Chcem sa vas opytat, tych co mate skusenosti s pevnymi vidlami na novsich ramoch, ako je to so zatazou ramu? Mam pol rocny hlinikovy Rockhopper (26") a uvazujem momentalne nad vidlou Salsa CroMoto. To je zatial iba predbezny vyber podla recenzii na webe, podmienka je ze chcem zachovat sucasnu geometriu. Pytal som sa zatial dvoch predajcov, ktori mi povedali dva protichodne nazory. Jeden ze je to zasah do geometrie a teda mi padne zaruka na ram, zaroven sa ram pri vacsich otrasoch zlomi. Bajk je vraj stavany na odpruzenu vidlu. Druhy ze je to urcite mensi zasah ako keby som chcel zvysit zdvih na 120mm a jazdit s tym zjazd, a ze v tom nevidi problem, pad zaruky je podla neho neopodstatneny. Googlil som, mudrejsi nie som. Jazdec som skor zdrzanlivejsi, rychlo z kopca ani do kopca nejazdim.
Tak, tak, pevnú jedine na tvrdý povrch bez nerovností. Inak je to nebezpečná jazda. Možno by sa dalo experimentovať s bezdušákmi a nižším tlakom, prípadne na 29" kolesá, ale inak to nie je dobrý nápad (do terénu).
Nazdar pani, mam stary author 26 alu ram, v brake, tazitko RSTcapa, dvojpackove alivio . Neoplati sa mi ho predavat tak je z toho bike na postu. Chcem ho trochu ozivit, dat modernejsi predstavec, riaditka, vymenit lanka, chyteny stred. Zaujima ma ci sa mi oplati kupovat tam neaku pruzinovku v cene 50-60€ alebo rovno tam mam dat pevnu vidlu nakolko v tej cene to budu len tazitka? Chcem dat cestne plaste a spravit ho trochu na cestu. Viete poradit neaku pevnu ocelovu vidlu?
Este by ma zaujimalo trochu mimo a to je vedenie laniek. aky je rozdiel ci su vedene lanka vrchom ramovej trubky alebo spodkom. Na authorov mam vrchom otvorene, na cube som mal spodkom. Ja v tom vidim len rozdiel v tom ze do spodnych mi nenaprsi , a budu ma tlacit do pleca , pri vrchnych zas nezoberiem niekoho na ruru a do pleca ma tlacit nebudu.
Ak ťa to veľmi nesúri, tak odporúčam sledovať bazár (aj na iných Weboch). Tiež som si postavil MTB na hladkých gumách na jazdenie po asfalte s pevnou vidlicou, ktorú som kúpil na bazari doslova za pár €. Stĺpik 1 1/8 na A-head predstavec, pivoty na V-brzdy . Spokojnosť.
Fúha, tak to si ma zaskočil , ale myslím že je CrMo . Ja tieto veci neriešim, z akého materiálu to je. Mal som podmienku pevnú , pivoty na V-brzdy a krk 1 1/8....
Viete prosim poradit kde zohnat pevnu karbon 26" taper 1-1/8 - 1-1/2 MTB vidlicu na rychloupinaky? Zatial sa vyhybam Aliexpres a pod. ale inde ju neviem najst. Dakujem.
No zrovna redukcii som sa chcel radsej vyhnut ale asi to takto poriesim veru. Tuto vidlu som videl ale tajne som dufal, ze sa najde niekde aj rozumny taper no s tymi 26" je to uz dost bieda. Diky.
konnky vdaka. a teraz musim zial priznat farbu - nejak som nedomyslel kolko bude asi taka vidlica stat - vyzera sqele ale 290 EURov je dost cez aktualny budget. no urcite si pridavam ten web na zoznam - zaujimave veci. dakujem.
Ahoj, chcel by som sa opytat: Kupil som MTB ram merida na stavbu bicykla na jazdenie po meste a zamykanie na ulici. Potrebujem k nej vidlicu, chcel by som hlavne pevnu a lacnu. Otazka znie: nezmenim velmi geometriu bicykla kupou klasickej pevnej vidlice? resp, nebude ram "padat" na predok - kedze je nizsia ako odpruzena?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
udajne ma vlastnosti 80cm zdvihu.
http://ritcheylogic.com/dyn_prodfamily.php?k=98469
Este by ma zaujimalo trochu mimo a to je vedenie laniek. aky je rozdiel ci su vedene lanka vrchom ramovej trubky alebo spodkom. Na authorov mam vrchom otvorene, na cube som mal spodkom. Ja v tom vidim len rozdiel v tom ze do spodnych mi nenaprsi , a budu ma tlacit do pleca , pri vrchnych zas nezoberiem niekoho na ruru a do pleca ma tlacit nebudu.
cena je v pohode, len ci sa mi oplati hladat cr-mo ? Koli tomu ci je citelny rozdiel v komforte v tvrdosti ako sa vravi ze cr-mo trochu pruzi pricom alu vobec ?
http://www.force.cz/vidlice-force-mtb-26-ahead-1-1-8-445mm-karbon/d-80343/
Na Slovensku sa dajú zohnať napríklad tu v mtbiker shope alebo na bicycles.sk
http://www.on-one.co.uk/i/q/FOOOTCF4709/on-one-monocoque-tapered-carbon-fork