Zdravim! Uvazujem o kupe novej vidlice na bike CTM Rebel, kde je v zaklade nahodena nejaka Zoom Tracker 550ka. Jej pruzenie je vsak podobne ako pruzenie pevnej vidlice, takze chcem kupit nejaku lacnu novu vidlu zn. Suntour alebo RST. Prosim o rady, ktore z tych lacnejsich sa oplatia (1500-2000Sk), ake parametre su pri vidlach dôlezite a podla coho mam vybrat vidlu, ktora sa hodi na spominane CTMko. Ide mi naozaj len o to, aby som mal o nieco komfortnejsiu vidlu, lepsiu ako doteraz. Nepotrebujem vsak nic extra, jazdim max. po polnych cestach, v okoli NZ aj tak nic ine nie je. Takze od rad typu: "vyhod ten srot a kup si nieco poriadne", ma prosim usetrite . Vopred vdaka za odpovede.
dakujem za naucnu odpoved, vela mi dala a som rozhodnuty pre axona, ale predsa co myslis o duro DJ ?? ( http://www.kubicasport.eu/produkt/1118/ ... uro-DJ-D-/ )
uvidime za aku cenu mi zobere tu XCR-RL.
myslim ze ked doteraz jazdim na GILE T5 tak bude aj XCR uzasna ale samozrejme treba myslet aj do buducnosti a preto toho AXON-a
tuto debatu mozeme presunut sem : http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=17006
dakujem za naucnu odpoved, vela mi dala a som rozhodnuty pre axona, ale predsa co myslis o duro DJ ?? ( http://www.kubicasport.eu/produkt/1118/ ... uro-DJ-D-/ )
myslim ze ked doteraz jazdim na GILE T5 tak bude aj XCR uzasna ale samozrejme treba myslet aj do buducnosti a preto toho AXON-a
ked uvažuješ do budúcnosti tak nechaj tam XCR-RL pojazdi a ked zistíš že chceš niečo viac, tak až potom treba dať Raidona alebo E*****na.
Upgrade na Axona 2006 mi nepripadá ako rozumné riešenie ... toť môj názor.
sory ze takto ale chcel by som poprosit o vyjadrenie viacerych ludi, lebo 100ludi = 100chuti, a nerad by som nevyuzil moznost vymeny za rozdiel, a aby ste vedeli, tak ja nemam prijem, takze nejaky upgrade po roku neprichadza do uvahy
Este som sa nedockal odpovede na DURO DJ D ...
Foxko s Motion Control máš pravdu, ten rieši výšľapovú hojdačku, zatiaľ sa mi ho žiaľ nepodarilo odladiť, ale na Romanovu radu už nosím na výjazdy ***** (len to ešte netrvá tvojich 500 km, ledva 200) a je to lepšejšie . MC postupne "priťahujem"... teraz som vychytal rebound.
inac, ako nechcem tlacit ale hodila by sa mi jednoznacna odpoved, lebo neviem kedy presne ale v blizkej dobe uz by som ho chcel kupit
tak ktora s tychto moznosti je naj ??
1. nechat XCR-ko ale najblizsie 2-3roky sa nebude menit
2. nahodit Axon-a ale najblizsie 2-3roky sa nebude menit = iba ak nejaky vnutorny zakrok by ste mi poradili, tak by som to v domacom prostredi upravil... Tuto moznost ja preferujem
3. nahodit Duro DJ D-cku (2008) ale najblizsie 2-3 ...
tak co ?? 1.;2.;3. ??
