čaute, mam rafiky AlexRims PC19 a uplne sa mi zodrali pneu, cize to chce zmenu a hladam nieco 26x1,95 v nie uplne najvyssej cene... cize nejaka stredna trieda.
prosim o radu ake plaste do takych podmienok ako boli na Fatrane alebo teraz na Zelenej stope
a kde sa daju zohnat.
kat.Damy
Presov.
Nie sme milionari.
Vdaka.
sice som nebol ani na fatrane, ani na zelenej stope, ale pri tychto dazdoch su tie podmienky vsade rovnake...
nepises, ci jazdis tubeless, alebo s dusou...a nepises, ci mas ambicie na bednu, alebo len bezpecne dojst do ciela.
ale pre babu by som asi zvolil maxxis medusa, rozmer 2,1 a rozhodne ten hustejsie tkany, cize 120TPI, ma celkom ok hmotnost a aj valivy odpor dovoli odjazdit maraton.
velmi dobru a univerzalnu vzorku ma aj maxxis highroller, na maratony by som isiel do rovnakeho rozmeru a TPI. podrzi aj za mokra aj za sucha, horsi valivy odpor...
sice som nebol ani na fatrane, ani na zelenej stope, ale pri tychto dazdoch su tie podmienky vsade rovnake...
nepises, ci jazdis tubeless, alebo s dusou...a nepises, ci mas ambicie na bednu, alebo len bezpecne dojst do ciela.
ale pre babu by som asi zvolil maxxis medusa, rozmer 2,1 a rozhodne ten hustejsie tkany, cize 120TPI, ma celkom ok hmotnost a aj valivy odpor dovoli odjazdit maraton.
velmi dobru a univerzalnu vzorku ma aj maxxis highroller, na maratony by som isiel do rovnakeho rozmeru a TPI. podrzi aj za mokra aj za sucha, horsi valivy odpor...
VDAKA ZA RADU.
TERAZ MA MANZELKA SPECIALIZED FAST TRAK LK 2,0 DUSOVE
NEMA ISTOTU V ZJAZDOCH KDE VELA STRACA.AMBICIE NA BEDNU SU LEN ZA SUCHA KED NEPRIDU TOP /MADARASZOVA,LINKOVA A ESTE PANI KTORA TERAZ VEDIE V SERII ZABUDOL SOM JEJ MENO/
Chcel si plášte do blata, takže úzke rozhodne nebudú. Široké ti akurát nabalia bahno a môže to vadiť rotácii kolies. Užší plášť sa skôr prereže podkladom.
Chcel si plášte do blata, takže úzke rozhodne nebudú. Široké ti akurát nabalia bahno a môže to vadiť rotácii kolies. Užší plášť sa skôr prereže podkladom.
sirsi plast podla mna ma vacsiu stabilitu na blate ako 1.8...ja som naposledy prechadzal cez mlaku na 1.75, zadok mi uletel a ja som sa povalal po trave
Tak keby sme mali byť úplne dôslední, dajme tomu že dopredu širší, vzadu ti je stabilita na 2, možno aj 3 veci... Za posledný mesiac som zažil 2 "vcelku blatisté" maratóniky a jazdci sa sťažovali na zbytočne široké plášte, čo mali. A čudovali sa mojim 1.9-nám.
Len pre zaujímavosť. Ako spomenul Tmax. Úzky plášť sa blatom prereže. Naopak čím hrubší plášť tým viacej bude plávať. Ale v malom blate je to jedno a zase v moc veľkom tiež
WTB Velociraptor 26x1.95 na Zelenej stope nemal problém... Rozmerovo sa vyrovná 2.2 MK od continentalu, a prešmykoval fakt iba v extrémoch, aj to len preto že je už skoro z polovice zjazdený... Vozím zadný, bol nasadený na XC-DRY nie na blato takže tak...
vsetko je relativne a hlavne pneumatika je casto tazky kompromis. to ci sa blato nabaluje alebo odletuje, zavisi ako od "typu" blata, vo velkej miere vsak od vzorky plasta, v malej miere od sirky. to ci to vadi v rotacii zavisi od ramu a vidlice, kolko priestoru poskytuje.
do mensieho rozmeru by som osobne isiel vtedy, ak JS+MS nemaju kotucovky a pouzivaju klasicke V-ecka, zadna stavba ramu je pomerne uzka a su v kategorii musej vahy. rovnako hra rolu, ci jazdia pevny ram alebo full. pri maratone mozes mat s uzsim plastom sice miestami lepsiu trakciu, ale s hrubsim plastom mas vacsi komfort - mozes jazdit nizsi tlak, lepsie prechadzas cez korene a sutre, mas mensiu unavu tela a vacsiu istotu proti preseknutiu a defektom (hlavne pri tazsom jazdcovi) a v konecnom dosledku mozno v cieli lepsi cas.
trochu OT: pri zjazdoch v najextremnejsom blate sa pouzivaju takzv. spiky - relativne uzky plast s vysokymi "ostnami". ked napr. rozmer 2,25" copyrightwww.intensetires.com www.intensetires.com
umozni "prerezanie" sa blatiskom pri downhille, tak 2,0" alebo 2,1" plast sa dokaze prerezat bahnom pri maratone.
