zistil som ze som sikovny, a az po 3000km ma napadlo prvy krat poservisovat moj bike. Som prvy majitel a nemenenil som ziadny komponent. Zatial nemam moznost zmerat retaz, ale ked zmeram, hned to tu napisem. Teraz mam SHIMANO HG 53 a novu chcem kupit SRAM PC971. Aku strategiu by ste to zvolili vy, myslite ze uz budem musiet kupovat aj novu kazetu?To co tam od vyroby nosim bude nejake Deore.
Hned si kupujem aj mierku na retaz a bowdeny.
PS: Ak budem menit tu kazetu, najde sa nejaky Zilincan co mi s tym pomoze?
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
mazal si tu retaz vobec?
rovno kup aj kazetu a pozri aj prevodniky
Vlastne premyslam, ze ak mam uz kazetu po smrti, ci ma zmysel kupovat retaz za 18€.
Vlastne premyslam, ze ak mam uz kazetu po smrti, ci ma zmysel kupovat retaz za 18€.
po 3000km kazeta nebude po smrti a zalezi aj ako, kde a v akych podmienkach si jazdil. vieme ti pomoct aj tak ked vycistis prevodove ustrojenstvo a odfotis detailne kazetu. to bude stacit na posudenie ci menit kazetu alebo nie. moj nazor je ze ti bude stacit menit len retaz.
- mohlo by to fungovať? teraz mám tento bicykel: http://www.kellysbike.com/sk/bicykle-2012/horske/hardtail-26/viper-1-0-white/white#.U9AST_l_srY
Viackolo s takým rozsahom, ako má tá kazeta bude asi problém. Nech ale poradia skúsenejší.
Posielam odfotenu kazetu, využívam hlavne najmensie kolieska - teda najtažsie prevody. Menili by ste tu kazetu za novú?
Mimochodom, menili by ste aj ten plašť?