dakujem, aj tak ste mi to pekne ujasnili, a velmi pomohli
proste ked nekto nema €€ tak mu je nanic odpoved typu nechaj XCR a potom nahod RAIDON alebo E*****N, proste to neni pripustne
neupravená XCRka je shit
upravená od Milana chodí podstatne lepšie
neupravený Axon je menší shit, ale tiež to je ďaleko od ideálu - výhoda je, že doladenie zmenou natlakovania môžeš urobiť sám hocikedy
upravený od Milana chodí dosť dobre
Duro je vidla na niečo úplne iné ako XCR a Axon
domáce úpravy vo všetkých prípadoch vidím ako problematické
Roman ti už v podstate aj tak odpovedal
takze idem na 98% do axona, je to mensi shit, a mne to bude az az stacit, teraz jazdim GILU T5 a nezda sa mi taka hrozna, pokial nevyskusam neco lepsie tak pre mna bude Axon uzasny, berem axona len ma stve ze budem muset aj pumpu kupit ale sak to sa poriesi potom, dam ju dofukat na 75psi v predajni, to by mohlo stacit... radsej budem mat maksiu...
Dakujem za rady zatial dovy, napisem jak jazdi ten CTM
ašte k Axonu 2006 ... priprav sa na pravidelný únik vzduchu z pozitívnej komory cez negatívku do spodných nôch a častú reklamáciu .... aj ked tesnenia budú v absolutnom poriadku. Axony 2006 vykazovali túto výrobnú vadu, ale možno budeš jeden z mála komu to nebude robiť. Vela zdaru.
Bez úpravy vnútornosti sa to riešiť nedá.
tak to hadam nie az tak hrozne :prehltaci smile: ja ti verim, ale zasa neni to trochu prehnene ??
ako chapem ze vzduch/ojej za 4K (aj ked povodne skoro 7) neni bohvieco, ale nezda sa mi, ze by vypustili vyrobok, ktori straca vzduch, ked ho vlastne potrebujes....
nemas nejaky link na to, nech si to nastudujem, ako sa to da riesit..
a to si mi nemohol povedat skor ??
teraz ked som uz rozhodnuty, tak takyto uder pod pas cim dalej, tym viac problemov je s vyberom vidli...
:shock: tak to hadam nie az tak hrozne :prehltaci smile: ja ti verim, ale zasa neni to trochu prehnene ??
ako chapem ze vzduch/ojej za 4K (aj ked povodne skoro 7) neni bohvieco, ale nezda sa mi, ze by vypustili vyrobok, ktori straca vzduch, ked ho vlastne potrebujes....
teraz ked som uz rozhodnuty, tak takyto uder pod pas cim dalej, tym viac problemov je s vyberom vidli...
neber to ako úder pod pás, len som ťa upozornil. Pokial si lahká váha do 70-80kg tak sa tento jav neprejaví. Môže ale nemusí. Viac ti o tom hovoriť nebudem, lebo by som nepriamo prezradil riešenie, na čo som zaviazaný bobríkom mlčanlivosti
tieto informácie mám z prvej ruky od toho kto ich vie riešiť a to je Milan Slanec .... tam kam som ťa posielal na začiatku.
vzduchu ako takého sa netreba báť, ale sunta bez úprav pred rokom 2006 vrátane ... noooo nič moc
to ze prezradis riesenie sa nemusis bat, aj tak by som nevedel ako na to
ale mozes poslat SS s riesenim, nebolo by od veci spravit 1dobry skutok za den , alebo lepsie : ak bude problem, tak by som ta o to poprosil...
pripadne poslal nejaku bonbonieru
ano, o Milanovi tu pocut stale, takze asi vie co robi, ale ja na to nemam rozpocet
a neratam ze budem niekedy vazit cez 75Kg, teraz vazim 55-57 takze by nemal byt problem
este mi mozes napisat na aky tlak ju nechat "natlacit" na moju vahu, ale tak, nech je radsej makka, o kusocek...
Fakt si mi VELMI poradil, Dakujem Roman Takychto ludi potrebuje kazde Forum...
NECHAPES, ze niesu €€ ??
ja chcem vyuzit ze ti priamo v obchode vymenia vidlu za rozdiel ceny, a tam nemaju nist lepsie ako Axona a potom iba nejae Duro ...
