tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
dík to už vyzerá dobre... keď to je pre treking, tým to nazvali len pe množstvo zubov na jednotlivých prevodníkoch? alebo sú tam aj iné rozdiely? pevnosť materiálu? kvalita?
ja som rozmýšlal tiež nad niečim takým dať dopredu dva prevodníky a na najmenší sa vyprdnúť... tak čo som odhadom zrovnával mi prišlo vhodné capnúť teda 48-30 a dozadu 10-kazetu. Rockring som na terajšie prevodníky čo mám ani nezohnal, tak chcelo by to komplet nové už aj s rockringom, už som potrhal viacero nohavíc a nie vždy mám chuť nosiť športové aby som sa tomu vyhol... preto ten RR...
no ty myslíš niečo úplne iné pod pojmom RR.. my to tam dávame kvôli terénu a nárazom do prevodníkov, aby sa nezničili, nie kvôli gatiam..
otázka je kolko chceš do toho investovať, komplet nové kluky 100€, výmena len prevodníkov výjde menej..
ja viem, to je samozrejmé, ale umelý ochranný kryt dávať nechcem, RR vyzerá lepšie a poslúži aj na to aby som si nezničil nie len prevodníky ale aj gate
Chcem aj nové lepšie kľuky, na bike mám len základné Shimano M442 44-32-22 CG a stred Shimano UN26 na zapúzdrenom štvorhrane, takže asi upgrade na hollowtech II... ak shimano tak SLX alebo XT... neviem nevyznám sa až tak do toho.
tak to ťa odporučím zas na gebhardt robia aj RR pre velkú pílu, o odolnosti by som ale trochu pochyboval, predsalen je to dosť velký priemer už
Ďakujem za radu, inak vážim si že si nerobíš z mojich "čudných upgradov" srandu, ako poniektorí iní kolegovia z fóra...
ešte otázočka, nikde som na gebhardtovej stránke nenašiel cenník? netušíš koľko by cca vyšlo ak by som chcel od neho 48/30 prevodník CNC aj s tým RRkom? aké sú skúsenosti s komponentami od neho keď sa to pacne k shimanovým veciam? a kľuky od neho sú dobré?
cenník je na titulnej stránke vpravo dole..
skúsenosti mám so strednou plackou štandard 32z, úplne bez problémov.. kluky neviem..
teraz jazdí ich prevodníky Tmax a tiež bez problémov čo viem..
za tú cenu myslím že minimálne zodpovedajúca kvalita
cenník je na titulnej stránke vpravo dole..
skúsenosti mám so strednou plackou štandard 32z, úplne bez problémov.. kluky neviem..
aha takže by bolo asi lepšie použiť od nich len pílu a nacpať ju na iné kľuky...
no hlavne ich kluky su ISIS.. inak to je otázka peňazí, kolko chceš investovať a čo chceš meniť.. načo meniť a kupovať celé kluky keď chceš len jeden prevodník iný?
Pretoč si prevodníky, bije to do očí takto. Inak luxusné kľuky
Prevodníky sú tak, ako majú byť. Inak sa otočiť ani nedajú... 40 kvôli nitu, ktorý má byť pod kľukou a 27 kvôli vnútornému tvaru, ktorým zapadá do kľuky...
tmax - hmm a čo takto prestať robiť frajera, že vozíš 2 placku a prejsť na normálne prevody (24/32/44), keďže ak o tomto uvažuješ tak na to znavne nemáš, alebo ti to nevyhovuje.. 24/32 = 0,75 a 27/36 = 0,75 najlahší prevod bude rovnaký a akurát získaš ťažké prevody na cestu..
Miro, si trochu mimo, hoci máš aj pravdu - nemám na to... Aby som všetko jazdil na hrubej. Vyhovuje mi frekvenčný štýl, preto hľadám ľahšie prevody. Buď 38 veľkú alebo toto sa mi tiež zapáčilo. Okrem ceny.
38 velká bude rýchly presun po ceste málo, ja vozím 36 a točím jak vrtulka, 2 zuby nebude tak velký rozdiel..
každopádne ak hladáš lahšie prevody nechápem prečo si sa zbavil malej placky..? resp čo ti bráni vrátiť sa k 3 placke (keďže 2 placka ti zjavne nevyhovuje a stále niečo chýba)
Vyhovuje, lenže ja v podstate jazdím 1-prevodník. V tom je "problém". Na jazdu po ceste mám zimáka. Nie som zase taký dupač, že by som točil priemery nad 30, takto mi bohate stačí 40-18(16), pričom 40-14 a 40-12 radím len pri jazde z kopca, príp. v šprinte, za autobusom a 40-11 skôr len ako parkovačku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.suncycle.sk/product_info.php?cPath=106_111&products_id=4125
dík to už vyzerá dobre... keď to je pre treking, tým to nazvali len pe množstvo zubov na jednotlivých prevodníkoch? alebo sú tam aj iné rozdiely? pevnosť materiálu? kvalita?
ja som rozmýšlal tiež nad niečim takým dať dopredu dva prevodníky a na najmenší sa vyprdnúť... tak čo som odhadom zrovnával mi prišlo vhodné capnúť teda 48-30 a dozadu 10-kazetu. Rockring som na terajšie prevodníky čo mám ani nezohnal, tak chcelo by to komplet nové už aj s rockringom, už som potrhal viacero nohavíc a nie vždy mám chuť nosiť športové aby som sa tomu vyhol... preto ten RR...
otázka je kolko chceš do toho investovať, komplet nové kluky 100€, výmena len prevodníkov výjde menej..
ja viem, to je samozrejmé, ale umelý ochranný kryt dávať nechcem, RR vyzerá lepšie a poslúži aj na to aby som si nezničil nie len prevodníky ale aj gate
Chcem aj nové lepšie kľuky, na bike mám len základné Shimano M442 44-32-22 CG a stred Shimano UN26 na zapúzdrenom štvorhrane, takže asi upgrade na hollowtech II... ak shimano tak SLX alebo XT... neviem nevyznám sa až tak do toho.
Ďakujem za radu, inak vážim si že si nerobíš z mojich "čudných upgradov" srandu, ako poniektorí iní kolegovia z fóra...
ešte otázočka, nikde som na gebhardtovej stránke nenašiel cenník? netušíš koľko by cca vyšlo ak by som chcel od neho 48/30 prevodník CNC aj s tým RRkom? aké sú skúsenosti s komponentami od neho keď sa to pacne k shimanovým veciam? a kľuky od neho sú dobré?
aha takže by bolo asi lepšie použiť od nich len pílu a nacpať ju na iné kľuky...
Prevodníky sú tak, ako majú byť. Inak sa otočiť ani nedajú... 40 kvôli nitu, ktorý má byť pod kľukou a 27 kvôli vnútornému tvaru, ktorým zapadá do kľuky...
---
tmax - hmm a čo takto prestať robiť frajera, že vozíš 2 placku a prejsť na normálne prevody (24/32/44), keďže ak o tomto uvažuješ tak na to znavne nemáš, alebo ti to nevyhovuje.. 24/32 = 0,75 a 27/36 = 0,75
každopádne ak hladáš lahšie prevody nechápem prečo si sa zbavil malej placky..? resp čo ti bráni vrátiť sa k 3 placke (keďže 2 placka ti zjavne nevyhovuje a stále niečo chýba)