Mam RS rebu race a ked som nieco opravoval na biku tak som mal bike hore kolesamia z pravej nohy mi zacal kvapkat olej....chcel by som sa psytat ci to neni nejaky velky problem?!? a este aj ten sroubik je nejaky volny...hybe sa dostran (vid.obrazok).
Pls o rady.
Ja mam tuto istu vidlu len vo verzii ATA2 a problemy s nou mam aj ja. Nerozumiem vsak tomu, ako pri vyfuknutej vidle mozes mat vyssi zdvih. Ja mam opacne skusenosti.. Zdvih ma mat vidla 100-140 mm. Ked bola vidla nova zdvih som nemeral, az na upozornenie Muffina som si zdvih premeral, Zdvih bol 80-120 mm. Reklamoval som to a z Brna mi poslali novu vidlu. Ta vsak takisto mala zdvih len 90-130 mm. Vcera som bol v servise trocha znizit tlak vo vidle. Vidla bola citlivejsia, ale zdvih poklesol na 60-100 mm !!!, co je na moj AM bike GT Force3 pramalo. Dnes mi vidlu nafukli na 160 PSI a zdvih sa zvysil na 80-120 mm. Idem to reklamovat znova a skusim dohodnut vymenu Marzocchi XC 600 ATA2 za nejaku FOXku co davaju na vysie modely samozrejme za doplatok.
slovensky www.bikeart.sk
cesky www.cyklozitny.cz
Samozrejme, zdvih bol nižší, myslel som to tak, že sa ponorila na zdvih 13cm, teda bolo vidieť len nejaký 1cm.
S tým, že vonkajšie nohy merajú len 13,5cm som sa už zmieril. Budúci rok si budem musieť kúpiť nejakú lepšiu, asi Pike alebo Lyrik.
Vyzera to tak ze mas vela vzduchu v negativnej komore. ATA/ATA2 system funguje tak ze su komory prepojene v bode ked je vidlica uplne vytiahnuta (v tvojom pripade ked namerias na vnutornych nohach 140mm). V tvojom pripade sa stalo asi to ze vidla bola nafukana na vysoky tlak, ale sfukovana bola ked bola trochu zatlacena a teda tlak sa znizil iba v pozitivnej komore. Vyssi tlak v negativnej komore teraz tlaci vidlu dole a preto nevies ziskat najvyssi zdvih.
Skus vidlu nafukat tak aby si ju vedel vytiahnut na tych 140mm a az potom sfuknut na pozadovany tlak.
Mam ale taku skusenost ze vidla je s nizsim negativnym tlakom je o dost menej citliva.
Skus vidlu nafukat tak aby si ju vedel vytiahnut na tych 140mm a az potom sfuknut na pozadovany tlak.
Mam ale taku skusenost ze vidla je s nizsim negativnym tlakom je o dost menej citliva.
Nejak sa vyznas, skusim poriesit. Kupil som si aj pumpu na vidlu.
Dakujem
niekolko krát prepruž, aby sa prípadny vzduch dostal nad piestik.
stlač vidlu do polovičky a zalokuj. Ak v tomto prípade bude zmena (bude fungovať), znamená to málo oleja. Ak zmena nebude "neco je posraté" a bez rozobraťia to nevyriešiš.
Jedine vymeniť.
počkať na teplejšie počasie, prečistiť a vymeniť.
Čo ti to presne roby ??? Lebo totálne uzamknutie nie je možné stále tam bude priestor pre pohyb . Skús sa pohrať z tým zlatým koleckom na ktorom je napísané GATE reguluješ tím prach odtrhnutia z kludu a nastavuješ silu nárazu ktorý otvorí vidlu keď je zablokovaná . Ale aj tak bude vidla pri maximálnom nastavený (GATE) trochu pracovať tak jeden centimeter