Neviem jazdim cushcore + en/dh plaste - momentalne michelin wild enduro. A vyzut ho aj v terene po prerazeni nevidim ako problem s troma montaznymi pakami. (plast s "ocelovym" kordon by som uz asi nedal?) najdolezitejsi je tvar rafu, na ktorom to je nahodene.
A taktiez defekt a nasledny dojazd je mozny bez problemu, ale na 40km to istotne nie je...
najhoršia operácia včera bolo zhodiť plášť z drážky na pätku ráfika... potom už samotné otvorenie a vybratie insertu bolo pomerne brnkačka... robiť to niekde vonku v mraze a snehu a výbavou na biku pomerne asi nemožné... kedysi som tak na starom horáku v zime prerazil plášť o nejaký konár čo bol zapichnutý v lade a vtedy som si to pekne uvedomil o čo horšie sa to robí so skrehnutými prstami, keď je aj tá guma plášta tuhšia atd... na inserte bez vzduchu som sa ešte nevozil, lebo defekty ma nejak obchádzajú... ale s jazdou na prázdnej galuske mám pár skúseností a dá sa aj 40 km ....takže ten insert mi vychádza lepšie ako náhradná duša plus montpáky a niečo na podloženie plášta... vozím len knoty, trocha tmelu a dve CO2 bomby, čo sa mi všetko v poho zmestí aj s multiklúčom do malej podsedlovej tašky... tá duša a montpáky už sú také neskladné, vozieval som to v bidone na náradie, ale to zas je jeden košík vždy obsadený, keď treba viac vody... v drese také veci nerád vozím ( to sa aj dobre zabúda doma) a batoh alebo ladvinku by som nezniesol
No tenkrat poprvé som sa tiež dobre ponatahoval pri zhadzovaní, ale terazky keď mám nacvičené tak by som si trúfal aj v teréne ... teda bez insertu dávam plášte dole bez montpak a s insertom aspoň dve potrebujem, ale už žiadne hasáky, zveráky a cojaviem čo netreba ...
jo ta by sa dala, nakolko nezaskakuje do patiek. tanuss sa prilepi tmelom o patku a zaroven o plast tak tam si bez odtrhnutia patky nepomozes. ale zase funguje
ono je to aj dost individuálne pri kombinácii ráfik a konkrétny plášť... takže sa to nedá úplne objektívne takto medzi sebou zrovnať, pokiaľ nemáme všetci totožný setup
Ja tanusa na leto zhodim , teraz je vyhoda nizsieho tlaku a lepsieho gripu ,ale ide to s vyrazne vyssim odporom/horsie akceleruje a to nechcem,mam to vzadu na DHRII na dvojzmesi.
Dnes pokus o nahodenie gumky s insertom,ani za tého oného to nevydalo.Plast maxxis DD dissector,insert panzer,ráf zipp.V týždni mu ešte zaspievam,hádam tam skočí sám.Velmi neposlušny insert a aj guma ci plášť.
Spolocna objednavka s Truhlik50pluspotkanko007AspidMan od Barbieri PNK. Prvy dojem je ze si neviem predstavit ako AN3 nainstalujem. Ostatni chalani vsadili na AN ktore su citelne maksie ...
práve som objavil tuto tému a jazdím s ružovými pepis vložkami. Teraz som prezuval enduro HT a čuduj sa svete dva riadne nárazy pobrala vložka. Inak sa to dobre nasadzuje len treba dať patky plášťa pekne do žliabku ráfika. 3x to človek urobí a vie to... Ešte čítam o Maxxis plášťoch, no Maxxisy nemaju rady až moc nasilu obuvanie a vyzúvanies montpákou. povolí tam kevlar patka a je to ten hadzavý plášť. Ked mi nejde rukami nasadiť plášť tak niečo robím zle alebo je divný raf/plášť
Mno, začínam mať prvý vážny problém s insertami, Pri mojom prvom väčšom probléme s nábojom boli schwalbe plášte niekoľko krát zhadzované a znova nahadzované s insertami tanuss armour. vždy po dni plást sfučany. Po prepletení nová páska a iný druh, Ventil vymenené jadro a skontrolovaná matica s tesnením, vždy naliate cca 120 ml mlieka a nové plášte vittoria. Pri tretom zhadzovani sme si vsimli, ze mlieko je akoby uplne vsade po plasti a inserte aj ked nenasiakava, len nie stečené v najnižšom bode. nejaký nápad čo s tým? Doliať ešte viac mlieka? Vystriekali sme na koleso uz tolko saponátu ze je vylestené jak ...... ak nic nepomôže zhodím koleso a napúšťam vaňu a budem postupne nahodený plášť otáčať. Mlieko Mucc-off
Stalo sa niekomu ze s insertami v kolesách začalo mlieko tvoriť zrazeniny? Kým som jazdil bez insertov nikdy som s tým nemal problém, no v poslednej dobe vždy keď prezuvam plášte tak je tam kopa menších zrazenin, väčšinou nalepenych na plášti. Mlieko používam už roky to isté. Dnes som v zadnom objavil tento vytvor a po mlieku ani stopy... Od poslednej kontroly mlieka cca 2 mesiace
Tmel je Joes ite racer. Ešte je zaujímavé že sa to udialo iba v zadu kde mam Continental... V predu kde je Vittoria iba pár drobných zrazenin a stále dostatok tekutého mlieka, insert je v oboch kolesách Rival.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A taktiez defekt a nasledny dojazd je mozny bez problemu, ale na 40km to istotne nie je...
https://www.instagram.com/reel/CllgvVusIDP/?igshid=MDJmNzVkMjY=