Celaaa tato debata je iba o $$€€$$, kebyze mam viac kes, tak by bol presne ten radion a aj hydra v predu, proste nie kazdy ma peniaze na to naj, a ty co nemaju musia spekulovat, aby mali to najlepsie za tie ich "biedne" peniaze...
to ze prezradis riesenie sa nemusis bat, aj tak by som nevedel ako na to
ale mozes poslat SS s riesenim, nebolo by od veci spravit 1dobry skutok za den , alebo lepsie : ak bude problem, tak by som ta o to poprosil...
ano, o Milanovi tu pocut stale, takze asi vie co robi, ale ja na to nemam rozpocet
a neratam ze budem niekedy vazit cez 75Kg, teraz vazim 55-57 takze by nemal byt problem
este mi mozes napisat na aky tlak ju nechat "natlacit" na moju vahu, ale tak, nech je radsej makka, o kusocek...
Fakt si mi VELMI poradil, Dakujem Roman Takychto ludi potrebuje kazde Forum...
aj keby som ti poskytol riešenie tak by si bez znalostí problematiky bolo na dve veci .... takže eee. Okrem toho neviem ako by si sa tváril keby niekto poskytol všetkým len tak roky práce, vývoja, spústu času a financii. Vieš si to predstaviť na seba?
čo sa týka tvojej váhy tak to je zase opačný extrém. čím nižšia váha jazdca, tým musí byť lepšia vidla a nižší odtrh aby chodila ako má.
Axon 06 určite takto chodiť nebude, takže zase sa vrátim na začiatok .... pojazdi čo tam je (prípadne ich skús prehovoriť, nech ti predajú bike bez vidly) a ked zistíš že potrebuješ viac (to príde možno skôr ako si ochotný pripustiť) tak potom zakúpiť Raidona alebo E*****na samozrejme už upraveného ...
riešiš many ale na nesprávnom mieste .... teraz doplatíš za niečo čo je možno o 5% na tom lepšie. radšej došetri a za rok, dva kúp vidlu ktorá bude splňovať požiadavky na vidlenie.
prípadne ich skús prehovoriť, nech ti predajú bike bez vidly
to by bolo super, pretoze som videl Raidon-a 2008 za +/-2400Kc
ale pochybujem ze by pristupili na znizovanie ceny, aj ked by im zostala vidlicka a zasa tu by predali, ale zbytocne by si robili problemi, ale skusit mozem...
Zatial mi vypliva toto :
Axon 2006 je blba vidla, od ktorej ma stale odhovarate, ale kedze ja som blb, tak ja ju stale chcem, lebo si myslim ze pre mna bude DOSTATOCNA...
Takze teraz prichadzaju do uvahy 3 moznosti :
1. Necham XCR-ko - pojazdim a bud necham, ak sa mi zapaci, alebo za nejaki rocik vymeniem a XCRko skusim hodit do bazosu za par korun
2. Prehovorim ich, nech mi ho predaju bez vidli, a potom objednam z CR Radiona a bude parada... (neviete kde na SK by sa dal kupit Radion za unosnu cenu ??)
3. Nepristanu na kupu bez vidli a rysknem to = skusim predat XCR-ku ako novucku za 3200Sk napr. (kedze je to RL) a potom skusim kupit Radiona...
4. Necham tam XCR-ku na veky vekov
5. Vyserem sa na vsetko a kupim nejaku Libertu
ja sa priklanam najviac ku noznosti No.2 a potom aj k 1ke
Ja som za moznost 5.
Ved ked ti ho nepredaju bez vidlice,tak ho zober celeho ako je a vidlicu po case ked nazbieras chechtaky vymenis.Bolo by skoda doplacat na stareho Axona,to tam uz nechaj to XCR-ko.
btw:pochybujem,ze to XCR predas za 3200sk aj ked je nove a RL
sak to bolo len tak... tak za 2700
toto ma potesilo : http://www.koloshop.cz/odpr.--vidlice-m ... odel-2008/ + dobierka = 350Kc resp. 300Kc pri prevode
Teraz uz len dockat, kedy konecne podem kupit ten bike, potom pride prehovaranie, na kupu bez vidli (nech aj tu vidlu si nechaju za 2700Sk stale lepsie ako sa s*at s bazarom) ak nepristanu, tak skusim, ze by som objednal tu radionku k nim a ze by som im zaplatil aj vymenu aj neco navyse, za neoviklu poziadavku a ze by si predsa nechali tu XCR ku za tie 2700 a ak ani to nie, tak zoberem aj s XCRkou a hned ju hodim do bazosu nekde napr. aj tu na fore a ak sa preda aspon za 2700Sk takl objednam tu Radionu ...
