tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
mam mam. ked ste ma strasili ze to je velky skok isiel som to pozriet, sa mi to nezdalo. naratal som 36z a zacervenal sa ze neviem ani co vozim
BTW: brat teraz kupoval CUBE CROSS 2012 a ma tam 10sp 36-11. prve 3 pastorky zatial nezaradil a ani nezaradi pri prevodnikoch 48-36-22. neviem preco tam davaju taky nezmysel
teraz musim opocitat ten spodny pastorok mozno to je ona
EDIT: no jasne takze mam presne tu kazetu co dole postol andrej. 12-36 co mne vyhovuje. casom prilezitostne otestujem vymenit za 11z co to povie...
Andrej dik za linky na kazetu.
Dano foto len otrasne z mobilu, lepsie nemam a ani kedy to nafotit.
A naviac vidim ze som v zlej teme, teraz som nasiel aj temu 1x10, ked tak to presunte.
No priznam sa ze vtedy som to nejak uplne prehliadol a to si si dal namahu s linkami vtedy, pozeram. Inak som o nej uz pocul ale neskumal dostupnost tu v regione.
Chcem vymeniť veľkú (42) a strednú (32) pílu na kľukách Shimano Deore za 36 resp. 38. Rozhodol som sa pre prevodník Gebhardt ale tu sa dostávam do pomykova kvôli uchyteniu. Čo mám urobiť z týchto dvoch možností:
1) použiť šrób a maticu o rozmere 9mm a namiesto veľkej píly dať podložku 2,7mm?
2) použiť šrób a maticu o rozmere 5mm (má ich priamo Gebhardt) a nepotrebujem tým pádom žiadne podložky?
Ďakujem za vašu pomoc pri riešení.
No a otázka, síce subjektívna lebo koľko ľudí toľko chutí, ale je lepšie na začiatok ísť do kombinácie 36/22 alebo 38/24? Kazetu používam 11-32. Nie som žiadny profík, skôr naopak taký víkendový amatér ktorý v Malých Karpatoch používa samozrejme ten najmenší prevodník a ten najväčší sa dostáva k slovu len výnimočne.
Duso2504 kľudne nechaj väčší rozdiel = 38/22 a kúp tie kratšie skrutky od Gebhardta. Ja zatiaľ používam štandardný rockring. Keď budem meniť stredové ložisko, tak zhodím dole RR a tiež dám tie kratšie skrutky. Zatiaľ čakajú v skrini s ND.
Chcem vymeniť veľkú (42) a strednú (32) pílu na kľukách Shimano Deore za 36 resp. 38. Rozhodol som sa pre prevodník Gebhardt ale tu sa dostávam do pomykova kvôli uchyteniu. Čo mám urobiť z týchto dvoch možností:
minuly rok som kupoval novy bajk, kde boli prevodniky 38/24 a mozem ti povedat - ak mas 10speed 11-36, jazdil som max predposledny prevod 24/32 aj na konske hlavy, atd... ak mas 9speed 11-32, tak to bude akurat...
Ako tocis 40-34 Konske hlavy fakt nechapem... Tiez som presiel na 2x9(40/28,kazeta 11-34) vacsinou mam v terene hrubu ale strme kopce davat na 40...to asi chce ine nohy...
ok, vypovednu hodnotu to asi nema, lebo to zavisi od povrchu - ak je tam blato, tak to nevyjde nikto ani na prevode 22/46 , ale inak - ak mal doteraz 22/32, tak 24/32 mu bude akurat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
BTW: brat teraz kupoval CUBE CROSS 2012 a ma tam 10sp 36-11. prve 3 pastorky zatial nezaradil a ani nezaradi pri prevodnikoch 48-36-22. neviem preco tam davaju taky nezmysel
kamos je nedavno kupoval niekde na SK, skusim zistit
EDIT: no jasne takze mam presne tu kazetu co dole postol andrej. 12-36 co mne vyhovuje. casom prilezitostne otestujem vymenit za 11z co to povie...
tak skoro na slovensku: http://www.koloshop.cz/sk/kazeta-a-pastorky-horske-9sp.-108/shimano-deore-cs-hg61-9-kolo-kazeta-12-36/
savings Shimano Deore XT CS-M8100 kazeta, 12-kolo
118 € savings
MOC 175 €Dano foto len otrasne z mobilu, lepsie nemam a ani kedy to nafotit.
A naviac vidim ze som v zlej teme, teraz som nasiel aj temu 1x10, ked tak to presunte.
1) použiť šrób a maticu o rozmere 9mm a namiesto veľkej píly dať podložku 2,7mm?
2) použiť šrób a maticu o rozmere 5mm (má ich priamo Gebhardt) a nepotrebujem tým pádom žiadne podložky?
Ďakujem za vašu pomoc pri riešení.
No a otázka, síce subjektívna lebo koľko ľudí toľko chutí, ale je lepšie na začiatok ísť do kombinácie 36/22 alebo 38/24? Kazetu používam 11-32. Nie som žiadny profík, skôr naopak taký víkendový amatér ktorý v Malých Karpatoch používa samozrejme ten najmenší prevodník a ten najväčší sa dostáva k slovu len výnimočne.
minuly rok som kupoval novy bajk, kde boli prevodniky 38/24 a mozem ti povedat - ak mas 10speed 11-36, jazdil som max predposledny prevod 24/32 aj na konske hlavy, atd... ak mas 9speed 11-32, tak to bude akurat...
PS: Písal, že má 11-32 a 9 speed.