presne ako naznacil Deadalus - papierove rozmery plastov su dost nepresne hodnoty, aby sme sa na fore natahovali o 0,15 palca. 1,95" plast od vyrobcu X moze mat po nahodeni na rafik rovnaky rozmer, ako deklarovany 2,25" od vyrobcu Y. treba skusat a zistit, co vyhovuje. rovnako treba zvazit, ci chcem mat arzenal plastov a prezuvat vzdy podla aktualnych podmienok, alebo mat v zasobe len 2-3 typy a vacsinu roka jazdit ajtak s "univerzalom".
vsetko je relativne a hlavne pneumatika je casto tazky kompromis. to ci sa blato nabaluje alebo odletuje, zavisi ako od "typu" blata, vo velkej miere vsak od vzorky plasta, v malej miere od sirky. to ci to vadi v rotacii zavisi od ramu a vidlice, kolko priestoru poskytuje.
do mensieho rozmeru by som osobne isiel vtedy, ak JS+MS nemaju kotucovky a pouzivaju klasicke V-ecka, zadna stavba ramu je pomerne uzka a su v kategorii musej vahy. rovnako hra rolu, ci jazdia pevny ram alebo full. pri maratone mozes mat s uzsim plastom sice miestami lepsiu trakciu, ale s hrubsim plastom mas vacsi komfort - mozes jazdit nizsi tlak, lepsie prechadzas cez korene a sutre, mas mensiu unavu tela a vacsiu istotu proti preseknutiu a defektom (hlavne pri tazsom jazdcovi) a v konecnom dosledku mozno v cieli lepsi cas.
trochu OT: pri zjazdoch v najextremnejsom blate sa pouzivaju takzv. spiky - relativne uzky plast s vysokymi "ostnami". ked napr. rozmer 2,25"
umozni "prerezanie" sa blatiskom pri downhille, tak 2,0" alebo 2,1" plast sa dokaze prerezat bahnom pri maratone.
presne ako naznacil Deadalus - papierove rozmery plastov su dost nepresne hodnoty, aby sme sa na fore natahovali o 0,15 palca. 1,95" plast od vyrobcu X moze mat po nahodeni na rafik rovnaky rozmer, ako deklarovany 2,25" od vyrobcu Y. treba skusat a zistit, co vyhovuje. rovnako treba zvazit, ci chcem mat arzenal plastov a prezuvat vzdy podla aktualnych podmienok, alebo mat v zasobe len 2-3 typy a vacsinu roka jazdit ajtak s "univerzalom".
Vdaka za radu uz som sa rozhodol pre schwable NN 2,1.
Nezjazdené Maxxis Larsen MiMo, len treba meniť tlaky. Aj tak univerzál neexistuje, lebo každý má iné kritériá a schopnosti... Napr. pred tým som za univerzál považoval Crossmarka. Až kým som sa na Dubničáku 3x nevystrel a nedojazdil. To sa mi však na Larsenoch zatiaľ nestalo.
mozete mi doporucit univerzalne plaste (z vlastnych skusenosti) ?
mno to zavisi od vela kriterii:
aka disciplina
aky bike a kolieska (duse, bez duse, rozmer rafku)
kolko vazis a ako jazdis
Tvoje osobne ocakavania od plasta - hmotnost, valivy odpor, trvacnost...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Najlacnejšie bude, keď si spomenieš, kde si ho nechal, nemusíš kupovať nový
http://www.innovatires.com/tire_serch.php?xPA=IA-2111
tento tam bol
a kde sa daju zohnat.
kat.Damy
Presov.
Nie sme milionari.
Vdaka.
VDAKA ZA RADU.
TERAZ MA MANZELKA SPECIALIZED FAST TRAK LK 2,0 DUSOVE
NEMA ISTOTU V ZJAZDOCH KDE VELA STRACA.AMBICIE NA BEDNU SU LEN ZA SUCHA KED NEPRIDU TOP /MADARASZOVA,LINKOVA A ESTE PANI KTORA TERAZ VEDIE V SERII ZABUDOL SOM JEJ MENO/
VDAKA ZA RADU.
1.8 BUDE STACIT? NA TAKYCH UZKYCH PLASTOCH ESTE NESLA.TOTO JE JEJ CCA 10 MARATON A VZDY NA SPECIALIZED.
JASNE
OK DIK
UZ ICH LEN SPLASIT DO SOBOTY
trochu OT: pri zjazdoch v najextremnejsom blate sa pouzivaju takzv. spiky - relativne uzky plast s vysokymi "ostnami". ked napr. rozmer 2,25"
Vdaka za radu uz som sa rozhodol pre schwable NN 2,1.
vdaka za radu.
mozete mi doporucit univerzalne plaste (z vlastnych skusenosti) ?
aka disciplina
aky bike a kolieska (duse, bez duse, rozmer rafku)
kolko vazis a ako jazdis
Tvoje osobne ocakavania od plasta - hmotnost, valivy odpor, trvacnost...
vzdy je to o tazkom kompromise