Dobre plany mam
konečne si pochopil podstatu veci .... vyskúšaj a uvidíš.
vývoj ide stále dopredu a vymieňať XCR 07 za Axon 06 je nezmysel a ked prídeš na to, že ti už Raidon nevyhovuje, tak je ho možné nechať upraviť u Milana ....
vela zdaru
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ked uvažuješ do budúcnosti tak nechaj tam XCR-RL pojazdi a ked zistíš že chceš niečo viac, tak až potom treba dať Raidona alebo E*****na.
Upgrade na Axona 2006 mi nepripadá ako rozumné riešenie ... toť môj názor.
Este som sa nedockal odpovede na DURO DJ D ...
tak ktora s tychto moznosti je naj ??
1. nechat XCR-ko ale najblizsie 2-3roky sa nebude menit
2. nahodit Axon-a ale najblizsie 2-3roky sa nebude menit = iba ak nejaky vnutorny zakrok by ste mi poradili, tak by som to v domacom prostredi upravil... Tuto moznost ja preferujem
3. nahodit Duro DJ D-cku (2008) ale najblizsie 2-3 ...
tak co ?? 1.;2.;3. ??
dakujem, aj tak ste mi to pekne ujasnili, a velmi pomohli
proste ked nekto nema €€ tak mu je nanic odpoved typu nechaj XCR a potom nahod RAIDON alebo E*****N, proste to neni pripustne
upravená od Milana chodí podstatne lepšie
neupravený Axon je menší shit, ale tiež to je ďaleko od ideálu - výhoda je, že doladenie zmenou natlakovania môžeš urobiť sám hocikedy
upravený od Milana chodí dosť dobre
Duro je vidla na niečo úplne iné ako XCR a Axon
domáce úpravy vo všetkých prípadoch vidím ako problematické
Roman ti už v podstate aj tak odpovedal
a jednoznačné odpovede neexistujú
Dakujem za rady
Bez úpravy vnútornosti sa to riešiť nedá.
teraz ked som uz rozhodnuty, tak takyto uder pod pas
teraz ked som uz rozhodnuty, tak takyto uder pod pas
neber to ako úder pod pás, len som ťa upozornil. Pokial si lahká váha do 70-80kg tak sa tento jav neprejaví. Môže ale nemusí. Viac ti o tom hovoriť nebudem, lebo by som nepriamo prezradil riešenie, na čo som zaviazaný bobríkom mlčanlivosti
tieto informácie mám z prvej ruky od toho kto ich vie riešiť a to je Milan Slanec .... tam kam som ťa posielal na začiatku.
vzduchu ako takého sa netreba báť, ale sunta bez úprav pred rokom 2006 vrátane ... noooo nič moc
ale mozes poslat SS s riesenim, nebolo by od veci spravit 1dobry skutok za den
a neratam ze budem niekedy vazit cez 75Kg, teraz vazim 55-57
Fakt si mi VELMI poradil, Dakujem Roman
ja chcem vyuzit ze ti priamo v obchode vymenia vidlu za rozdiel ceny, a tam nemaju nist lepsie ako Axona a potom iba nejae Duro ...
Celaaa tato debata je iba o $$€€$$, kebyze mam viac kes, tak by bol presne ten radion a aj hydra v predu, proste nie kazdy ma peniaze na to naj, a ty co nemaju musia spekulovat, aby mali to najlepsie za tie ich "biedne" peniaze...
ale mozes poslat SS s riesenim, nebolo by od veci spravit 1dobry skutok za den
a neratam ze budem niekedy vazit cez 75Kg, teraz vazim 55-57
Fakt si mi VELMI poradil, Dakujem Roman
aj keby som ti poskytol riešenie tak by si bez znalostí problematiky bolo na dve veci .... takže eee. Okrem toho neviem ako by si sa tváril keby niekto poskytol všetkým len tak roky práce, vývoja, spústu času a financii. Vieš si to predstaviť na seba?
