Zbezne som prebehol forum , ale nenasiel som podobnu temu.
Dalo by sa nejak zhrnut vyhody a nevyhody konusovych lozisk a priemyselnych lozisk ?
Dakujem za postrehy
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44
ja si to taky myslim, ze loziska su v tom udrzbovo jednoduchsie.
Ale kedze na jednom jazdim aj konusy, musim povedat, ze dobre zostelovany konus je naparadu, fakt to nema chybu.
Problem nie je tak celkom v konstrukcii, skor si myslim, ze voda si cestu vzdy najde a je jednoduchsie nasadit cele loziska a ist sa vozit, ako sa piplat s konusom.
Lepsie podmienky konus, blato voda by som volil urcite lozisko (aj tak vsade bude voda a blato
Valivý odpor posúdiť neviem. Na to nemám labák s potrebným vybavením
Mozno je problem prave v tej udrzbe
Konkretne u xt nabojov je podla mojich skusenosti najpraktickejsie sa o nic nestarat najazdit par desatticov km bez udrzby a potom kupit nove, vsak su cez net skoro zadarmo:-)
P.S.: Neber si to osobne, nechcem rypat, ale co som cital podobne diskusie, tak vacsinou maju s konusmi problem ludia co to prilis prehanaju s cistenim a udrzbou...
Mal som požičané Tmaxové zadné koleso s nábojom Deore a to šlo ako po masle, nato, že má 5 rokov. Všetci nadávame na SH náboje, teda hlavne ja a Tmax ho má vporiadku, záhada....
PS: Aj tak mám pocit, že si mal iné koleso, kde sú Spešl Stout, keďže tie na deore sú len na ráfikové brzdy.