najskor som si myslel ze je v nej nejaky bordel namotany, ale je cista. Namzal som ju, vlozil valcek a skusil(pridrzal iba prstami), isla lahko. Potom som dal aj pliesky z oboch stran a hned sa prejavil odpor. Neviem v com to je. Momentalne som miesto nej dal kladku z LXka, kedze je rovnaka az na ocelovy valcek a tesnenie, a ta ide o mnoho lahsie. Kedze bajk je v zaruke, je to na reklamaciu? alebo je to vlastnost tychto kladiek s gumenym tesnenim okolo plieskov?
ano, tak som ju skusal aj ja, ale namontovanu, bez retaze. skutocne neviem preco sa toci o tolko tazsie ako spodna, aj napriek tomu ze na nej nic nie je vidno. ale som si isty, ze tu brzdu "robia" tie gumene tesnenia, pretoze ak to skusam bez nich tak sa toci normalne, lahko. pridam obrazky.
) vysvetlím ti prečo. Lebo je to keramické klzné ložisko a to sa krásne točí až pod záťažou mám na tiagra prehadzovačke kladky ultegra. spodná je valivé ložisko (priemyselné) u toho je jasné že sa točí inak. pretože sú tam guličky atď.. skrátka priemyselné ložisko. za to v tom klznom nič také nie je. Nerieš to a veľmi tú keramiku nemaž iba jemne ak chceš a aj to vytri handričkou aby zostal len povlak tekutého maziva, nahoď na šalter a jazdi.
To klzne lozisko je tam z jednoducheho dovodu - kladka sa na nom moze jemne pohybovat do stran. Ked to vsetko dotiahnes skus si to. Tie pliesky su tam dolezite vymedzuju tu volu a cekle to kryju aby tam nesiel bordel. Vrchna kladka sa preto vola vodiaca a spodna napinacia. Je to na kompenzaciu nepresnosti radenia, ak by sa pevna kladka nedostala presne pod jednotlove pastorky kazety(ci uz koli nepresnemu nastaveniu , nejakej voli alebo opotrebeniu), klzna sa vdaka tej voli este prisposobi.
Aj mne ide tazko. Ked som to cistil napatlal som vazelinou aj na ten spoj kde ide pliesok do gumicky a skoro sa nepohla. Trochu som to vyutieral a ide lepsie. Tazsie to ide aj na novom shaltri - netoci sa sama , hned sa zastavi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj mne ide tazko. Ked som to cistil napatlal som vazelinou aj na ten spoj kde ide pliesok do gumicky a skoro sa nepohla. Trochu som to vyutieral a ide lepsie. Tazsie to ide aj na novom shaltri - netoci sa sama , hned sa zastavi.