Mam presmyk Shimano Altus a ked prehodim na 2jku tak to skrie o vnutornu stranu presmykaca a potom to nejde prehodit ani hore (3) ani dole (1) musim to spravit manualne skusal som to vyriesit s bowdenmi aj s tymi dvoma srobikmy na vrchu presmykaca skusil som snad vsetky moznosti a furt to skrie... cim to moze byt?
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
Pozn. lanko šlo k nemu asi v 10°-20° uhle (vidieť sem - pomohlo by prerobenie na spodné vedenie lanka?) a z krabice som vyčítal že ide o model FD-M310/311, downswing, chainstay angle: 66-69°. Som z toho jeleň.
Pozn. 2: mám chuť kúpiť tento sram prešmyk...
nepomohla by ti prerábka.. downswing / topswing je len typ úchytu prešmyku.. pozri si obrázky na google a pochopíš
stým sram prešmykom by si si moc nepomohol ak by si ho tiež nevedel nastaviť. ak si ten prešmyk nezohol, tak v nom neni chyba.
1. dal som ho na sedlovú trubku, pritiahol slabo
2. natiahol som ho nad 3. pílu, strčil doň (do prešmyku, nie medzi prešmyk a trubku) drevo aby ostal na 3. stupni
3. posunul prešmyk 3mm nad 3. pílu, dotiahol napevno
4. zaradil trojku, strčil lanko do prešmyku a dotiahol
5. 2-3 pootočenia štelovátkom na páčkach a už to ide
Sranda že teraz vôbec netreba dorazy, lanko je natiahnuté na každom stupni pričom na pôvodne nastavené dorazy to nenarazí. Reťaz škrie už len pri 2x8, 3x1, 3x2 a 3x3.
kto si nevšimol že som tam nechal drevo?