druhá vec je tá, že na rocket ronoch som mal zatiaľ len jeden čistokrvný defekt, zvyšok boli rozlepené duše na zadnom kolese. Trpela tým duša Geax (ešte som tam nemal vazelínu) a najnovšie i Kenda (už som použil vazelínu). Proste sa duše z ničoho nič rozlepia/roztrhnú v mieste pozdĺž línie zvaru/lisovania (po obvode). Už si začínam myslieť že to náhoda nebude a čo to budú mať na svedomí
buď ráfiky AlexRims XCR100D alebo plášte Schwalbe Rocket Ron 2.1".
a ešte som to nepoužil... vždy pomohlo "páčenie" rukami, alebo vyšší tlak (pozor na povolené maximum...
Aj ja som na rafikoch WTB Laserdisk Trail s novym bikom dostal plaste Kenda Nevegal 26x2,35 a duse Kenda do 2,1. Musim pouzit mydlovu vodu a pri nahadzovani zvyseny tlak aby plaste sadli na svoje miesto. Ked som na tieto rafiky daval ine plaste - (wtb weirvolf a velociraptor), rozmer 26x2.1, ktore mi na inych rafoch sadaju bez problemov tak na WTB Laserdisk Trail-och tiez mydlova voda a zvyseny tlak. To iste plati aj pre maxxis crossmark 26x2,1. Takze sa priklanam k tomu, ze to robia rafy. Hypoteza: maju ostrejsie, resp. menej zaoblene hrany.
Ano, ja si pásku všimnem, ale zo zoznamu možných závad by som ju nevylúčil.
Možno sú krivé tie plášte, mal som podobný problém s Rubenami a tam nepomohlo nič
koleso staci fukat az kym plast nezaskoci do rafku s týmto súhlas, bez nafúkania to moc dobre nejazdí.
Ved tam mas nahovno dusu. !!!! Ty do allmountain plastov davas crossove alebo trekove duse !
Mna to sice az tak nezarazilo ako teba ked som dal plaste dole ale pomyslel som si o tom tiez svoje...tak som kupil hotovy novy bike, takze tak...
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05