Neprehanate to trosku s tou nitovacku? Je to sice neprijemne prist v lese o retaz ale to uz by som radsej nosil nahradnu retaz , vymena tak trva mozno minutku ak mate spojku a roztrhnutu retaz opravite v klude doma , pravdepodobnost ze retaz roztrhnete 2x na jednej jazde je mala.
No odkedy sa to stalo aj mne na vyjazde,za sebou 3km,pred sebou nejakych 40 a mne sa roztrhne retaz...navyse bola nedela,vsetko zatvorene,nebolo kde spravit,v ten den som to musel zabalit,hned na to som si kupil nitovacku a rychlospojku,odvtedy to nesmie chybat pri kazdom vyjazde
ja ( vlastne moja hlava ) uz dokazala zlomit aj prilbu Cratoni Maniac...z tych momentov si pamatam iba to ako sa mi predne koleso "stratilo" vo vysokej trave pricom so ho efektne zachytil o nejaky drat, ja som efektne letel vzduchom...bicykel v kotrmelcoch vedla mna letel ako handra ( vysledok...zlomeny zadny CrossMax ) ...a stratenych 10minut zivota...ozaj si ich vobec nepamatam...iba mi hovorili ze som tam sedel na svahu a hladel doblba...moja verzia bola taka ze ze som sa hned postavil a isiel kontrovat bike
Pne sa raz stalo nad Pezinskou Babou že som nezaregistroval nejaký lesnícky stroj, neviem čo to bolo ale zvažali tam drevo, bol som nadupaný v zjazde aked som ho zbadal, pritom bol možno 30 m odo mna tak som stisol všetkými silami brzdy, Urobil som efektné salto vpred, dopadol som asi tak 5 m od bicykla vedľa takého odpíleneho stromu a na hlavu, moje jedine šťastie bolo že som mal prilbu, RUDY PROJEKT, rudko to nevydržal.
2matt: presne to iste vraveli aj mne ked som chytil strom a praskol prilbu:/ Okrem toho som potom ani nevedel kde som ani aky je den..celkom neprijemna skusenost. Prilba musi byt.
podla mna to zalezi na aku trasu idem (dlzka, narocnost..), ale v zasade by asi nemala chybat sada na lepenie resp nahradna dusa, minipumpa, fajn je celkom mat nejake to naradie (napr nejaky multifuncny "nozik"), ja berem aj mobil, niekedy doklady, v pripade ze by som sa mohol vratit neskor kludne aj blikacku.. vsetko pekne v batozteku a nie je problem.. a celkom rad mam nejaku tu dobosticku ako bonus
ja ( vlastne moja hlava ) uz dokazala zlomit aj prilbu Cratoni Maniac...
Toto si napisal velmi nestastne. Aspon mne to vyzneje tak, ze cim lepsia prilba, tym viac vydrzi.
Cela teoria prilby je o tom, ze kvalitna prilba musi prasknut pri urcitej sile narazu. Niekde v starych clankoch som to studoval. O to prave ide, ze ta prilba nielen ochrani prosi odreniu hlavy, ale stlmi naraz prave tym, ze ta najvacsia sila sa prenesie do nej a pri urcitej sile praskne, aby sa ten naraz nepreniesol do hlavy.
focus3ccd ma pravdu. prilba ma prasknut a tak urobit naraz plynulejsim. ochrani tak lebku pred tvrdym narazom, o krcnej chrbtici ani nehovorim. je to tak
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto si napisal velmi nestastne. Aspon mne to vyzneje tak, ze cim lepsia prilba, tym viac vydrzi.
Cela teoria prilby je o tom, ze kvalitna prilba musi prasknut pri urcitej sile narazu. Niekde v starych clankoch som to studoval. O to prave ide, ze ta prilba nielen ochrani prosi odreniu hlavy, ale stlmi naraz prave tym, ze ta najvacsia sila sa prenesie do nej a pri urcitej sile praskne, aby sa ten naraz nepreniesol do hlavy.
Nejak tak by to vraj malo byt.