Caute...mam vidlu Marzocchi 66 sl,ak by niekto vedel ako ju najlepsie nastavit tak mozete pisat,su tam 4 ventili na dofukovanie,poz a neg komara atd. ...mam 85 kg...diki.
Ano, ten ventil dole upravuje progresivitu ... na tabulky kasli, proste nafukaj to tak aby ti to vyhovovalo. Negativka je na jemnost zaciatku, obe pozitivky fukas cca rovnako, podla toho ako jazdis. A ak to bude prilis chodit na doraz, dofuknes progresivnu komoru .
Ano, ten ventil dole upravuje progresivitu ... na tabulky kasli, proste nafukaj to tak aby ti to vyhovovalo. Negativka je na jemnost zaciatku, obe pozitivky fukas cca rovnako, podla toho ako jazdis. A ak to bude prilis chodit na doraz, dofuknes progresivnu komoru .
Takze skusim dofuknut ten ventil co je dole...ak niekto ma tuto istu vidlu,mohol by napisaj svoje hodnoty tlaku,diki....
O 2 cm klesla moja kedysi 100mm Foxa. Terajšia 160tka klesne takmer o 4cm.
Vidlica sa fúka podľa SAGu ... t.z. cca 20-25% zdvihu by sa mala zanoriť pri sadnutí na bike. Takže pri 160mm zdvihu je 2cm zanorenie skôr málo ako veľa.
O 2 cm klesla moja kedysi 100mm Foxa. Terajšia 160tka klesne takmer o 4cm.
Vidlica sa fúka podľa SAGu ... t.z. cca 20-25% zdvihu by sa mala zanoriť pri sadnutí na bike. Takže pri 160mm zdvihu je 2cm zanorenie skôr málo ako veľa.
Aha ja som myslel ze je malo dofuknuta,ale premna je dost mekka...proste vzdy ide nadoraz aj pri mensom skoku....
No, maly sag este nutne nemusi znamenat moc nafukanie .. ak je vidla polozena ala chopper, tak za moc nezanori .. ale 2cm na 66ke , hmmm ... ta progresivita neviem, ale bude to isto v tlakoch okolo 150psi
co sa tyka sagu, tak je asi rozdiel ci je vidla na fulle a ci na HT.
ak mate rovnako nafukanu vidlu, tak pri rovnako tazkom jazdcovi bude sag iny pri Fulle ako pri HT rame..... mam pravdu? mozno som napisal fakt kravinu... ale mam pocit, ze to, o kolko klesne cely bike zalezi aj od toho, ci je to full alebo HT...
takze ak ma teraz sag cca 2cm, na fulle by to mohlo byt viac, pretoze zadna stavba sa logicky ponori tiez.. a tym padom pojde dole aj predok o nieco viac.....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S tými 4 ventilmi neviem. Ja mám len dva.
S tými 4 ventilmi neviem. Ja mám len dva.
Tuto tabulku co si dal je asi iny rocnik,ja mam 2006...
Takze skusim dofuknut ten ventil co je dole...ak niekto ma tuto istu vidlu,mohol by napisaj svoje hodnoty tlaku,diki....
Aha ja som myslel ze je malo dofuknuta,ale premna je dost mekka...proste vzdy ide nadoraz aj pri mensom skoku....
co sa tyka sagu, tak je asi rozdiel ci je vidla na fulle a ci na HT.
ak mate rovnako nafukanu vidlu, tak pri rovnako tazkom jazdcovi bude sag iny pri Fulle ako pri HT rame..... mam pravdu? mozno som napisal fakt kravinu... ale mam pocit, ze to, o kolko klesne cely bike zalezi aj od toho, ci je to full alebo HT...
takze ak ma teraz sag cca 2cm, na fulle by to mohlo byt viac, pretoze zadna stavba sa logicky ponori tiez.. a tym padom pojde dole aj predok o nieco viac.....
mozno blba teoria... no nedalo mi