A k těm nejcitlivějším opravdu patří. Ale pár vidlic je na tom ještě lépe nebo aspoň stejně. Nejdříve RS, tam všechny dual airový a pružinovky jsou na tom +- stejně s odtrhem, RVL se častěji dostává na ty hodnoty pod 10kg (pořád vše beru v originálním stavu) a RVL jsem už zaregistroval jednou i se 7kg odtrhu. Kupodivo u těch pružinovek to v průměru není lepší a drží se +- na stejné hodnotě jako ty dual airy. Dokonce vím o pružinovém Reconu, který měl odtrh už obrovských 15kg (ale to byl fakt extrém).
Lépe na tom jsou některé starší Foxky. Hlavně starší Vanilla, která ještě nebyla omezována kompresí, tak v originálním stavu běžně 5kg a sem tam dokonce i nepatrně pod 5kg.
Float také u starších modelů ještě neomezených kompresí míval také výrazně pod 10kg.
No a současné Foxky RLC verze (při nastavení komprese na minimum) mívají právě také kolem těch 10kg, někdy těsně přes kvůli té blbé kompresi. RL verze jsou na tom o něco hůře.
Pak takový Skareb také v originále míval něco málo pod 10kg.
"V současnosti vychvalované vidlice Reba mívají běžně moment odtržení cca 10 kg, je to jeden z nejlepších výsledků u běžných továrních vzduchových vidlic. Stav jde zlepšit a změnit jde i tovární nastavení progresivity, která je u některých typů příliš veliká. Moment odtržení jde měnit opět na hranici 5 kg..."
RS sú jedny z najlepších vidiel "as is" a Reba je asi najcitlivejšia XC vidla tak ako vyjde z továrne
kvalita ich tesnení je tiež známa
mam jednu z prvych RS reba, ma najzdenych cca 9tis. km a okrem pravidelnej udrzby v servise sa mi len raz pokafral MC - vymena v ramci zaruky a prepustanie vzduchu z pozitivnej do negativnej komory, co Jano vyriesil vymenou tesnenia
tot vsjo
zeby pokles kvality ako volakedy u Manitou ?
vcera vecer som si bol konecne pre bike, tesnenie ktore som pozadoval vymenit na vidle bolo vymenene, a dokonca mi vymenili aj cele vnutorne nohy. prisiel som domov, a kedze bola uz tma, tak som si kontrolu vidli nechal na dalsi den. a dneska ked som ju isiel fukat, tak sa objavil problem...
najskor som zacal fukat pozitivnu komoru, bola uplne prazdna, tak som ju nafukal na 100, a ked som odpajal hadicku pumpy, tak z ventilku vystrieklo velke mnozstvo oleja. potom som isiel fukat negativnu komoru, ta bola nafukana na nejakych 50-70, a ked som ju nafukal a odpojil hadicku, tak vystrieklo tiez velke mnozstvo oleja z ventilku. Ale ked som znovu isiel skontrolovat pozitivnu komoru, ze ako je nafukana, tak bola prazdna, a ked som ju znovu nafukal a odpojil pumpu, a potom znovu skontroloval, tak stale je pozitivna komora prazdna. takze teraz mam namiesto jedneho problemu s vidlou dalsi problem, z pozitivnej komory sa straca okamzite vzduch. dost ma zarazilo aj to mnozstvo oleja ktore vystrieklo hlavne z pozitivnej komory, z negativky mi vzdy nejaky olej mierne unikal ale teraz to boli velke mnozstva.
Ak mal niekto z vas uz podobny problem, tak sa mozete k teme vyjadrit, rad si ho precitam, a mne nezostava nic ine len ist znovu reklamovat.
skrabance na nohach nemam ziadne, takze problem bude zrejme v tom tesneni medzi komorami ako sme sa vsetci zhodli...zajtra to davam do servisu, dakujem vsetkym za rady, budem vas informovat ako to dopadlo ked bude hotova.
lapierre: úžasný nákres paráda
s tym olejom mas pravdu, pozrel som si to v manuali a je to presne ako pises...
inak zistil som ze rockshox dovaza na slovensko jedna firma z novej dubnice, a tam tu moju vidlu aj poslali na reklamaciu, takze bola u odbornikov. ale teraz ked im presne popisem ze kde je problem, a co treba vymenit tak to uz dufam opravia poriadne.
no bledomodrou som vyznačil na modrom vzduchovom piestiku to tesnenie + znamená pozitívna vzduchová komora - negatívna ... v praxi slúži negatívna komora na to aby bola vidla citlivejšia ... proste negatívka stláča vzduch v pozitívke a tým nieje vidlica na začiatku príliš tuhá ... teda záleží od tlaku ktorý je v - . ALe keď tlak z komory + prejde do komory - tým sa tlak v + zníži a - zvýši a spôsobí to že negatívka stlačí vidlicu t.z. zníži jej zdvih aa to sa deje u teba vzduch prechádza postupne cez tesnenie a keď znova vidlu nafúkaš automaticky sa znova zdvihne ... no keď ju vytiahneš do terénu zas robí to isté ... proste im vysvetli že tam vada musí byť a že pravdepodobne na tesnení na piestiku vo vzduchovej komore. Oni preto nenašli chybu lebo vidlicu neskúšali v teréne ale aj to treba uviesť že sa to deje pri zvýšenej záťaži
vela šťastia