By si neveril, co dokazala spravit pitna voda s gumenou membranou mojho vykurovacieho kotla. Urcite zalezi na druhu pouzitej gumy. Netvrdim, ze nahradit original olej prevodovym olejom je vhodne, ale nie nemozne. Tymto to nepovazujte za odporucanie. Vo vidlici pouzivam neoriginalny tlmicovy olej (Repsol, Castrol) a tieto si dovolim odporucat dalsim.
A neklam tu verejne, ked v tomto poste si do vidlice nalial PREVODOVY OLEJ post368750.html#p368750
ale jedna vec je zaujimava...na BF nikomu moje posty nevadia,s kazdym tam vychadzam v dobrom,len tu sa to neda
a ked sa tak strasne smejete zo mna,ze som primitiv kvoli tej gume,co som namocil do oleja,tak som to namocil len zo srandy
sam Suntour mi tento olej doporucil,no doporucil mi 80W prevod.olej...ten je viskozitou porobny 10W motorovemu oleju,takze s tou hustotou asi nie som velmi daleko
ale jedna vec je zaujimava...na BF nikomu moje posty nevadia,s kazdym tam vychadzam v dobrom,len tu sa to neda
a ked sa tak strasne smejete zo mna,ze som primitiv kvoli tej gume,co som namocil do oleja,tak som to namocil len zo srandy
sam Suntour mi tento olej doporucil,no doporucil mi 80W prevod.olej...ten je viskozitou porobny 10W motorovemu oleju,takze s tou hustotou asi nie som velmi daleko
Do netlmenia ma ist olej hlavne mazaci. Trochu oleja pri fukanie nevadi, ale Reba ma v pozitivke dost malo oleja (podla manualu), takze ak odislo moc, treba doliat. Ale zas moc oleja = vacsi progresivita.
V Rebe mam tusim Motorex, celkom sa mi pozdava .. sa mi zda, ze ho pouzivaju v Kaktuse tiez. Alebo potom za 10x vacsie prachy original Rockshox olej.
Nevhodny olej moze max. sposobit pridrhavanie, alebo pozieranie tesnenia .. ale vidlici neuskodi nejak. Co s tyka Reby, tak tam idu az 3 druhy oleja, mazaci do pozivitky/negativky, tusim 10W, do tlmenia tusim 5W tlmiaci a do kompresnej patrony este dalsi .. samozrejme, je fuk .. vsade sa da natrieskat napr. 2.5W, alebo 5W doladit tlmenie a hotovo
Btw, do starych Bomber vidlic mozes dat aj blato .. bude to fungovat
80W je naprd, ako mazaci ako tak, ale imho az moc husty .... co sa tyka mineralny/synteticky .. tazko povedat, zalezi na olejovych tesneniach a gumovych bazmekov .. ktory co vydrzi ... Tusim zrovna Fox nema moc rad silikon .. ale neviem .. kto vie, nech napise
posledný komentár: 6. 9. 2025 o 15:35