čo sa týka tvojej váhy tak to je zase opačný extrém. čím nižšia váha jazdca, tým musí byť lepšia vidla a nižší odtrh aby chodila ako má.
Axon 06 určite takto chodiť nebude, takže zase sa vrátim na začiatok .... pojazdi čo tam je (prípadne ich skús prehovoriť, nech ti predajú bike bez vidly) a ked zistíš že potrebuješ viac (to príde možno skôr ako si ochotný pripustiť) tak potom zakúpiť Raidona alebo E*****na samozrejme už upraveného ...
riešiš many ale na nesprávnom mieste .... teraz doplatíš za niečo čo je možno o 5% na tom lepšie. radšej došetri a za rok, dva kúp vidlu ktorá bude splňovať požiadavky na vidlenie.
to by bolo super, pretoze som videl Raidon-a 2008 za +/-2400Kc
ale pochybujem ze by pristupili na znizovanie ceny, aj ked by im zostala vidlicka a zasa tu by predali, ale zbytocne by si robili problemi, ale skusit mozem...
Zatial mi vypliva toto :
Axon 2006 je blba vidla, od ktorej ma stale odhovarate, ale kedze ja som blb, tak ja ju stale chcem, lebo si myslim ze pre mna bude DOSTATOCNA...
Takze teraz prichadzaju do uvahy 3 moznosti :
1. Necham XCR-ko - pojazdim a bud necham, ak sa mi zapaci, alebo za nejaki rocik vymeniem a XCRko skusim hodit do bazosu za par korun
2. Prehovorim ich, nech mi ho predaju bez vidli, a potom objednam z CR Radiona a bude parada... (neviete kde na SK by sa dal kupit Radion za unosnu cenu ??)
3. Nepristanu na kupu bez vidli a rysknem to = skusim predat XCR-ku ako novucku za 3200Sk napr. (kedze je to RL) a potom skusim kupit Radiona...
4. Necham tam XCR-ku na veky vekov
5. Vyserem sa na vsetko a kupim nejaku Libertu
ja sa priklanam najviac ku noznosti No.2 a potom aj k 1ke
Ved ked ti ho nepredaju bez vidlice,tak ho zober celeho ako je a vidlicu po case ked nazbieras chechtaky vymenis.Bolo by skoda doplacat na stareho Axona,to tam uz nechaj to XCR-ko.
btw:pochybujem,ze to XCR predas za 3200sk aj ked je nove a RL
toto ma potesilo :
http://www.koloshop.cz/odpr.--vidlice-m ... odel-2008/ + dobierka = 350Kc resp. 300Kc pri prevode
Teraz uz len dockat, kedy konecne podem kupit ten bike, potom pride prehovaranie, na kupu bez vidli (nech aj tu vidlu si nechaju za 2700Sk stale lepsie ako sa s*at s bazarom) ak nepristanu, tak skusim, ze by som objednal tu radionku k nim a ze by som im zaplatil aj vymenu aj neco navyse, za neoviklu poziadavku a ze by si predsa nechali tu XCR ku za tie 2700 a ak ani to nie, tak zoberem aj s XCRkou a hned ju hodim do bazosu nekde napr. aj tu na fore a ak sa preda aspon za 2700Sk takl objednam tu Radionu ...
Dobre plany mam
-6% SR SUNTOUR RAIDON-XC RLR DS 26" odpružená vidlica, 100 mm, OEM
259 € -6%
MOC 306 €vývoj ide stále dopredu a vymieňať XCR 07 za Axon 06 je nezmysel a ked prídeš na to, že ti už Raidon nevyhovuje, tak je ho možné nechať upraviť u Milana ....
vela zdaru